Veelgestelde vragen over iPhone back-up

bijgewerkt

Met meer dan een decennium ervaring met het ondersteunen van iPhone- en iPad-back-ups, hebben we enkele van onze beste tips afgerond.

Moet ik lokale iTunes-back-ups gebruiken in plaats van iCloud-back-ups?

U kunt de gegevens op uw iPhone of iPad kopiëren en opslaan door een back-up te maken in iCloud of iTunes, en we onderzoeken de verschillen tussen iTunes- en iCloud-back-ups in meer detail in onze kennisbank. Bekijk het, want we praten ook over het maken van een back-up van je iOS-apparaat .

U kunt als volgt uw iTunes iOS-back-upgegevens herstellen zonder iTunes of het iOS-apparaat zelf.

Waar worden iTunes-back-ups opgeslagen?

De standaard iTunes-back-uplocatie is afhankelijk van het feit of u een pc of Mac gebruikt. iTunes-back-ups zijn te vinden in de volgende mappen:

• In Windows 10 en recente versies van Windows worden back-ups opgeslagen in: \Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

• Op Macs worden back-ups opgeslagen in: \Users\(username)\Library\Application Support\MobileSync\Backup\

Er zijn een paar speciale gevallen. De Windows Store-versie van iTunes gebruikt bijvoorbeeld een andere locatie, net als iTunes op Windows XP. We onderhouden hier de nieuwste standaard iTunes-back-uplocaties en hebben instructies voor het wijzigen van de standaard iTunes-back-upmap.

Als ik in mijn iTunes-back-upmap kijk, zie ik alleen maar willekeurige bestanden, en dat is wat? Wat zijn die bestanden in mijn iTunes-back-upmap?

iTunes-back-upmappen bevatten bestanden die zijn genoemd volgens hex-gecodeerde SHA-1 hashes. Hun bestandsnamen kunnen verschillen op basis van het type gegevens en de versie van iOS die de back-up heeft gemaakt.

We houden hier een actuele samenvatting van deze iTunes-back-upbestanden bij, maar hebben hieronder een kort overzicht gegeven voor recente versies van iOS:

Inhoud Echte bestandsnaam Backup bestandsnaam
sms sms.db 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28
Contacten AddressBook.sqlitedb 31bb7ba8914766d4ba40d6dfb6113c8b614be442
Kalender Calendar.sqlitedb 2041457d5fe04d39d0ab481178355df6781e6858
Notes NoteStore.sqlite 4f98687d8ab0d6d1a371110e6b7300f6e465bef2
Oproepgeschiedenis call_history.db 2b2b0084a1bc3a5ac8c27afdf14afb42c61a19ca

iTunes herstelt mijn iPhone-back-up niet

Als iTunes de back-up van je iPhone niet herstelt, betekent dit waarschijnlijk dat deze corrupt is.

We publiceren een lijst met stappen voor het diagnosticeren van problemen bij het herstellen van iTunes-back-ups . Als dat het probleem niet oplost, bekijk dan de volgende vraag.

Kan ik een corrupte iTunes-back-up herstellen?

Ja. We hebben een uitgebreide handleiding over het repareren van corrupte back-ups en het herstellen van uw gegevens . Als je nog steeds vastzit, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam, want we kunnen waarschijnlijk verder helpen. Er zijn veel onhandige dingen waar we je mee kunnen helpen.

Hoe kan ik verloren bestanden herstellen na een mislukte iOS-update

Een van de meest voorkomende oorzaken van gegevensverlies op de iPhone is een mislukte iOS-update. De stappen in het eerste deel van deze handleiding helpen u bij het ophalen van bestanden uit uw iTunes-back-up.

Afhankelijk van waar het proces verkeerd is gegaan, moet u mogelijk uw telefoon herstellen vanaf een back-up voordat u het updateproces opnieuw start. Veel succes - en vergeet niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam als je vastloopt.

Wat zit er in een iOS-back-up?

De inhoud van een iOS-back-up varieert, afhankelijk van of deze is gecodeerd, lokaal is gemaakt (met iTunes of macOS) of is opgeslagen in iCloud.

In de meeste gevallen wordt er een back-up gemaakt van contacten, notities, foto's, agenda, teksten, enzovoort. We hebben een beknopte samenvatting van wat wel en niet in een iTunes-back-up staat .

Hoe kan ik een traag back-upproces van iTunes versnellen?

We hebben ooit een gebruiker laten inschrijven nadat zijn back-up meer dan 36 uur had geduurd. Dat is gek - en het heeft ons ertoe gebracht een artikel te publiceren over het versnellen van een trage back-up van iTunes .

Kan ik gegevens krijgen van iPad-back-ups en iPod Touch-back-ups?

Absoluut ja! Je zult zien dat we vaak schrijven over iPhone-back-ups, maar het formaat en de functionaliteit zijn precies hetzelfde voor iPad- en iPod Touch-back-ups. Alles wat we beschrijven voor iPhone-back-ups werkt ook voor iTunes-back-ups die zijn gemaakt voor de iPad of iPod Touch.

Kan ik mijn telefoonnummer, IMEI of serienummer vinden in een iTunes-back-up?

Dat kan je zeker. Deze worden allemaal weergegeven onder het tabblad 'Info' van iPhone Backup Extractor. U kunt IMEI, serial en een reeks andere velden zien. U kunt lezen over al die gegevens in onze uitleg van de "Info" -weergave .

iPhone Backup Extractor's "Info" tab showing IMEI, serial and more
Het tabblad 'Info' van de iPhone Backup Extractor met IMEI, serieel en meer

Is het mogelijk om gegevens uit een zeer oude iOS-back-up te extraheren, zoals iOS 3?

Ja. We ondersteunen nauwgezet back-ups van elke versie van iOS. We zijn begonnen in 2008, nadat onze oprichter zijn gegevens verloor met een upgrade naar iOS 2. Pfff! Als je vastloopt op een oudere versie, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik een iTunes-back-up bewerken?

Met iPhone Backup Extractor kunt u elke iTunes-back-up bewerken: door de "Expert-modus" te gebruiken, kunt u elk bestand in uw back-up bewerken of vervangen, of nieuwe toevoegen.

Kan ik een Windows iTunes-back-up kopiëren naar een Mac of omgekeerd? Zijn iTunes-back-ups draagbaar?

Ja, iTunes-back-ups worden door Macs en Windows in hetzelfde formaat gemaakt en kunnen van de ene naar de andere worden verplaatst. Je kunt ze zelfs in Dropbox of op een gedeeld station plaatsen.

Kan ik draadloos een back-up maken van iTunes?

Om back-ups met iTunes via Wi-Fi te laten werken, moet je deze stappen uitvoeren:

1. Maak verbinding met USB en open de iPhone-sectie op iTunes.
  2. Vink "Synchroniseer met deze iPhone via Wi-Fi" aan.
  3. Zorg ervoor dat "Deze computer" de back-uplocatie is, niet "iCloud".
  4. Druk op "Gereed" onder aan iTunes.

We hebben hier meer gedetailleerde instructies over hoe u dit kunt doen .

Hoe kan ik door iTunes-back-ups bladeren?

iPhone Backup Extractor heeft een gratis ingebouwde iTunes-back-upbrowser. Nadat u het hebt geladen ( zie onze gids ), worden automatisch al uw iTunes-back-ups weergegeven en kunt u door hen bladeren.

Kan ik een back-up van de ene iOS-versie naar de andere herstellen? Kun je iTunes-back-upversies converteren?

Het hangt er van af. U kunt een back-up van een nieuwere versie van iOS niet herstellen dan wanneer een apparaat wordt uitgevoerd. U kunt meestal een oudere versie herstellen, maar het hangt ervan af wat er is veranderd tussen de versies. In sommige gevallen maakt Apple substantiële veranderingen tussen revisies naar iOS, wat betekent dat er bijvoorbeeld een groot verschil is tussen iOS 11.3 en 11.4. Als je dat probeert, lijkt het te werken en krijg je de meeste van je gegevens.

We hebben een gedetailleerde handleiding over technieken voor het herstellen van dergelijke gegevens op je iPhone .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 2:30 AM GMT.