Een verloren iPhone-back-upwachtwoord herstellen - 5 manieren

bijgewerkt
Cover image for: Een verloren iPhone-back-upwachtwoord herstellen - 5 manieren

Met iPhones en iPads kunnen gebruikers hun back-ups beveiligen met een wachtwoord en wanneer ze ervoor kiezen om dit te doen, worden hun gegevens beveiligd in een gecodeerde back-up.

Wat is een iPhone-back-upwachtwoord?

Een iPhone- of iPad-back-upwachtwoord - ook wel iTunes-back-upwachtwoord genoemd - wordt ingesteld bij het maken van een back-up van uw iOS-apparaat in een versleuteld formaat. Het wachtwoord wordt veilig opgeslagen op uw apparaat, zodat wanneer het wordt gevraagd om een back-up te maken, het een gecodeerde zal genereren.

Wanneer u ervoor kiest om uw back-up te beschermen, moet u uw back-upwachtwoord onthouden om ooit toegang te krijgen tot de inhoud van die back-up. Dit wachtwoord wordt apart ingesteld van de toegangscode van uw iPhone of het wachtwoord van uw Apple ID. Dus hoewel u het wachtwoord naar wens kunt instellen, helpt het resetten van uw Apple ID u niet om het te herstellen .

Setting a backup password in iTunes
Een back-upwachtwoord instellen in iTunes

In de loop der jaren heeft Apple een aantal verschillende formaten gebruikt om hun gecodeerde back-ups te beschermen. De laatste grote wijziging werd aangebracht als onderdeel van de iOS 10.2-release . iPhone Backup Extractor ondersteunt volledig alle versies van gecodeerde iTunes-back-ups, evenals iOS-back-ups gemaakt door andere software.

Hoe u uw back-upwachtwoord opnieuw instelt en een nieuwe back-up maakt

Als u uw back-upwachtwoord bent vergeten maar geen toegang tot de inhoud van uw back-up nodig hebt, kunt u dit overschrijven met een nieuwe back-up:

1. Ga op je iOS-apparaat naar SettingsGeneralReset .
  2. Tik op Reset All Settings en voer uw iOS-wachtwoord in.
  3. Volg de stappen om uw instellingen opnieuw in te stellen. Dit heeft geen invloed op uw gebruikersgegevens of wachtwoorden, maar het reset instellingen zoals de helderheid van het scherm, de lay-out van het beginscherm en de achtergrond. Het verwijdert ook uw gecodeerde back-upwachtwoord.
  4. Sluit uw apparaat opnieuw aan op iTunes en maak een nieuwe gecodeerde back-up.

How to "Reset All Settings" on an iOS device
Hoe "Reset alle instellingen" op een iOS-apparaat

Houd er rekening mee dat dit een reeds bestaande iPhone-back-up die u mogelijk heeft en alle gegevens die erin zijn opgenomen , overschrijft.

Hoe een verloren iPhone-back-upwachtwoord te herstellen

Als u uw iTunes-wachtwoord voor back-up bent verloren of vergeten, zijn er een paar technieken die u kunt gebruiken om het wachtwoord te herstellen.

1. Probeer bekende wachtwoorden

Ten eerste is het de moeite waard om een aantal wachtwoorden te proberen die u mogelijk hebt gebruikt. Er is geen straf voor het proberen van een aantal verschillende wachtwoorden in iTunes, hoewel elke controle even kan duren. Er bestaat niet zoiets als een standaardwachtwoord voor een iOS-back-up.

Misschien gebruikte u een van de volgende:

• Uw iTunes-, Apple ID- of iPhone-wachtwoord
  • Uw email wachtwoord
  • Het login-wachtwoord van uw computer
  • Iets simpels als password , 1234 , letmein , 0000 , enzovoort.

Wachtwoorden worden ingesteld op het apparaat, niet op uw computer. Als uw apparaat door iemand anders is gekocht of geconfigureerd, is het mogelijk dat u hem om het wachtwoord moet vragen.

2. Controleer de macOS-sleutelhanger

Als u een Mac gebruikt en het back-upwachtwoord van iTunes op die Mac hebt geconfigureerd, heeft uw computer mogelijk het wachtwoord in de sleutelhanger bewaard.

U kunt dit controleren door de app "Sleutelhangertoegang" te laden die bij elke Mac wordt geleverd.

1. Start Keychain Access door Spotlight te openen met ⌘ Cmd + (spatie), typ "Keychain Access" en druk vervolgens op ⏎ Enter .
  2. Klik op 'Wachtwoorden' in de zijbalk aan de linkerkant van de categorie.
  3. Typ 'back-up' in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster.
  4. Bekijk de opgeslagen wachtwoordvermeldingen door te dubbelklikken op resultaten genaamd iOS Backup of iPhone Backup .
  5. Vink het vakje "Show password" aan en het wachtwoord zal worden getoond.

Searching the keychain for a backup password
Zoeken in de sleutelhanger naar een back-upwachtwoord

Helaas is er geen eenvoudig equivalent om dit voor Windows-gebruikers te doen.

3. Maak een back-up naar iCloud, wis het apparaat en herstel

Er is ook een nucleaire techniek om een iTunes-back-upwachtwoordinstelling van je apparaat te verwijderen. Schakel iCloud-back-ups in onder instellingen, maak een back-up en verwijder en herstel vervolgens.

Dit proces is langdradig - vooral voor gebruikers met veel gegevens of een langzamere verbinding - en idealiter vermeden. U kunt onze gids voor het maken van een iCloud-back-up bekijken om deze aanpak te volgen.

Backing up to iCloud
Een back-up maken naar iCloud

4. Brute-forceer het back-upwachtwoord

Apple biedt technische details over hoe gecodeerde back-ups werken. Eenvoudig gezegd, moderne iOS-back AES-256 ups gebruiken AES-256 , met 10.000.000 iteraties . Dat maakt het controleren van een enkel wachtwoord langzaam genoeg, zelfs als het het juiste wachtwoord is. Het proberen van veel verschillende wachtwoorden met een tool zoals hashcat is een zeer langzaam proces. Gebruikers kunnen een hash exporteren vanuit hun back-up voor gebruik in hashcat met onze gratis rictl- tool met de volgende opdracht:

$ rictl backup info -u 00009034-002E650A01AE001E | grep -i hash
Password Hash: $itunes_backup$*10*1B79213926050E5A3ACCD9EB2FDF8F43FAFD1E5F57CA51E5950D4AF6FED663D3FD7E183923F605F6*10000*5FC56B80AA8D8A79B78C9F4CD5CEEFB4C213D495*10000000*565B837B6E69B7F4786114E3835971AE0E2E5979

Ervan uitgaande dat het wachtwoord 8 cijfers heeft, beperkt tot alleen hoofdletters of kleine letters of cijfers - en geen leestekens - zouden er 218.340.105.584.896 (62 8 ) mogelijke combinaties zijn.

Met een GeForce 1080 Ti GPU van $ 1.300 zou het mogelijk zijn om ongeveer 100 wachtwoorden per seconde te proberen, wat zou betekenen dat het mogelijk zou zijn dat wachtwoord in ongeveer 69.000 jaar te verbreken. Dat is substantieel vóór de hitte-dood van het universum, maar het is nog ver weg. Het proces zou kunnen worden versneld met een machine met 4x $ 5.000 Nvidia K80 GPU's, maar zelfs met een 10x verbetering zou het nog ongeveer tienduizend jaar duren, en het elektriciteitsverbruik zou enorm zijn.

Eerdere versies van iOS maakten back-ups met veel zwakkere codering, zoals hieronder:

Versie Gissingen per seconde Eenvoudige 8-cijferige wachtwoordhersteltijd
iOS 10.2 of hoger 100 69.000 jaar
iOS 10.0 - 10.1 6.000.000 421 dagen
iOS 4 - 9 150.000 46 jaar

Vanuit een praktisch perspectief kan het dus mogelijk zijn om een wachtwoord te herstellen als men een algemeen idee heeft over de vorm ervan, zodat een paar honderd of duizend gissingen het zouden vinden.

Hoe wachtwoordherstel te versnellen met een ASIC- of kwantumcomputer

Je vraagt je misschien af, hoe zit het met kwantumcomputers of speciale hardware? Laten we kijken.

Je bent misschien nieuwsgierig naar het werken met een universiteit met toegang tot quantum computing- bronnen. Hoewel er nogal wat click-aas-artikelen zijn over de geweldige mogelijkheden van de technologie, maakt het kraken van sterke codering niet veel eenvoudiger.

Hier zijn twee goede bronnen voor: dit sobere artikel (mooi samengevat door The Register : "Het algoritme van Grover zou ongeveer 10 32 jaar nodig hebben om SHA-256 te kraken"). Dan is er dit, minder sobere artikel , dat suggereert dat zelfs als je een Dyson-bol zou bouwen en alle door de zon uitgestraalde energie zou vangen, het misschien nog steeds moeilijk zou zijn. 🤷♂️

Er is een andere benadering die misschien sneller is dan algemeen kwantum, en die een ASIC gebruikt . Dit is in wezen een speciaal stuk hardware dat specifiek is ontworpen voor het coderingsalgoritme dat men wil breken. Hoewel het klinkt alsof alles SHA-1 of SHA-256 gebruikt, is de realiteit dat de parameters die met de codering worden gebruikt, wat praktisch gezien betekent dat je er een moet maken voor het iPhone-back-upalgoritme, in plaats van in staat om een gegeneraliseerd apparaat te gebruiken. In dit geval gebruikt een iPhone-back-up 10.000.000 iteraties van SHA-256. Je kunt waarschijnlijk een goede ASIC laten bouwen voor minder dan $ 100k, maar hoeveel sneller het is, is moeilijk te zeggen. Zelfs als het 10.000 keer sneller was (dat zou het niet zijn!), Zou het nog steeds te langzaam zijn.

Het probleem is uiteindelijk dat, zelfs als herstel $ 250k waard is, de kosten voor het nagelen van een fatsoenlijk wachtwoord aanzienlijk hoger zijn. Weinig mensen hebben de honger naar het equivalent van een hypotheek bij een poging met in het beste geval een fractie van een procentuele kans op succes in hun leven.

Gegeven hoe brutaal de brute krachtkansen zijn, wijst dat op het gebruik van een gestructureerd proces om herinneringen aan een verloren wachtwoord te herstellen of te activeren. Als de waarde van herstel groot genoeg is, raden we een proces als dit aan:

Bevriezen van al uw gegevens om onbedoeld overschrijven, verwijderen of wijzigen te voorkomen

• Koop nieuwe harde schijven voor uw computers, haal vervolgens elke schijf en USB-stick uit elk apparaat dat u bezit (computers, laptops, Time Machine-apparaten) en leg ze in quarantaine
  • Vervang uw mobiele apparaten door nieuwe en zet uw huidige apparaten in quarantaine
  • Dump en archiveer elk online opslagsysteem dat u gebruikt (bijv. Google Drive, Dropbox, iCloud Drive)

Triggerende geheugenreacties

• Kijk terug naar foto's uit die tijd en visualiseer de apparatuur en de omgeving die u had
  • Gebruik iPhone Backup Extractor om uw berichtengeschiedenis uit de tijd te onderzoeken om te zien met wie u op dat moment sprak en waar u het over had

Triggering memories with... Memories
Herinneringen activeren met ... Herinneringen

Zoek intensief naar mogelijke wachtwoordvarianten

• Dump alle macOS-, iOS- en Google-sleutelhangerwachtwoorden en voer ze in een wachtwoordlijst in
  • Dump alle wachtwoorden van uw wachtwoordbeheerders en voer ze in een wachtwoordlijst in
  • Scan alle gearchiveerde schijven en USB-sticks voor elke vorm van een bestand dat een wachtwoordarchief zou kunnen zijn of een bericht, foto of notitie die mogelijk een geheugentrigger zou kunnen zijn
  • Voer een zorgvuldige sector-per-sector testdisk- scan uit op uw schijven en apparaatafbeeldingen voor verwijderde gegevens

5. Bij twijfel: neem contact op

Ons ondersteuningsteam kan in sommige gevallen klanten helpen bij het herstellen van verloren wachtwoorden. Neem contact met ons op via de onderstaande ondersteuningsgegevens.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 11:29 AM GMT.