Een back-up maken van een iPhone - drie eenvoudige manieren

bijgewerkt
Cover image for: Een back-up maken van een iPhone - drie eenvoudige manieren

Wat is een back-up?

Een back-up is een directe kopie van alle belangrijke gegevens op uw iPhone (lees meer: wat wordt er opgeslagen in een iPhone- of iCloud-back-up? ). U kunt een back-up gebruiken om uw gegevens te beveiligen in het geval dat u uw iPhone verliest of breekt.

Moet ik echt een back-up van mijn iPhone maken?

Als u belangrijke gegevens op uw iPhone bewaart, moet u een back-up van uw gegevens bewaren. Als je een iPhone verliest of kapot maakt zonder een back-up, kun je ook je foto's, contacten en berichtgeschiedenis verliezen. Een back-up van uw telefoon voorkomt dat deze gegevens permanent verloren gaan

Een back-up maken van uw iPhone is eenvoudig en er zijn drie manieren waarop u een back-up van uw apparaat kunt maken. U kunt een back-upextractor, iCloud of iTunes gebruiken (degenen met macOS 10.15 of hoger kunnen Finder gebruiken in plaats van iTunes). De functionaliteit is gratis in al deze applicaties.

Voordat we elk van deze methoden in meer detail bekijken, moet u er rekening mee houden dat het maken van een nieuwe back-up elke bestaande back-up overschrijft. Dus als u gegevens van uw apparaat wilt herstellen, moet u niet haasten om een nieuwe back-up te maken totdat u de bestaande hebt onderzocht.

Hoe maak je een back-up van je iPhone met iPhone Backup Extractor

iPhone Backup Extractor kan back-ups van uw iPhone maken op Windows of macOS via WiFi of een USB-verbinding - zonder dat u iTunes hoeft te hebben geïnstalleerd. U kunt deze methode ook gebruiken om toegang te krijgen tot de informatie in uw back-up.

Volg deze stappen om een back-up te maken met behulp van iPhone Backup Extractor:

1. Verbind uw iPhone of iPad met uw computer via een USB-kabel.
  2. Voer iPhone Backup Extractor uit.
  3. Selecteer uw apparaat in het menu aan de linkerkant.
  4. Kies Utilities of klik op Backup .

The "Backup" button in iPhone Backup Extractor
    De knop "Back-up" in iPhone Backup Extractor

5. Klik op Start . iPhone Backup Extractor zal u vragen een wachtwoord in te stellen voor uw back-up om uw gegevens veilig en beveiligd te houden.

iPhone Backup Extractor's backup creation wizard
    Back-up maken van de wizard Back-up maken van de iPhone Backup Extractor

Samenvatting: iPhone Backup Extractor gebruiken om een back-up van uw iPhone te maken is snel en gratis en geeft u toegang tot de gegevens in uw back-up, maar u moet wel toegang hebben tot een Mac of pc.

Hoe maak je een back-up van je iPhone met iCloud

Veel mensen kiezen ervoor om iCloud, de standaardoptie van Apple, te gebruiken om een back-up van hun iPhone-gegevens te maken, omdat er rechtstreeks vanaf uw telefoon een back-up van gegevens kan worden gemaakt.

U kunt als volgt een back-up maken met iCloud:

1. Ga op je iPhone naar Settings
  2. Selecteer [your name] (helemaal bovenaan het scherm)
  3. Selecteer iCloud
  4. Kies iCloud Backup . U kunt uw iCloud-opslag ook beheren vanuit hetzelfde menu.

Helaas biedt iCloud slechts 5 GB gratis opslagruimte, dus je moet een maandelijkse vergoeding betalen als je een back-up van meer gegevens wilt maken.

Benieuwd hoeveel ruimte u nodig heeft? De nieuwste iPhones van Apple bieden tot 512 GB opslag, of 100 keer meer opslagruimte dan iCloud gratis back-up. De hoeveelheid opslagruimte die u nodig hebt voor een back-up is afhankelijk van uw apparaat en hoe u deze gebruikt, maar de dingen die de neiging hebben meer ruimte in te nemen zijn:

• Uw iCloud-fotobibliotheek. Dit kan groter worden dan de opslag op je telefoon, omdat het niet allemaal op hetzelfde moment op de telefoon hoeft te worden gemonteerd.
  • Alle gegevens van uw app en alle bestanden die u op het apparaat opslaat. Apps die veel afbeeldingen, video's of geluidsbestanden bevatten (zoals Pinterest, Netflix en Spotify) zullen grote hoeveelheden opslagruimte gebruiken.

Meer informatie over iCloud-prijzen vindt u op de website van Apple:

Samenvatting: u kunt iCloud gebruiken om rechtstreeks vanaf uw telefoon een back-up van uw gegevens te maken, maar u moet betalen om meer dan 5 GB aan gegevens te beschermen en back-ups zijn meestal traag.

(iCloud iPhone-back-up mislukt? Ontdek hoe u dit kunt oplossen )

Hoe maak je een back-up van je iPhone met iTunes of Finder

U moet een computer gebruiken om een back-up van uw telefoon te maken naar iTunes of Finder, maar u kunt net zoveel opslagruimte gebruiken als u op uw computer hebt.

Om back-ups te laten werken met iTunes of Finder, moet u deze stappen doorlopen:

1. Download en installeer de nieuwste versie van iTunes van Apple.

Als u een Mac gebruikt, is iTunes al geïnstalleerd.

2. Verbind uw iPhone of iPad met de computer via een USB en open het iPhone gedeelte op iTunes of Finder.

3. Zorg ervoor dat This computer de back-uplocatie is en niet "iCloud".

Als u uw gegevens wilt coderen, vinkt u het selectievakje Codering aan en kiest u een wachtwoord voor de back-up. We raden u aan dit te doen, omdat het uw gegevens beter beschermt en wanneer het wordt gecontroleerd, zal iTunes meer informatie in de back-up opnemen.

Het wordt sterk aanbevolen om een wachtwoord in te stellen bij het maken van een back-up van uw iOS-apparaat. Dit betekent dat uw back-up een "gecodeerde back-up" zal zijn. Zonder dit wachtwoord heeft iedereen die toegang heeft tot uw computer toegang tot alle informatie die is opgeslagen in uw iPhone-back-up.

Als een toegevoegde bonus, als uw back-ups zijn gecodeerd, zal Apple er zelfs meer gegevens in opnemen dan ze anders zouden doen: zoals gezondheidsinformatie en de opgeslagen wachtwoorden in uw sleutelhanger.

4. Klik op de knop "Nu een back-up maken" in iTunes of Finder en een back-up moet via Wi-Fi worden genomen.

Creating a fresh backup in iTunes
    Een nieuwe back-up maken in iTunes

5. Wacht tot de back-up is voltooid en koppel de USB-kabel pas los. De eerste keer dat een back-up wordt gemaakt, kan dit behoorlijk wat tijd kosten, met name voor iPhones met veel gegevens. Daaropvolgende back-ups zullen sneller zijn, omdat alleen de nieuwere bestanden elke keer aan de back-up moeten worden toegevoegd.

Als u uw telefoon 's nachts laat staan en uw Mac of pc aan laat staan, moet er elke nacht automatisch een back-up worden gemaakt.

Samenvatting: iTunes gebruiken om een back-up van uw iPhone te maken, biedt u mogelijk meer gratis opslagruimte dan iCloud, maar het uitvoeren van iTunes kan uw computer vertragen.

(Ontdek hoe u een trage iPhone-back-up versnelt )

Hoe draadloze iPhone-back-ups in te schakelen

Om uw iPhone of iPad te configureren om draadloos een back-up te maken, moet u de volgende stappen doorlopen:

1. Verbind uw iPhone of iPad met de computer via een USB en open het iPhone gedeelte op iTunes of Finder.
  2. Vink Sync with this iPhone over Wi-Fi
    iTunes' backup options for Wi-Fi backups
    iTunes-back-upopties voor Wi-Fi-back-ups
  3. Druk op Done onderaan het venster.
  4. Koppel de USB-kabel los van de telefoon.
  5. Zorg ervoor dat uw iPhone zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als de computer. Als dit het geval is, zou het iPhone-venster nog steeds beschikbaar moeten zijn in iTunes of Finder.
  6. Klik op de knop "Nu een back-up maken" in iTunes of Finder en een back-up moet via Wi-Fi worden genomen.
    Creating a fresh backup in iTunes
    Een nieuwe back-up maken in iTunes

Welke back-upmethode moet ik kiezen?

Helaas kunt u niet kiezen om tegelijkertijd een back-up te maken naar zowel iTunes als iCloud, maar u kunt tussen de twee schakelen zonder dat oudere back-ups worden verwijderd.

Hier zijn enkele dingen om af te wegen bij het kiezen tussen iTunes- en iCloud-back-ups:

Voorzien zijn van iTunes-back-ups iCloud-back-ups
Opslagruimte Zo groot als de harde schijf op uw computer. Beperkt tot 5 GB zonder betaalde opslagupgrade.
Opslag vereist Niet groter dan de capaciteit van uw iOS-apparaat. De grootte van uw iCloud-fotobibliotheek, met extra inhoud die mogelijk in de buurt komt van het formaat van uw apparaat. Omdat back-up snapshots worden opgeslagen met mogelijk dubbele gegevens, is het mogelijk dat een apparaatback-up meer ruimte inneemt dan de totale capaciteit van het apparaat.
Veiligheid Robuust, zolang een veilig back-upwachtwoord is gekozen. Robuust, zolang een veilig iCloud-accountwachtwoord is gekozen.
Snelheid Zeer snel omdat geen cloud-toegang vereist is. Extreem snel bij toegang via USB 3. Snelheid is afhankelijk van de prestaties van uw wifi, uw internetverbinding en de prestaties van de iCloud-servers op dat moment.

Gezien het voordeel dat iTunes-back-ups een snelle toegang hebben, raden we aan een iTunes-back-up te nemen naar uw lokale computer voordat u een iOS-upgrade uitvoert. U wilt geen uren wachten op een iCloud-back-upherstel!

Hoe automatische iPhone-back-ups te krijgen

Je iPhone kan elke nacht automatisch een back-up maken op de iCloud of iTunes als je voldoet aan de criteria voor automatische back-ups. Dit zijn:

• Het apparaat moet worden vergrendeld
  • Het apparaat moet van stroom worden voorzien
  • Het apparaat moet zijn verbonden met een Wi-Fi-netwerk

Als je telefoon via wifi een back-up van iTunes maakt, moet je pc of Mac aan staan en zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick richtte in 2008 Reincubate op na het bouwen van 's werelds eerste iPhone-hulpmiddel voor gegevensherstel, iPhone Backup Extractor. Hij heeft bij Google gesproken over ondernemerschap en is afgestudeerd aan de Leadership Academy van de Entrepreneurs 'Organization.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 8:00 PM GMT.