Oplossing "iPhone-back-up mislukt": 7 tips om iCloud-opslag vrij te maken

bijgewerkt

iPhone-back-up mislukt

Je hebt niet genoeg ruimte in iCloud om een back-up van deze iPhone te maken

Veel mensen worden wakker met het cryptische bericht 'iPhone-back-up mislukt' op hun telefoon. Laten we kijken naar hoe het te repareren, en wat het betekent. De korte versie is dat je iPhone standaard een regelmatige back-up maakt van zijn inhoud naar de iCloud. Dit is erg handig voor het geval u ooit uw telefoon kwijtraakt of verliest; u kunt uw gegevens herstellen naar een nieuw apparaat.

Apple doet er alles aan om de inhoud van je telefoon te beveiligen. Gedeeltelijk betekent dit dat als u het verliest of breekt, het erg moeilijk kan zijn om uw gegevens te herstellen. Het is logisch om regelmatig een veilige back-up van de inhoud van je telefoon te maken en je iPhone kan zichzelf automatisch ondersteunen.

Er zijn twee manieren waarop uw telefoon een back-up kan maken en hoewel u vrij kunt kiezen en tussen beide methoden kunt schakelen, kunt u beide niet tegelijkertijd gebruiken.

Je hebt bijna zeker ingelogd op je iPhone met je Apple ID, wat betekent dat je telefoon toegang heeft tot je iCloud-opslag. Standaard probeert de telefoon hier regelmatig een back-up van te maken. Een telefoon kan een iCloud-back-up maken als aan de volgende criteria wordt voldaan:

• De telefoon is vergrendeld
  • Het is verbonden met een stroombron
  • Er is een Wi-Fi-netwerk binnen bereik

Er zijn drie benaderingen die we zouden kunnen gebruiken:

• Het probleem met iCloud-back-ups oplossen, zodat de telefoon een back-up maakt
  • Schakel over naar iTunes-back-ups
  • Schakel het back-upproces helemaal uit

Laten we deze in volgorde doorlopen.

ICloud-back-ups herstellen

Er zijn maar een paar redenen waarom een iCloud-back-up kan mislukken. Meestal is dit omdat de Apple ID die is gekoppeld aan de iPhone niet voldoende vrije iCloud-opslagruimte heeft. Standaard krijgt elke gebruiker 5 GB. De eenvoudigste oplossing komt met een kleine maandelijkse vergoeding voor Apple: meer iCloud-opslag kopen .

Hoe iCloud opslagruimte te vergroten

Apple heeft instructies voor het kopen van meer iCloud-opslagruimte , maar het proces is eenvoudig:

1. Ga naar Settings[your name]iCloudManage Storage of iCloud Storage . Als u iOS 10.2 of ouder gebruikt, gaat u naar SettingsiCloudStorage .
  2. Tik op "Meer opslagruimte kopen" of "Opslagplan wijzigen".
  3. Kies een plan.
  4. Tik op "Kopen" en volg de instructies op het scherm.

Meer ruimte kopen heeft een bijkomend voordeel: als u een ' Family Sharing'- groep voor uw Apple-apparaten maakt, kunnen andere leden van uw gezin (niet alleen kinderen) elke beschikbare vrije ruimte gebruiken, zonder de privacy van hun gegevens in gevaar te brengen .

Als u niet meer ruimte wilt kopen, is dat prima: we kunnen ruimte vrijmaken in uw iCloud-opslag, door een back-up van uw gegevens te maken of door gegevens te verwijderen die al opslagruimte in beslag nemen.

Hoe iCloud-opslagruimte vrij te maken

Er zijn meestal vijf soorten gegevens die iCloud-opslagruimte innemen:

1. iOS-apps die gegevens direct opslaan in de iCloud
  2. iPhone-back-ups
  3. Bestanden van documenten en de desktop (maar alleen als je macOS-computers hebt met "Opslaan in iCloud" ingeschakeld)
  4. Gegevens van Apple-services (iCloud-fotobibliotheek, fotostream, berichten in iCloud, enz.)
  5. Gezinsgegevens delen (dwz andere familieleden die toestemming hebben gekregen om uw opslagpool te gebruiken)

Waarom telt mijn iCloud-opslagruimte niet op?

Er zijn een aantal factoren in het spel die het lastig maken om te begrijpen hoeveel iCloud-ruimte wordt gebruikt door iCloud-back-ups en waarom.

We hebben een grondige gids die iCloud-opslag demystificeert , en dat kan handig zijn.

Ten eerste toont het gebruik van iCloud in het gedeelte iCloud Storage van Settings op een iOS-apparaat geen gebruik van iCloud-back-up. In plaats daarvan wordt weergegeven hoeveel iCloud-opslag de apps van het apparaat gebruiken tijdens runtime. Dat is niet hetzelfde als hoeveel opslag elke app aan de telefoon in beslag neemt .

Hoe meer een app tijdens runtime in iCloud kan opslaan, des te minder hij nodig heeft in de back-up. Als voorbeeld: als u 100 GB foto's hebt en deze opslaat in iCloud-fotobibliotheek, worden deze niet opgeslagen in uw iCloud-back-up. (Dat zou overbodig zijn.)

Ten tweede, terwijl het nuttiger is om naar het back-upvenster Storage te kijken onder Settings , is dat niet de volledige afbeelding. Het toont alleen app-specifieke gegevens die kunnen worden in- of uitgeschakeld. Er worden geen systeemgegevens weergegeven. Wat zit er in systeemgegevens? Nou ja, heel veel dingen: berichten en bijlagen, bekijk back-ups, uw instellingen, allerhande databases en configuratiebestanden die in de loop van de tijd groeien. Er is vanalles dat er in kan kruipen dat is groots. Je grote achtergrondafbeelding? Dat grote niet-verzonden bericht in uw concepten?

Er is een derde factor: iCloud-back-ups worden opgeslagen als snapshots. Uw apparaat zal (meestal) 3 tegelijk opslaan, elke opgeslagen als een delta vanaf de laatste. Dat kan extra ruimte in beslag nemen. bv. Als het vandaag vrijdag is en er 's ochtends een back-up wordt uitgevoerd, heeft uw iCloud-back-up:

• Alles van Weds
  • Alles nieuw van Thurs
  • Alles nieuw vanaf vrijdag

Die delta is waarschijnlijk vrij klein, maar hij blaast wel een beetje op.

Het is vrij eenvoudig voor een Berichten-database om bijvoorbeeld tot 1 GB te bloaten. Als je echt wilt doorgraven en wilt weten waar de ruimte naartoe gaat, kun je altijd je iCloud-back-up downloaden met de iPhone Backup Extractor en de bestanden doorzoeken. Wat je zou kunnen vinden om dat te doen, is dat de getallen optellen.

Om meer praktisch te worden, is het moeilijk om dit aantal te verminderen. Het is mogelijk om te voorkomen dat afzonderlijke apps een back-up maken. Maar dat is misschien niet handig, en het zal de systeemopslag niet verminderen. De enige manier om dat echt effectief te doen, is de telefoon te vernietigen en opnieuw te beginnen, maar als je dingen synchroniseert via iCloud (zoals je sleutelhanger, Berichten in iCloud, enz.), Kan het mogelijk een back-up maken van het gebruik van een behoorlijk bedrag van de ruimte vrij snel. Het upgraden van iCloud-opslag is bijna altijd het meest praktische antwoord en het is relatief goedkoop.

Verwijder apps en bestanden via beheeropslag

Als u ruimte wilt maken voor iOS-apps, gaat u naar Settings[your name]iCloudManage Storage of iCloud Storage . Als u iOS 10.2 of ouder gebruikt, gaat u naar SettingsiCloudStorage .

Dat toont elke app die iCloud-opslagruimte in beslag neemt. Apps met individuele bestanden worden in een lijst onder de opslag van de app weergegeven en u kunt naar links vegen op elk bestand om een optie 'Verwijderen' weer te geven. "Documenten en gegevens verwijderen" verwijdert alle gegevens van die app. Pas op: een aantal apps slaat hun bestanden alleen op deze manier op, dus als u de bestanden uit uw iCloud-opslag verwijdert, verwijdert u mogelijk uw enige exemplaar ervan.

Verwijder apps uit iCloud-back-ups

Om ruimte te maken met iOS-apps, ga je naar Settings[your name]iCloudManage StorageBackups[your device] . Onder "Kies gegevens om een back-up te maken", kunt u selecteren welke app-gegevens zijn toegestaan in iCloud-back-ups.

Verwijder grote bestanden met de app "Bestanden" van Apple

U kunt grote gesynchroniseerde bestanden uit uw iCloud-opslagruimte verwijderen met de gratis app 'Bestanden' van Apple.

Download en archiveer oudere back-ups van iCloud-apparaten

Het kan zijn dat uw iCloud-opslagruimte back-ups van oudere iOS-apparaten bevat. Als u de gegevens in deze back-ups niet langer nodig hebt, kunnen ze worden verwijderd. Als alternatief, als u de gegevens wel nodig hebt maar de back-ups liever opslaat op uw Mac of pc, kunt u iPhone Backup Extractor gebruiken om de iCloud-back- up lokaal te downloaden voordat u ze uit de iCloud verwijdert.

Verklein uw iCloud-fotobibliotheek of fotostream

Als u veel foto's en video's op uw iPhone maakt of deelt en iCloud-fotobibliotheek heeft ingeschakeld, gebruikt u waarschijnlijk behoorlijk wat iCloud-opslagruimte. De menu's op de iPhone die we hierboven hebben beschreven, laten u zien hoeveel ruimte elk type gegevens inneemt. MacPaw's Gemini Photo bevat een gratis proefperiode van 3 dagen en kan het proces van het verwijderen van oude of dubbele foto's uit uw bibliotheek automatiseren.

Schakel iTunes-back-ups in (automatisch - via wifi!)

In plaats van dat je je telefoon 's nachts opslaat in de iCloud, kun je hem configureren om een back-up te maken op je Mac of pc. Het doet dit automatisch, ervan uitgaande dat je het thuis aansluit en wifi en je computer hebt ingeschakeld.

Ons ondersteuningscentrum bevat een handleiding voor het inschakelen van iTunes-back-ups via wifi . Het vereist helemaal geen opslagruimte en als u een lokale back-up naar uw computer hebt voltooid, kunt u alle oudere iCloud-back-ups uit uw opslag verwijderen.

Schakel iCloud-back-ups uit en maak handmatig een back-up van uw iPhone

We raden af om automatische back-ups uit te schakelen, maar het proces is eenvoudig

1. Ga naar Settings[your name]iCloudiCloud Backup .
  2. Schakel "iCloud Backup" in "Uit".

We raden u ten sterkste aan om deze functie ingeschakeld te laten, of regelmatig een back-up van uw apparaat te maken op een Mac of pc met iTunes. U hoeft uw telefoon niet aan te sluiten om dit te doen: er kan een back-up van worden gemaakt op een computer via Wi-Fi (zie het gedeelte hierboven).

koda

Dit is een verrassend veel voorkomend probleem.

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick richtte in 2008 Reincubate op na het bouwen van 's werelds eerste iPhone-hulpmiddel voor gegevensherstel, iPhone Backup Extractor. Hij heeft bij Google gesproken over ondernemerschap en is afgestudeerd aan de Leadership Academy van de Entrepreneurs 'Organization.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 2:05 AM GMT.