Aan de slag met Camo

bijgewerkt
Cover image for: Aan de slag met Camo

Aan de slag gaan met Camo is eenvoudig en met slechts een paar stappen kunt u van de eerste download naar een vergadering, streaming of opname met betere video met uw webcam of een andere aangesloten camera. Als je je telefoon als camera gebruikt, heb je Camo ook op je iOS- of Android-apparaat nodig. Om u te helpen vindt u hier een stapsgewijze handleiding voor elk proces.

Camo Studio installeren op uw pc of Mac

De eerste stap is om Camo Studio op uw computer te installeren:

Installeren op Windows

U kunt Camo Studio downloaden van de Microsoft Store , of deze rechtstreeks downloaden en dubbelklikken op het installatieprogramma in uw map Downloads om de app op uw Windows-pc te installeren.

Open vervolgens Camo Studio en doorloop de onboarding. Hiermee wordt u door een deel van de functionaliteit van de app geleid en wordt u gevraagd de compatibiliteits-add-on te installeren als u dat nog niet heeft gedaan.

Nu Camo Studio klaar is, is de volgende stap het verbinden met uw ingebouwde camera, webcam, telefoon, DSLR of spiegelloze camera .

Installeren op macOS

Download Camo Studio voor macOS als u dat nog niet heeft gedaan, pak het bestand uit en dubbelklik op het Camo-pictogram om de installatie te starten. Zodra u toestemming heeft verleend om te installeren, zal de app zichzelf verplaatsen naar "Toepassingen" en een plug-in instellen waarmee videoconferentie-apps de video kunnen zien en gebruiken.

Nu bent u klaar om camera-apparaten aan te sluiten.

Uw apparaten verbinden met Camo Studio

Camo werkt met vrijwel elk camera-apparaat dat u op uw computer kunt aansluiten, en kan zelfs draadloos koppelen met uw iPhone- of Android-apparaat:

Camo gebruiken met een webcam

Zodra u Camo Studio op uw computer heeft geïnstalleerd, moeten alle ingebouwde camera's automatisch door de app worden gedetecteerd en verschijnen in het vervolgkeuzemenu "Apparaat" in de linkerbovenhoek van de Camo Studio-interface. Webcams die via USB zijn aangesloten, verschijnen hier ook. Om uw webcam te gaan gebruiken, selecteert u deze eenvoudigweg in de vervolgkeuzelijst. U zou een live voorbeeld van de videofeed in het midden van het venster moeten zien verschijnen.

Camo gebruiken met een DSLR of spiegelloze camera

Camo ondersteunt zowel spiegelloze als DSLR-camera's. Houd er rekening mee dat u mogelijk eerst USB-streaming op uw apparaat moet inschakelen voordat u het als apparaat in Camo Studio kunt selecteren. Zodra dit is gebeurd en u de camera op uw computer hebt aangesloten, zou deze moeten verschijnen in de vervolgkeuzelijst Apparaat in de linkerbovenhoek van de Camo Studio-interface.

Camo gebruiken met een iPhone

Om de geavanceerde camera op uw iPhone met Camo Studio te gebruiken, moet u de bijbehorende Camo-app downloaden uit de App Store . Je kunt het ook vinden door simpelweg te zoeken naar "camo". Dit geldt ook voor iPads.

Als u de mobiele app vóór de desktop-app heeft gedownload, kunt u de Camo Studio-link rechtstreeks vanuit Camo op uw telefoon naar uw computer sturen.

• Om te delen van iOS naar macOS, AirDrop de desktop-app naar uw Mac door op het AirDrop-pictogram op het scherm Aan de slag te tikken.
  • Om te delen met Windows, tikt u op Send Link in het scherm Aan de slag.

Je kunt Camo op je iPhone verbinden met Camo Studio via Wi-Fi of USB. Voor de eerste sessie raden we aan om via USB te koppelen, omdat dit de laagste videolatentie en de meest stabiele verbinding biedt. U kunt meer informatie vinden over de afwegingen tussen Wi-Fi- en USB-verbindingen .

Camo op iOS aansluiten via USB

Het verbinden van uw iPhone met Camo Studio via USB gebeurt automatisch op zowel macOS als Windows. Sluit uw apparaat gewoon aan op uw computer met een standaard Lightning- of USB-C-kabel. Na een paar seconden zou je video van je apparaat moeten zien verschijnen in Camo Studio.

Camo verbinden met iOS via Wi-Fi

Je iPhone verbinden met Camo Studio via Wi-Fi is eenvoudig, met slechts een kleine variatie tussen macOS en Windows:

1. Op een computer met Windows opent u Camo Studio en tikt u op de knop + naast de vervolgkeuzelijst Device in de linkerzijbalk. Hierdoor wordt een koppelingsvenster geopend met een QR-code. Op een Mac selecteert u Pair a device in het vervolgkeuzemenu Apparaat.
  2. Tik in Camo op uw mobiele apparaat op de knop voor draadloze verbinding in de rechterbovenhoek en scan vervolgens de QR-code die op uw computer wordt weergegeven.
  3. Uw apparaten zouden automatisch verbinding moeten maken en de video van uw mobiele apparaat zou moeten beginnen met streamen naar Camo Studio.

De minimale vereisten voor koppelen via Wi-Fi op Apple-apparaten zijn macOS Catalina (10.15, uitgebracht in 2019) en iOS 13 (uitgebracht in 2019). Alle ondersteunde versies van Windows zijn compatibel met Wi-Fi-koppeling.

Als u problemen ondervindt bij het koppelen van uw apparaten via Wi-Fi, bekijk dan onze handige tips voor het oplossen van problemen of probeer in plaats daarvan verbinding te maken via USB.

Camo gebruiken met een Android-apparaat

Om de camera op uw Android-apparaat met Camo Studio te gebruiken, moet u de bijbehorende Camo-app downloaden uit de Google Play Store . Of u kunt het vinden door eenvoudigweg naar "camo" op uw apparaat te zoeken.

Als u de mobiele app vóór de desktop-app heeft gedownload, kunt u de Camo Studio-link rechtstreeks vanuit Camo op uw telefoon naar uw computer sturen. Tik gewoon op Send Link in het scherm Aan de slag.

U kunt uw Android-apparaat via Wi-Fi of USB met Camo Studio verbinden. Voor de eerste sessie raden we aan dit via USB te doen, omdat dit de laagste videolatentie en de meest stabiele verbinding biedt. U kunt meer informatie vinden over de afwegingen tussen Wi-Fi- en USB-verbindingen .

Uw Android-apparaat via USB verbinden met Camo Studio

De stappen voor het verbinden van uw Android verschillen afhankelijk van of u een Windows-pc of een Mac gebruikt.

Op een Mac zou uw Android automatisch verbinding moeten maken via USB. Als u het eerder hebt gekoppeld aan een computer met Windows, zorg er dan voor dat USB-foutopsporing is uitgeschakeld door te zoeken naar Developer OptionsUSB debugging en het vinkje weg te halen.

Om Android met Camo Studio op Windows te verbinden, moet u USB-foutopsporing inschakelen . De instructies hiervoor variëren enigszins, afhankelijk van de Android-telefoon die u gebruikt. We hebben het onderstaande proces geschetst met behulp van een OnePlus Nord 2.

Als u hulp nodig heeft bij het inschakelen van USB-foutopsporing voor uw Android-apparaat, neem dan contact met ons op . Wij begeleiden u dan door het proces voor uw specifieke telefoon.

USB-foutopsporing inschakelen:

1. Connect your phone to your computer and open Camo Studio. The interface should display a set of instructions similar to the ones below.

2. Follow these steps on your Android to configure your device:

• Go to Settings, search for Build number and tap it 7 times.

• Now search for Developer Options in Settings, scroll down to USB debugging and tick to turn it on.

• If you’re prompted, selecting Always allow from this computer will mean that you will only need to do this once.

U kunt uw Android-apparaat via Wi-Fi of USB verbinden met een Windows-pc met Camo. We raden de Wi-Fi-aanpak aan, omdat dit de eenvoudigste manier is om aan de slag te gaan.

Lees meer over de afwegingen tussen Wi-Fi- en USB-verbindingen .

Connecting your Android device to Camo Studio over Wi-Fi

Connecting your Android device to Camo Studio over Wi-Fi is simple, with just a small variation between macOS and Windows:

1. Op een computer met Windows opent u Camo Studio en tikt u op de knop + naast de vervolgkeuzelijst Device in de linkerzijbalk. Hierdoor wordt een koppelingsvenster geopend met een QR-code. Op een Mac selecteert u Pair a device in het vervolgkeuzemenu Apparaat.
  2. Tik in Camo op uw mobiele apparaat op de knop voor draadloze verbinding in de rechterbovenhoek en scan vervolgens de QR-code die op uw computer wordt weergegeven.
  3. Uw apparaten zouden automatisch verbinding moeten maken en de video van uw mobiele apparaat zou moeten beginnen met streamen naar Camo Studio.

The minimum requirements for connecting over Wi-Fi on an Apple computer is macOS Catalina (10.15, released in 2019). All supported versions of Windows and Android are compatible with Wi-Fi pairing.

Als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw apparaten via Wi-Fi, bekijk dan onze handige tips voor het oplossen van problemen of probeer verbinding te maken via USB.

Met behulp van Camo's video

Zodra u uw apparaat heeft aangesloten en de afbeelding ervan in de Camo-interface ziet, kunt u de afbeelding eenvoudig verfijnen en aanpassen, een opname maken of verbinding maken met een videovergaderingsplatform. Hier ziet u hoe u er meteen in kunt springen.

Directe verbeteringen

We moedigen je aan om elke Camo-functie te verkennen, maar als je snel geweldige resultaten wilt bereiken, kun je met deze niet fout gaan:

• Om uw achtergrond te verzachten, schakelt u de Portretmodus in onder Beeldverbeteringen in de rechterbovenhoek van de Camo Studio-interface. Je kunt de sterkte ervan aanpassen met de schuifregelaar.
  • Om u nog meer te laten opvallen, schakelt u Spotlight in, net onder de achtergrondmodi. De schuifregelaar bepaalt de sterkte van het effect, maar met een beetje kom je al een heel eind.
  • Als uw foto er te warm (geel) of koel (blauw) uitziet, past u de kleurtemperatuur aan met behulp van de witbalansregelaar onder Beeldaanpassingen aan de rechterkant.
  • Als uw kleuren er over- of onderverzadigd uitzien, past u deze aan met de schuifregelaars Verzadiging en Levendigheid onder Beeldaanpassingen. Levendigheid is een bijzonder nuttig hulpmiddel om de kleur te versterken en tegelijkertijd uw gezicht er natuurlijk uit te laten zien.
Het combineren van een paar kleine veranderingen in Camo Studio kan direct een verschil maken voor uw video

Als u tevreden bent met de kwaliteit van uw foto, kunt u de Overlay-tool aan de rechterkant gebruiken om uw naam, logo of andere details toe te voegen; maak je opname scherper met het Framing-gereedschap er net onder; en sla vervolgens al uw verbeteringen op in een voorinstelling voor toekomstig gebruik. Nu ben je klaar om op te nemen of live te gaan.

Je eerste video opnemen

Opnemen met Camo werkt hetzelfde met zowel macOS als Windows. Klik gewoon op de knop Opnemen rechtsboven in het Camo Studio-voorbeeldvenster en Camo begint met het opnemen van video op de locatie die u hebt geselecteerd met behulp van de aangrenzende pijl. Wanneer u klaar bent met de opname, klikt u op dezelfde knop om de opname te beëindigen en het bestand op te slaan.

Met slechts één klik neem je op met Camo

Verbinding maken met vergaderplatforms

Als u Camo wilt gebruiken voor uw werkvergaderingen en presentaties, opent u eenvoudigweg de videoconferentie-app van uw keuze en selecteert u Camo Camera in de video-instellingen. U kunt Camo ook als audiobron selecteren, om de microfoon op uw aangesloten telefoon als invoer te gebruiken of om de app te laten helpen uw audio en video gesynchroniseerd te houden.

Wanneer u de kans heeft, moedigen wij u aan om de mogelijkheden van Camo in deze handleiding grondiger te verkennen. We hebben ook een reeks handleidingen gemaakt waarmee u uw video nog verder kunt verbeteren. U krijgt tips voor het vastleggen van betere audio, het verbeteren van uw verlichting, het maken van beter oogcontact, het bevestigen van uw telefoon en meer.

Upgraden naar Camo Pro

U hoeft niet te betalen om Camo te gebruiken, en de gratis versie biedt alles wat u nodig heeft om uw telefoon als webcam van hoge kwaliteit te gebruiken. Als u echter professioneel wilt worden en optimaal wilt profiteren van de 4K-resolutie van uw apparaat, kunt u upgraden door op de knop 'Upgraden' rechtsboven in Camo Studio te klikken.

Dat toont een venster zoals het volgende, met knoppen onderaan om een licentie te kopen of te activeren. Als u op 'Nu kopen' klikt, gaat u naar de kassa van Camo waar u een licentie kunt kopen.

Camo Studio’s upgrade window
Het upgradevenster van Camo Studio

Zodra je Camo hebt gekocht, ontvang je een e-mail met instructies voor het activeren van je account. Om Camo te activeren met behulp van eerder ingestelde accountgegevens, gaat u in Camo Studio naar Upgrade en selecteert u Activate license en voert u uw accountgegevens in om te verifiëren.

Camo Studio prompting for license details
Camo Studio vraagt om licentiegegevens

Als je het browservenster hebt gesloten waarmee je Camo hebt gekocht en je de e-mail niet kunt vinden, zoek dan naar support@reincubate.com in je inbox en controleer je spam. Neem contact met ons op als u vastloopt of hulp nodig heeft!

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 4:06 AM GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Ons geweldige ondersteuningsteam

Comments (10)

I'm an Android user. I use Google Pixel 4a. When will you release the app for Android? I have been waiting for a long time. I signed up on the app Page already.

Thank you, we're excited to see what you'll think of it! We'll be sharing it soon.

Can you recommend some clamps to attach the iPhone to the top edge of the screen or monitor!

Hi Tim, sure: check out our guide here.

Hi! Does this work with OBS, is a plug-in needed?

Hi Lorenzo, Camo works fully with OBS. No plugin needed!

Hello! Your app looks wonderful and I wanted to confirm that you have built it to work natively on Apple Silicon architecture without the need for Rosetta 2? Thank you!

Hey Bill, thanks for commenting. We sure have: Camo is fully native on M1s. 🙂

Hi - i've connected my iphone to my monitor (HP z27) via USB. The Camo app is showing 'active' and i can see the video on my MacBook via the camo application but when i join a Meets call i get the 'configure settings' error. Any ideas?

Thanks

Hi Will, no problem: make sure you restart your browser after installing or updating Camo. That'll deal with this! And do reach out to us any time. 👍

How do I connect with my phone?

Hi Marsha, just plug it into your computer with the same cable it came with. If you get stuck, drop us a note directly and we'll guide you through it!

You have worked hard to get this far - and I want to tell you you are awesome! Beautiful App. Took me all of a minute to decide to purchase!

Thank you!

Is there an integration for Camo with the vMix streaming software?

Hey Kokayi, thanks for commenting. Our understanding is that vMix requires Windows and won't run on a Mac. When we ship the Windows version of Camo we're expecting to support it.

Hey, I was wondering if there was wondering if a version for windows was in the works

Thanks for asking! There is — expect to see it in a few weeks. If you visit the Camo page you'll see you can sign up for the Windows waitlist towards the bottom of the page.

Hello-does Camo work with Mac OS Big Sur yet? Just checking. I'm sure you intend to make it do so eventually.

Thanks! Phil Hubbard

Hi Phil — it does, Big Sur and iOS 14 both! We hope you enjoy it. Reach out if you need help.

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

Word lid van de community

Word lid van een community die draait om het verbinden van onze gebruikers! De Camo-gemeenschap biedt forums voor discussie en ondersteuning, videostreams, games, weggeefacties en meer naarmate we groeien.