Problemen met Camo oplossen

bijgewerkt
Cover image for: Problemen met Camo oplossen

Als je een probleem tegenkomt met Camo, controleer dan of je de nieuwste versie gebruikt. Gebruik op macOS Check for Updates in het app-menu. Klik in Windows op het Camo-pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Check for Updates . Controleer de App Store voor updates voor iOS of Google Play voor updates voor Android.

Checking for updates in Camo Studio.
Controleren op updates in Camo Studio.

"Camo Camera" verschijnt niet als videobron in mijn videoconferentie-app!

• Controleer of uw app wordt weergegeven in de lijst met compatibele apps en volg de instructies daar
  • De instructies zijn belangrijk - mogelijk moet u sommige apps upgraden
  • Zorg ervoor dat je je video-app opnieuw hebt opgestart sinds je Camo hebt geïnstalleerd
  • Werkt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op

Camo toont geen 4K-resolutie

Het vastleggen van video met een resolutie van 4K, en vooral bij framesnelheden hoger dan 30 fps, is zelfs voor de nieuwste apparaten en computers een intensieve taak. Om deze reden beperken apparaatfabrikanten de functionaliteit die beschikbaar is voor apps van derden, en om een robuust prestatieniveau te behouden, zal Camo zelf bepaalde functies beperken wanneer ultrahoge resoluties worden gebruikt. Lees meer over de compatibiliteit van functies .

De meeste Android-telefoons, met uitzondering van de Google Pixel en Moto G8, beperken toepassingen van derden, zoals Camo, tot 30 fps bij alle resoluties. Voor iOS-apparaten is 4K beperkt tot de iPhone 12 en nieuwer om een robuuste en betrouwbare ervaring voor alle gebruikers te garanderen. Lees meer over platform- en apparaatcompatibiliteit .

Om de beste balans tussen kwaliteit en prestaties te garanderen, raden we aan om alleen voor lokale opnamen ultrahoge resoluties zoals 4K te gebruiken. De meeste apps voor videoconferenties ondersteunen momenteel geen resoluties hoger dan 1080p en het kan zijn dat de prestaties van uw computer onnodig worden vertraagd wanneer ze middelen besteden aan het verkleinen van uw video. Lees meer over 4K-video .

Zoom toont geen Camo of is traag

Zorg ervoor dat je Zoom 5.0.5 of nieuwer bent en dat Zoom opnieuw is opgestart sinds de installatie van Camo Studio.

Als Camo nog steeds niet als camerakeuze wordt weergegeven, wordt dit veroorzaakt doordat de binnenkant van Zoom kapot is: soms komt het in een staat waarin het camera's van derden niet goed ondersteunt en oudere Zoom-componenten achterlaat. Het verwijderen en opnieuw installeren van Zoom lost dit op.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op .

Er ontbreken modi ondanks dat mijn apparaat en computer ze ondersteunen

Sommige oudere grafische kaarten kunnen problemen hebben met gezichtsherkenning als hun stuurprogramma's verouderd zijn. Dit betekent dat wanneer een speciale camera is aangesloten, geen van de automatische framing-opties zal werken, en evenmin de portret-, privacy- of green screen-modi.

Als dit gebeurt, moet u ervoor zorgen dat u over de nieuwste stuurprogramma's beschikt. Deze kunnen meestal rechtstreeks worden gedownload van de website of app van de maker van de grafische kaart.

Fout "Camera vergrendeld" verschijnt in Camo Studio op Windows

Normaal gesproken betekent deze foutmelding dat een andere toepassing de camera gebruikt, maar als dit niet het geval is, moet het probleem worden opgelost door het apparaat fysiek los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.

Mijn apparaat verbreekt de verbinding, is traag of maakt geen verbinding

Goed ingesteld, zal Camo nooit de verbinding verbreken en met minder latentie werken dan een hardwarewebcam. Als u verbroken verbindingen ziet, zijn er over het algemeen 3 oorzaken:

• Er is een USB-hub van derden tussen de telefoon en Mac of pc
  • Er is een probleem met de USB-kabel
  • De computer is overbelast

De eerste stap voor het oplossen van problemen is ervoor te zorgen dat uw apparaat rechtstreeks op uw computer is aangesloten en niet via een hub . Voor iPhones werken alle hubs en adapters van Apple perfect, maar er zijn een aantal hubs van derden die niet krachtig genoeg zijn. We moeten nog een USB-hub in een monitor vinden die problemen veroorzaakt.

Als u het eenmaal hebt laten werken door de hub te verwijderen of van kabel te wisselen, kan het zijn dat u uw hub opnieuw kunt introduceren met minder apparaten die erop zijn aangesloten. Het zien van de oplaadindicator op de iPhone en iPad aan en uit flikkeren is een goede indicator, maar als de oplaadindicator stevig brandt, betekent dit niet noodzakelijk dat een hub van derden zal werken.

Als u vermoedt dat het probleem wordt veroorzaakt doordat uw Mac of pc te traag is, kunt u proberen de resolutie in Camo Studio te verlagen naar de laagste instelling. Als dat werkt, is dat een goede indicator, en we horen graag van je. Laat het ons weten , want zelfs de langzaamste computer zou met 720p moeten werken.

We hebben feedback getest en opgenomen met een aantal USB- en USB-C-hubs hieronder. Als u uw ervaring met ons deelt, kunnen we deze tabel aanvullen.

Product Type Feedback
Apple USB-C naar bliksemkabel USB-C
Apple USB-C-adapter USB-C
Apple Pro Display XDR-scherm USB-C
Samsung 49 "RG90 scherm USB
Dell 2515H-scherm USB
Philips 272B7QUPBEB-scherm USB-C
NOVOO USB-C-hub 5 in 1 USB-C
CalDigit TS3 Plus Thunderbolt-dock USB-C
Hub 9 in 1 multipoort-adapter USB-C Veroorzaakt traagheid, verbreekt de verbinding
Anker 4-poorts USB 3.0 ultradunne gegevenshub USB Oorzaken verbreekt de verbinding

Simpele adapters zoals deze veroorzaken meestal geen problemen.

Problemen met draadloze verbindingen

Een apparaat verbinden met Camo Studio via wifi zou net zo eenvoudig moeten zijn als het scannen van de koppelingscode en Camo de rest laten doen. Als u echter problemen ondervindt bij het voltooien van dit proces, kan dit een van de volgende redenen hebben:

Uw apparaat en computer bevinden zich niet op hetzelfde wifi-netwerk. Controleer nogmaals of ze allebei zijn verbonden met wifi en beide zich op hetzelfde netwerk bevinden. Gewoonlijk zullen gesplitste netwerken - waar 2,4 GHz- en 5GHz-banden gescheiden zijn - geen problemen veroorzaken, maar het kan helpen om hetzelfde op beide apparaten te gebruiken om dit uit te sluiten.

Uw apparaat en computer kunnen geen verbinding met elkaar maken via het lokale netwerk. Dit is soms het geval op openbare wifi, zoals in hotels of coffeeshops, en is meestal bedoeld voor de veiligheid van gebruikers op het netwerk. Als dit gebeurt, raden we aan in plaats daarvan te koppelen met USB, omdat deze netwerken vaak onbetrouwbaar zijn.

Uw apparaat en Camo Studio zijn gekoppeld, maar de verbinding is niet actief. Als Camo op uw apparaat "Inactief" in de rechterbovenhoek weergeeft, zorg er dan voor dat het is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst "Apparaat" in Camo Studio. Als het al is geselecteerd of niet als optie wordt weergegeven, probeer dan de koppeling te verwijderen en opnieuw te maken.

Als u problemen blijft ondervinden bij het draadloos koppelen van uw apparaten, neem dan contact op met ons team. In de tussentijd hopen we dat het aansluiten via USB een behoorlijke terugval biedt.

Wi-Fi-koppelingen opnieuw maken

Volg deze stappen om een Wi-Fi-koppeling te resetten:

1. Ga in Camo Studio naar de instellingen van de app:
    • Op macOS gebeurt dit via Camo Studio in de menubalk in de linkerbovenhoek van je scherm en selecteer je vervolgens Preferences… .
    • Klik in Windows op de menuknop linksboven in het Camo Studio-venster (de drie horizontale lijnen) en selecteer "Instellingen".
  2. Selecteer onder apparaten de koppeling die u wilt verwijderen en klik op Remove device of de X om deze te verwijderen.
  3. Tik in Camo op je mobiele apparaat op de tandwielknop in de rechterbovenhoek en verwijder vervolgens de koppeling.

Nu kunt u de koppeling opnieuw maken door het standaard koppelingsproces te volgen:

1. Klik in Camo Studio op de + naast de vervolgkeuzelijst Device .
  2. Tik in Camo op je mobiele apparaat op de knop voor draadloos koppelen in de rechterbovenhoek en scan vervolgens de QR-code die op je computer wordt weergegeven.
  3. De apparaten moeten elkaar ontdekken en verbinding maken.

AR-modi verschijnen niet of zijn niet beschikbaar

In sommige gevallen kan Camo Studio mogelijk geen toegang bieden tot alle AR-modi van Camo en wordt een bericht weergegeven met de tekst "Sommige modi zijn niet beschikbaar" of "We konden sommige modi niet laden".

Hiervoor zijn twee mogelijke oorzaken:

• Het iOS- of Android-apparaat dat u gebruikt, is offline of heeft geen toegang tot internet. Het vereist toegang om te controleren op updatemodi en om ze te downloaden.
  • Het apparaat dat je gebruikt, is niet compatibel met de modi. Zie het compatibiliteitsgedeelte voor meer informatie.
  • Er is mogelijk een tijdelijk verbindingsprobleem met de Camo-servers die toegang bieden tot de lenzen. Als dit gebeurt, zal Camo het automatisch opnieuw proberen totdat het toegang heeft.

Camo kan AMDS niet op Windows installeren

Om met Apple-apparaten te kunnen communiceren, moet Camo Studio voor Windows de Mobile Device Services (AMDS) van Apple installeren. Camo Studio kan dit automatisch installeren, maar in sommige situaties kan dit niet.

Waar dat het geval is, is de gemakkelijkste oplossing voor gebruikers om iTunes te installeren en het één keer uit te voeren voordat het wordt afgesloten. iTunes kan hier worden gedownload van de site van Apple . We raden af om de Microsoft Store-versie te installeren - gebruik in plaats daarvan de directe download.

Ik krijg een GPU-foutmelding tijdens het gebruik van Camo

Op Windows kan de GPU soms een fout tegenkomen wanneer Camo Studio deze probeert te gebruiken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het in slaapstand gaan van de computer, updates van stuurprogramma's of oververhitting van de kaart. Opnieuw proberen lost dit probleem vaak op, maar als de fout herhaaldelijk optreedt, zelfs na het herstarten van Camo Studio en uw computer, neem dan contact op met ons team zodat we kunnen helpen bij het vaststellen van het probleem.

Camo crasht op iOS of Android wanneer ik verbinding maak met Camo Studio

Camo Studio houdt je instellingen op je Mac of pc bij, dus als een instelling deze verbreekt, zal het opnieuw verbinden van de telefoon deze opnieuw verbreken. De oplossing is om je Camo Studio-voorkeuren opnieuw in te stellen.

1. Sluit Camo Studio
  2. Open een terminal en voer de defaults delete com.reincubate.macos.cam
  3. Start Camo Studio opnieuw

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op .

Camo verwijderen

Camo Studio kan zichzelf en zijn componenten volledig verwijderen. Op Windows gebeurt dit op de normale manier. Op macOS is een extra stap vereist:

• Click Camo Studio in the macOS menu bar and select AdvancedUninstall Camo Studio. This is the menu on the upper-right of your Mac's screen, not the upper left.

Uninstalling Camo Studio
Uninstalling Camo Studio

• Close any apps that were using Camo's camera, and open them again (those apps won't see that the camera has been removed until they've been restarted)

De Camo-app kan op elk moment veilig van een mobiel apparaat worden verwijderd.

Logboeken ophalen van Camo

In some cases, sending us logs can help us diagnose problems. After you've experienced or replicated the problem in Camo Studio, you can export these by using the AdvancedExport Logs menu.

Exporting logs from Camo Studio
Exporting logs from Camo Studio

Klik in Windows op het Camo Studio-logo linksboven in het venster en gebruik GeneralExport logs .

Op iOS kunt u inloggen inschakelen via het instellingenmenu van uw iPhone: SettingsCamoTroubleshooting SettingsRecord Logs . Zodra loggen is ingeschakeld, repliceert u het probleem dat u heeft, zodat informatie over de logboeken wordt geschreven.

Als dat klaar is, kunt u de logboeken vervolgens ophalen door lang op het vraagtekenpictogram rechtsboven op het scherm te drukken. Dat opent een dialoogvenster voor delen waarin u wordt gevraagd de logboeken van de app te delen. U kunt ervoor kiezen om ze vanaf daar naar uw Mac te AirDropen.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 4:48 PM GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Ons geweldige ondersteuningsteam

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

Word lid van de community

Word lid van een community die draait om het verbinden van onze gebruikers! De Camo-gemeenschap biedt forums voor discussie en ondersteuning, videostreams, games, weggeefacties en meer naarmate we groeien.