abonnementen

bijgewerkt
Cover image for: abonnementen

Een abonnementobject vertegenwoordigt een doorlopend verzoek om gegevens, zoals "elke 24 uur nieuwe CallKit-oproepen ophalen" of "de nieuwste iOS-berichten ophalen uit een Reincubate Relay-bron wanneer een nieuwe back-up wordt gemaakt".

Verschillende services kunnen abonnementen op iets verschillende manieren implementeren. De iCloud-service werkt op een periodiek peilingsmechanisme, waarbij het elke ingestelde tijd op nieuwe gegevens controleert. De rirelay-service werkt op een push-mechanisme en publiceert nieuwe gegevens zodra deze beschikbaar komen.

attributen

naam type Omschrijving
id draad Bron-ID.
resource string, altijd subscription Brontype-ID.
org organisatie ID De bijbehorende organisatie van het abonnement.
source bron ID
session sessie-ID
poll_payload geneste poll-payload De payload van enquêtes die door het abonnement moet worden gemaakt. Zie payload van enquête .
interval optionele timedelta Het interval tussen peilingen, in seconden.
date_start optionele datetime De datum waarop peilingen worden gemaakt.
date_end optionele datetime De datum waarop het maken van polls wordt gestopt.
state draad Een van: in pending , active , deleted .
date_created datum Tijd Wanneer de resource is gemaakt.

Interval

Het interval bepaalt de frequentie waarmee de API zal intrekken of nieuwe gegevens van een bron opvraagt.

Op de iCloud-service, die pull-based is, zal het abonnement elke interval seconden een nieuwe poll maken.

Op de Reincubate Relay-service wordt in plaats daarvan het interval doorgegeven aan de Relay-app. Dit configureert hoe vaak de app nieuwe gegevens van verbonden apparaten zal opvragen, en vervolgens een poll op de API activeert via een push-mechanisme. Er wordt geen poll gemaakt totdat het apparaat dat is gekoppeld aan de bron van het abonnement is verbonden met de Relay-app.

Maak POST /subscriptions

naam type Omschrijving
session sessie-ID Welke sessie om peilingen tegen te maken.
source optioneel, bron-ID Optioneel een onderliggende bron van de sessie-gekoppelde bron targeten.
poll_payload geneste poll-payload De payload van de poll die wordt gebruikt om de poll te specificeren
interval optionele timedelta Het interval tussen peilingen, in seconden.
date_start optionele datetime De datum waarop peilingen worden gemaakt.
date_end optionele datetime De datum waarop het maken van polls wordt gestopt.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/subscriptions \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "session": "<session ID>",
  "source": "<source ID>",
  "poll_payload": {
    "data_types": ["ios_messages.messages", "whatsapp.messages"]
  }
}'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

poll_payload = {
  "data_types": ["ios_messages.messages", "whatsapp.messages"],
}

subscription = ricloud.Subscription.create(
  session="<session ID or ricloud.Session instance>",
  source="<source ID or ricloud.Source instance>",
  poll_payload=poll_payload,
)

GET /subscriptions/{subscription ID} ophalen

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/subscriptions/<subscription ID> \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

subscription = ricloud.Subscription.retrieve(<subscription ID>)

Lijst GET /subscriptions

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/subscriptions \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

subscriptions = ricloud.Subscription.list()

POST /subscriptions/{subscription ID} updaten

Een abonnement kan worden bijgewerkt om de peilingen die het maakt en wanneer het deze aanmaakt te wijzigen.

In het geval dat de sessie van een abonnement verloopt, kan deze ook worden vervangen door een nieuw gemaakte, actieve sessie.

naam type Omschrijving
session sessie-ID Tegen welke sessie je polls maakt. Moet dezelfde onderliggende bron hebben als de oorspronkelijke sessie van het abonnement.
poll_payload geneste poll-payload De poll-payload die wordt gebruikt om de poll op te geven.
interval optionele timedelta Het interval tussen peilingen, in seconden.
date_start optionele datetime De datum waarop peilingen worden gemaakt.
date_end optionele datetime De datum waarop het maken van polls wordt gestopt.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/subscriptions/<subscription ID> \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "session": "<session ID>",
  "poll_payload": {
    "data_types": ["icpl.photos"]
  }
}'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

poll_payload = {
  "data_types": ["icpl.photos"],
}

subscription = ricloud.Subscription.update(
  session="<session ID or ricloud.Session instance>",
  poll_payload=poll_payload,
)

DELETE /subscriptions/{subscription ID}

Voorkom dat het abonnement verdere polls aanmaakt.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/subscriptions/<subscription ID> \
  -X DELETE \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

subscription = ricloud.Subscription.delete_with_id(<subscription ID>)

# OR

subscription = ricloud.Subscription.retrieve(<subscription ID>)

subscription.delete()

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 1:03 PM GMT.