Webhooks configureren

bijgewerkt
Cover image for: Webhooks configureren

De API maakt gebruik van webhookmeldingen om uw systeem automatisch op de hoogte te houden van wijzigingen die verband houden met uw organisatie. Er wordt een gebeurtenisbron naar uw webhook-ontvanger verzonden wanneer zich een belangrijke gebeurtenis voordoet.

De ricloud-py CLI bevat een voorbeeldimplementatie van een webhook-eindpunt.

Een webhook-configuratie maken

Het enige dat nodig is om een webhook-configuratie te maken, is de URL waarnaar de API uitgaande gebeurtenissen zal verzenden.

ricloud-py implementeert een helper commando:

> ricloud webhook-config create --url "<webhook receiver URL>"

De equivalente cURL-aanroep ziet er ongeveer zo uit:

curl https://ricloud-api.reincubate.com/configs/webhook \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
    "url": "<webhook receiver URL>"
}'

Het antwoord op deze aanvraag bevat het webhook- secret , dat belangrijk is voor het beveiligen van de implementatie van uw webhookontvanger tijdens de productie.

Gebeurtenishandtekeningen verifiëren

Elk webhook-verzoek bevat een Ricloud-Signature die moet worden gebruikt om te verifiëren dat de inhoud van het verzoek niet is gewijzigd. De header bevat ook een tijdstempel, die wordt gebruikt in het verificatieproces, om replay-aanvallen tegen te gaan.

ricloud-py bevat een implementatie van dit handtekeningverificatieproces.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 4:14 PM GMT.