Webhook-configs

bijgewerkt
Cover image for: Webhook-configs

De webhook-configuratiebron wordt door de API gebruikt om gebeurtenissen naar uw webhook-ontvanger te verzenden.

Een organisatie kan een standaard webook-configuratie hebben die wordt gebruikt door alle sleutels binnen die organisatie die geen webhook-configuratie van hun eigen specificeren.

attributen

naam type Beschrijving
id webhook config ID Resource identifier.
resource string, always webhook_config Resource type specifier.
organisation organisation ID The organisation the resource belongs to.
url string The url to target when sending events.
secret string The shared secret used to verify event signatures.
state string One of: new, valid, invalid, deactivated.
date_created datetime When the resource was created.

Geheim

Wanneer een webhook-configuratie wordt gemaakt, wordt er een geheim naast gegenereerd dat zal worden gebruikt om gebeurtenissen te ondertekenen die door de API worden verzonden. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u uw webhook-ontvanger implementeert om de handtekening van inkomende gebeurtenissen te verifiëren met behulp van dit geheim. Zie de configuratiehulpprogramma's voor webhook voor meer informatie over de handtekeningverificatieprocedure.

Staten

• new is net gemaakt of recentelijk bijgewerkt maar nog niet getest.
  • valid is verstreken validatie en is klaar om te worden gebruikt. Een organisatie moet ten minste één webhook-configuratie in deze status hebben om bruikbaar te zijn.
  • invalid is mislukt de validatietest. Moet worden bijgewerkt of opnieuw worden getest.
  • deactivated is uitgeschakeld door de eigenaarorganisatie.

Maak POST /configs/webhook

Met deze actie wordt een webhook_config.test taak gemaakt om de details van het eindpunt te valideren. Als de Webhook-ontvanger nog niet is ingesteld, zal deze test waarschijnlijk mislukken en de configuratie instellen op de invalid status. De configuratie kan echter altijd opnieuw worden getest met behulp van de testactie .

parameters

name type description
url required The URL of your webhook receiver.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/configs/webhook \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "url": "https://www.mywebhook.com/webhooks/"
}'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

webhook_config = ricloud.WebhookConfig.create(url='https://www.mywebhook.com/webhooks/')

Ophalen GET /configs/webhook/{webhook_config ID}

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/configs/webhook/<webhook_config ID> \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

webhook_config = ricloud.WebhookConfig.retrieve(<webhook_config ID>)

Lijst GET /configs/webhook

Webhook-configs in de deactivated status zijn standaard verborgen en kunnen alleen worden weergegeven door expliciete filtering.

parameters

name type description
state string Filter webhook configs by their state.
date_created datetime filter Filter by resource creation date.

Update POST /configs/webhook/{webhook_config ID}

Met deze actie wordt een webhook_confg.test taak op de achtergrond gemaakt om wijzigingen in de configuratie te valideren.

Het state kan alleen worden gewijzigd in deactivated in het geval dat u in wezen een configuratie met pensioen gaat.

parameters

name type description
url string Update the URL.
state string Only to new or deactivated.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/configs/webhook/<webhook_config ID> \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
    "url": "https://www.myupdatedwebhook.com/webhooks/",
}'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

webhook_config = ricloud.WebhookConfig.update_with_id(
  <webhook_config ID>,
  url='https://www.myupdatedwebhook.com/webhooks/'
)

# OR

webhook_config = ricloud.WebhookConfig.retrieve(<webhook_config ID>)

webhook_config.update(url='https://www.myupdatedwebhook.com/webhooks/')

Test POST /configs/webhook/{webhook_config ID}/test

Met deze actie wordt een webhook_config.test taak gemaakt die een webhook_config.test verzendt met behulp van de opgegeven configuratie. Het resultaat van de test zal het state van de webook-configuratie dienovereenkomstig bijwerken.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/configs/webhook/<webhook_config ID>/test \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

test_task = ricloud.WebhookConfig.test_with_id(<webhook_config ID>)

# OR

webhook_config = ricloud.WebhookConfig.retrieve(<webhook_config ID>)

test_task = webhook_config.test()

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 11:21 AM GMT.