Sessies

bijgewerkt
Cover image for: Sessies

Een sessieobject staat voor toegang tot een specifieke bron.

Sessies worden altijd gemaakt met een status in behandeling, totdat de API de toegang kan verifiëren met de service van de doelbron.

Als de service van de doelbron de toegang intrekt, gaat de sessie over in een verlopen status.

Sessie kan niet door de klant worden bijgewerkt.

attributen

naam type Omschrijving
id draad Bron-ID.
resource string, altijd session Brontype-ID.
organisation organisatie ID De organisatie waaraan de sessie is gekoppeld.
key sleutel ID De sleutel die aan deze resource is gekoppeld.
user gebruikersnaam De gebruiker waaraan de sessie is gekoppeld.
source geneste bron De broninstantie waaraan de sessie is gekoppeld.
state draad Een van: in pending , active , failed , expired .
error draad Een code die verwijst naar de reden waarom de sessie is verlopen.
date_created datum Tijd Wanneer de resource is gemaakt.
date_expired datum Tijd Wanneer de bron is verlopen.

Staten

pending
De sessie wordt nog steeds geïnitialiseerd.
active
De sessie is klaar om te worden gebruikt om taken in te dienen.
failed
Sessie-initialisatie mislukt.
expired
De sessie is ongeldig.

fouten

Een sessie kan twee soorten fouten bevatten: initialisatiefouten en verloopfouten.

Sessie-initialisatiefouten treden meestal op vanwege een slechte gebruikersnaam of wachtwoord, de behoefte aan 2FA-verificatie of de service die om een andere reden minder toegang tot de bron heeft. Deze fouten hebben het init_failed .

De meeste sessies zullen uiteindelijk verlopen. Meer informatie over de levensduur van de sessie vindt u in de servicedesktop. Er zijn echter verschillende triggers voor het verstrijken van de sessie:

service
De service van derden heeft de sessie ongeldig gemaakt. Dit is meestal te wijten aan sessietime-outs binnen de service van derden (dwz een sessie kan slechts 24 uur duren). Het kan echter ook worden veroorzaakt doordat de eigenaar van de bron zijn legitimatiegegevens wijzigt, omdat dit de bestaande sessie vaak ongeldig maakt of kan worden geactiveerd door een beveiligingsfunctie binnen de service, zoals een indringersdetectiesysteem.
api
De API maakt periodiek inactieve sessies ongeldig.
organisation
De organisatie heeft de sessie ongeldig gemaakt, mogelijk namens de eindgebruiker.
admin
Een API-beheerder heeft de sessie ongeldig gemaakt.

Maak POST /sessions

parameters

naam type Omschrijving
source verplicht De bron van deze sessie wordt gekoppeld. De inhoud moet het schema voor het maken van de bron volgen.
payload verplicht De laadactie van de sessie-initialisatie. De vereiste inhoud is afhankelijk van de service waartoe de bron behoort.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
    "source": {
      "user": 1,
      "type": "icloud.account",
      "identifier": "john.appleseed@reincubate.com"
    },
    "payload": {
      "password": "1234"
    }
}'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

source = {
  'user': 1,
  'type': 'icloud.account',
  'identifier': 'john.appleseed@reincubate.com',
}

payload = {
  'password': '1234',
}

session = ricloud.Session.create(source=source, payload=payload)

Ophalen GET /sessions/{session ID}

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions/<session ID> \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

session = ricloud.Session.retrieve(<session ID>)

Lijst

GET /sessions

naam type Omschrijving
key sleutel ID filter Filteren op sleutel-ID.
user gebruikers-ID filter Filteren op een gebruikers-ID.
source bron ID filter Filteren op bron ID.
state string filter Filteren op de sessiestatus.
date_created datetime filter Filteren op wanneer de sessie is gemaakt.
date_expired datetime filter Filteren op wanneer de sessie was verlopen.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

sessions = ricloud.Session.list()

Delete DELETE /sessions/{session ID}

Met deze interactie verloopt de sessie en worden alle gekoppelde gegevens in de cache verwijderd uit de API. De eigenlijke sessie-instantie voor de sessie is voor de record behouden.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions/<session ID> \
  -X DELETE \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

session = ricloud.Session.delete_with_id(<session ID>)

# OR

session = ricloud.Session.retrieve(<session ID>)

session.delete()

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 9:23 PM GMT.