bronnen

bijgewerkt
Cover image for: bronnen

Een bron vertegenwoordigt een gegevensbron van een service. Een iCloud-account is bijvoorbeeld een bron van de iCloud-service.

Bronnen kunnen onderliggende bronnen hebben, zoals een rirelay.instance bron met meerdere rirelay.source bronnen die individueel kunnen worden getarget.

attributen

naam type Omschrijving
id bron ID Bron-ID.
resource string, altijd source Specificatie middelenbron.
user gebruikersnaam De gebruiker die is gekoppeld aan deze bron.
type draad Het type van deze bron, bijvoorbeeld icloud.account .
identifier draad Een unieke identificatie voor de bron in het kader van de service.
parent optioneel, bron-ID Bevolkt als de bron een kind is van een ander.
children lijstobject met bronbronnen Bevat alle subbronnen van de bron.
state draad Een van de: unvalidated , active , deactivated , blocked , locked .
date_created datum Tijd Wanneer de resource is gemaakt.

Types

Momenteel ondersteunde typen zijn:

• icloud.account , de primaire bron van de iCloud-service.
  • rirelay.instance , de primaire bron van de rirelay-service. Komt overeen met een exemplaar van de Reincubate Relay-toepassing.
  • rirelay.source , een onderliggende bron van rirelay.instance . Komt overeen met een apparaat waartoe de bovenliggende Reincubate Relay-app toegang heeft.

Identificatie

De waarde van het identifier van een bron identificeert het uniek binnen zijn service. Voor een iCloud-account zou dit de gebruikersnaam zijn. Voor een Reincubate Relay-app-instantie zou dit de instantie-ID zijn.

Ouder

Als de bron een onderliggende bron is, verwijst dit veld naar het bovenliggende bronobject. De topbron in deze hiërarchie wordt de primaire bron genoemd.

Een onderliggende bron kan niet rechtstreeks via de API worden gemaakt, maar wordt automatisch door de API gemaakt wanneer de juiste poll wordt gemaakt.

Staten

unvalidated
een sessie is nooit met succes gemaakt tegen deze bron, daarom kan de API niet zeggen of het een geldige bron is.
active
de bron is gevalideerd en klaar voor gebruik.
deactivated
toegang tot de bron is verboden door de eigenaarorganisatie.
blocked
toegang tot de bron is verboden door een API-beheerder.
locked
toegang tot de bron is tijdelijk beperkt door de externe service.

Ophalen GET /sources/{source ID}

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sources/<source ID> \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

source = ricloud.Source.create(<source ID>)

Voorbeeldantwoord

{
  "id": 1,
  "resource": "source",
  "user": 1,
  "type": "mocks.mock",
  "identifier": "john.appleseed@reincubate.com",
  "info": null,
  "parent": null,
  "children": {
      "data": [],
      "has_more": false,
      "total_count": 0,
      "url": "/sources/1/children"
  },
  "state": "active",
  "date_created": "2020-02-20T11:59:03.195527Z"
}

Lijst GET /sources

naam type Omschrijving
organisation super, organisatie-ID Voor API-beheerders om te filteren op organisatie.
user gebruikersnaam Filter op geassocieerde gebruiker.
type draad Filteren op brontype.
identifier draad Filteren op bron-ID.
state draad Filteren op bronstatus.
date_created datetime filter Filter op resource-aanmaakdatum.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sources \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

sources = ricloud.Source.list()

Update POST /sources/{source ID}

naam type Beschrijving
state draad Werk de bronstatus bij.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sources/<source ID> \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "state": "deactivated"
}'

Ricloud-py gebruiken

import ricloud

source = ricloud.Source.update_with_id(<source ID>, state='deactivated')

# OR

source = ricloud.Source.retrieve(<source ID>)

source.update(state='deactivated')

Changelog

2020-02-20

• Belangrijk Het kenmerk children van het bronobject is nu een genest lijstobject in plaats van een eenvoudig lijstkenmerk.

16-10-2019

• Voegt twee nieuwe rirelay.instance : rirelay.instance en rirelay.source .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 6:01 PM GMT.