Apple iCloud-service

bijgewerkt

De API ondersteunt het ophalen van een verscheidenheid aan gegevens en bestanden van Apple's iCloud-services. Dit omvat toegang tot iCloud-back-upgegevens van het apparaat, Find My iPhone-gegevens en een aantal vrijwel realtime CloudKit-gegevensbronnen.

Sessions

Het opzetten van een sessie voor de iCloud-services op de API is net zo eenvoudig als inloggen op een iCloud-account. Het proces kan meerdere pogingen vereisen om de sessie te maken als het account multi-factor authenticatie heeft ingeschakeld, zoals 2FA of 2SV.

De eerste oproep om een sessie te maken, ziet er als volgt uit.

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "source": {
    "user": "1",
    "type": "icloud.account",
    "identifier": "<iCloud account username>"
  },
  "payload": {
    "password": "<iCloud account password>"
  }
}'

Voor niet-2FA / niet-2SV-geactiveerde accounts is dit voldoende om een actieve sessie tot stand te brengen, op voorwaarde dat de verstrekte inloggegevens geldig zijn.

Een account waarop 2FA is ingeschakeld, ontvangt echter een door de code-required foutantwoord en het 2FA-proces wordt geactiveerd op apparaten die aan het account zijn gekoppeld en die een 2FA-code verzenden. Deze code moet aan de API worden verstrekt in de volgende sessie-aanroep.

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "source": {
    "user": "1",
    "type": "icloud.account",
    "identifier": "<iCloud account username>"
  },
  "payload": {
    "password": "<iCloud account password>",
    "code": "<fresh 2FA code>"
  }
}'

Ten slotte ontvangt een account met 2SV ingeschakeld een choice-required foutreactie, samen met een lijst van mogelijke apparaten die zijn gekoppeld aan het account dat kan worden geactiveerd om het 2SV-proces te voltooien.

curl https://ricloud-api.reincubate.com/sessions \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
  "source": {
    "user": "1",
    "type": "icloud.account",
    "identifier": "<iCloud account username>"
  },
  "payload": {
    "password": "<iCloud account password>",
    "choice": "<choice identifier from choices fields of `choice-required` error>"
  }
}'

Deze oproep activeert een code die naar het gekozen apparaat moet worden gestuurd, die vervolgens kan worden gebruikt als in de payload om het sessie-initialisatieproces te voltooien.

De parameters die worden geaccepteerd door de nuttige lading van de sessie worden samengevat in de onderstaande tabel.

naam type Omschrijving
wachtwoord draad Het wachtwoord van het iCloud-account.
code optioneel, tekenreeks Als het iCloud-account multifactor (zoals 2FA) heeft ingeschakeld, is deze parameter vereist.
keuze optioneel, tekenreeks Als op het iCloud-account 2SV is ingeschakeld, is deze parameter vereist tijdens het maken van de sessie.

Brontypen

identifier Omschrijving
icloud.account primaire bron Komt overeen met een iCloud-account.
icloud.backup De iCloud-back-up van een iOS-apparaat.

Polls

De iCloud-service ondersteunt alle kenmerken van het poll-payload-schema.

Broninformatie ophalen

Dit peilingtype haalt informatie over de beoogde bron op. De resultaten worden gepubliceerd in JSON-formaat.

Bijvoorbeeld, een icloud.account broninformatie zal accountgegevens, de lijst met iCloud-back-ups ( icloud.backup onderliggende bronnen) en andere meta-informatie icloud.backup .

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/polls \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
    "session": "<session ID>",
  "payload": {
    "info_types": ["*"]
  }
}'

Gebruik van * ricloud-py *

import ricloud

# The ID of a session we made earlier.
session_id = "<session ID>"

poll = ricloud.Poll.create(
  session=session_id,
  payload={
    "info_types": ["*"]
  }
)

Het ophalen van gegevens

Met dit polltype worden gegevens uit de beoogde sessie opgehaald en verwerkt. De resultaten worden gepubliceerd in JSON-indeling.

Zie de lijst met beschikbare gegevenstypen voor meer informatie over specifieke gegevenstypen.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/polls \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
    "session": "<session ID>",
    "payload": {
        "data_types": ["icpl.photos"]
    }
}'

Gebruik van * ricloud-py *

import ricloud

# The ID of a session we made earlier.
session_id = "<session ID>"

poll_payload = {
    "data_types": ["icpl.photos"]
}

poll = ricloud.Poll.create(
  session=session_id,
  payload=poll_payload,
)

Bestanden ophalen

Het attribuut payload van de files enquête specificeerde het ophalen van binaire bestanden uit een back-up. De ID's worden meestal opgehaald uit een eerdere peiling voor gegevenstypen die directe bestandsverwijzingen bevatten, zoals foto's, of die bijlagen bevatten, zoals berichtgegevenstypen.

CURL gebruiken

curl https://ricloud-api.reincubate.com/polls \
  -X POST \
  -H 'Authorization: Token <your key_token>' \
  -H 'Content-Type: application/json' \
  -d '{
    "session": "<session ID>",
    "payload": {
        "files": [
            "icpl://01a266abcd6c1a74056891b9c7ed9016b0c319ecabc1e7d658896f59c305768f71961fef92091cfed21f",
            "icpl://0167ba732e5f53e20efd7b0a1d859abcdd97e698af01afc3ab2f1d65880f7abcce0bfb89142ee770fac5"
        ]
    }
}'

Gebruik van * ricloud-py *

import ricloud

# The ID of a session we made earlier.
session_id = "<session ID>"

poll_payload = {
    'files': [
        'icpl://01a26621ad6c1a74056891b9c7ed9016b0c319ec0d01e7d658896f59c305768f71961fef92091cfed21f',
        'icpl://0167ba732e5f53e20efd7b0a1d8593b0dd97e698af01afc3ab2f1d65880f713dce0bfb89142ee770fac5',
    ]
}

poll = ricloud.Poll.create(
  session=session_id,
  payload=poll_payload,
)

Datatypen

iCloud-gegevenstypen

identifier Omschrijving
icpl.photos Hiermee haalt u iCloud-fotobibliotheekbestanden op.
mme_contacts.contacts Haalt in iCloud opgeslagen iOS-contactgegevens op.
mme_calendar.events Haalt in iCloud opgeslagen iOS-agendagegevens op.
mme_notes.notes Haalt iCloud opgeslagen iOS Notes-gegevens op.
callkit.calls Haalt gesynchroniseerde iOS Phone-gegevens op van CallKit.
cloudkit_safari.history Haal iCloud opgeslagen Safari-browsergeschiedenisgegevens op.
fmip.locations Retrieve Zoek mijn iPhone-locatiegegevens.

iCloud back-upapp gegevenstypen

identifier Omschrijving
ios_messages.messages Haalt iOS-berichten op, inclusief iMessage en sms.
ios_contacts.contacts Haalt iOS-contactgegevens op.
ios_phone.calls Haalt iOS-telefoongegevens op.
ios_calendar.events Haalt iOS Agenda-gegevens op.
ios_notes.notes Haalt iOS Notes-gegevens op.
ios_health.data Haalt iOS-gezondheidsgegevens op.
ios_safari.history Haalt de gegevens van de Safari-browserhistorie op.
ios_safari.cookies Haalt Safari-cookiegegevens op.
whatsapp.messages Haalt WhatsApp-berichten op.
whatsapp.calls Haalt de WhatsApp-oproepgeschiedenis op.
viber.messages Haalt Viber-berichten op.
viber.calls Haalt de oproepgeschiedenis van Viber op.
viber.conversations Haalt Viber-gesprekken op.
viber.contacts Haalt Viber-contacten op.
kik.messages Haalt Kik-berichten op.
kik.contacts Haalt Kik-contacten op.
hike.messages Hike-berichten ophalen.
hike.posts Hike-berichten ophalen.
wechat.messages Haalt WeChat-berichten op.
tinder.messages Haalt Tinder-berichten op.
line.messages Haalt Lijnberichten op.
facebook.messages Haalt Facebook-berichten op.
snapchat.messages Haalt Snapchat-berichten op.
snapchat.stories Haalt Snapchat-verhalen op.
skype.messages Haalt Skype-berichten op.

iCloud back-up geaggregeerde gegevenstypen

identifier Omschrijving
.photos Scant een iCloud-back-up voor afbeeldingsbestanden.
.videos Scant een iCloud-back-up voor videobestanden.
.recordings Scant een iCloud-back-up voor het opnemen van bestanden.
.voicemails Scant een iCloud-back-up voor voicemailbestanden.
.app_usage Scant een iCloud-back-up voor informatie over app-gebruik.
.installed_apps Scant een iCloud-back-up voor geïnstalleerde app-informatie.
.locations Scant een iCloud-back-up voor locaties.
.linked_watches Scant een iCloud-back-up voor gekoppelde Apple Watch-informatie.

iCloud-fotobibliotheek

Photos icpl.photos

Hiermee haalt u foto's op die zijn opgeslagen in de iCloud-fotobibliotheek-service.

attribuut Omschrijving
Bron icloud.account
omgeving Settings > [username] > iCloud > Photos > iCloud Photo Library

CallKit

Oproepen van CallKit callkit.calls

Haalt logboeken op die zijn gesynchroniseerd met de CallKit-service.

fouten

callkit-uninitialised

Geeft aan dat de CallKit-service niet is ingesteld voor dit account. De eigenaar van het iCloud-account kan deze fout oplossen met behulp van een iOS-apparaat dat is gekoppeld aan het iCloud-account via de volgende stappen: - Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met wifi. - Navigeer naar Settings > [username] > iCloud . - Schakel iCloud Drive uit en wacht 30 tot 60 seconden totdat de wijziging van kracht wordt. - Schakel iCloud Drive in zodra de vorige wijziging is voltooid. Dit zou initialisatie moeten activeren.

Als de fout zich blijft voordoen nadat u dit proces hebt uitgevoerd, neemt u contact op met de ondersteuning.

callkit-sync-disabled

In dit geval is de CallKit-service geïnitialiseerd, maar er is niet voldaan aan de voorwaarden voor het synchroniseren van de oproepgeschiedenis met de iCloud. De API zal dit op afstand oplossen via de iCloud, maar het apparaat dat aan het iCloud-account is gekoppeld, evalueert mogelijk hun synchronisatietoestand niet, omdat dit in de cache is opgeslagen.

De iCloud-accounteigenaar kan een apparaat activeren om de synchronisatievoorwaarden van de oproepgeschiedenis opnieuw te controleren via de volgende stappen:

• Navigeer naar Settings > [username] > iCloud .
  • Schakel iCloud Drive uit en wacht 30 tot 60 seconden totdat de wijziging van kracht wordt.
  • Schakel iCloud Drive in zodra de vorige wijziging is voltooid. Dit zou initialisatie moeten activeren.

Probleemoplossen

• Recente belgeschiedenis wordt niet geretourneerd in enquêteresultaten.

Dit wordt meestal veroorzaakt doordat het apparaat de nieuwste records voor de oproepgeschiedenis niet met de iCloud heeft gesynchroniseerd. De CallKit-service is een interne iOS-service en kan niet worden in- of uitgeschakeld in de instellingen of worden geactiveerd om handmatig te synchroniseren. Dit kan het opsporen van ontbrekende gegevens bemoeilijken omdat het onduidelijk is wat het apparaat al dan niet met de iCloud heeft gesynchroniseerd.

Dit probleem komt vaker voor bij accounts die niet veel gegevens hoeven te synchroniseren (minder dan ~ 3 oproepen), wat vaak het geval kan zijn bij het testen van accounts.

aanbevelingen:

• Zorg ervoor dat het apparaat meer dan een handvol records met oproepgeschiedenis heeft om te synchroniseren. Onze testen hebben aangetoond dat een apparaat met slechts enkele records van de belgeschiedenis het synchronisatieproces van iCloud niet zal activeren.
  • Wacht tot het apparaat een periodieke synchronisatie uitvoert. Dit kan tot 12 uur duren, afhankelijk van hoe het apparaat wordt gebruikt, de verbindingsstatus en de oplaadstatus.
  • Steek de stekker in het stopcontact. Het apparaat zal eerder een synchronisatie activeren wanneer het zich in deze status bevindt.

• Oude oproepgeschiedenis wordt niet geretourneerd in enquêteresultaten.

De CallKit-service is ontworpen voor het synchroniseren van oproepgeschiedenisrecords tussen apparaten en niet voor het voor onbepaalde tijd opslaan van deze records. Doorgaans zijn oproepgeschiedenisrecords haalbaar van CallKit gedurende ongeveer 3 maanden, maar dit kan variëren tussen accounts, afhankelijk van interne opschoonprocessen in de iCloud.

CloudKit

Browsergeschiedenis van iCloud cloudkit_safari.history

Ophalen van Safari-browsergeschiedenisgegevens die zijn opgeslagen in de iCloud-synchronisatieservice.

MobileMe

Contacten van iCloud mme_contacts.contacts

Haalt in iCloud opgeslagen iOS-contactgegevens op.

Kalender van iCloud mme_calendar.events

Haalt in iCloud opgeslagen iOS-agendagegevens op.

Aantekeningen van iCloud mme_notes.notes

Haalt iCloud opgeslagen iOS Notes-gegevens op.

Vind mijn iphone

Locaties fmip.locations

Ophalen Find My iPhone locatiegegevens.

iOS-apps

Berichten ios_messages.messages

Haalt iOS-berichten op, inclusief iMessage en sms.

Contacten ios_contacts.contacts

Haalt iOS-contactgegevens op.

Telefoon ios_phone.calls

Haalt iOS-telefoongegevens op.

Kalender ios_calendar.events

Haalt iOS Agenda-gegevens op.

Opmerkingen ios_notes.notes

Haalt iOS Notes-gegevens op.

Gezondheid ios_health.data

Haalt iOS-gezondheidsgegevens op. Vaak aangeduid als HealthKit-gegevens.

Safari

Browsergeschiedenis van back-ups ios_safari.history

Haalt Safari-browsegeschiedenisgegevens op uit een iCloud-back-up.

Cookies ios_safari.cookies

Haalt Safari-cookiegegevens op van een iCloud-back-up.

WhatsApp

Berichten whatsapp.messages

Haalt WhatsApp-berichten op.

Oproepen whatsapp.calls

Haalt de WhatsApp-oproepgeschiedenis op.

Viber

Berichten viber.messages

Haalt Viber-berichten op.

Oproepen viber.calls

Haalt de oproepgeschiedenis van Viber op.

Conversaties viber.conversations

Haalt Viber-gesprekken op.

Contacten viber.contacts

Haalt Viber-contacten op.

Kik

Berichten kik.messages

Haalt Kik-berichten op.

Contactpersoon kik.contacts

Haalt Kik-contacten op.

Wandeltocht

Berichten hike.messages Berichten

Hike-berichten ophalen.

Posts hike.posts

Hike-berichten ophalen.

WeChat

Berichten wechat.messages

Haalt WeChat-berichten op.

Tondel

Berichten tinder.messages

Haalt Tinder-berichten op.

Lijn

Berichten line.messages

Haalt Lijnberichten op.

Facebook

Berichten facebook.messages

Haalt Facebook-berichten op.

Snapchat

Berichten snapchat.messages

Haalt Snapchat-berichten op.

Verhalen snapchat.stories

Haalt Snapchat-verhalen op.

Skype

Berichten skype.messages

Haalt Skype-berichten op.

aggregators

Foto's .photos

Verzamelt afbeeldingsbestanden van een iCloud-back-up.

Video's .videos

Verzamelt videobestanden van een iCloud-back-up.

Opnames. .recordings

Verzamelt het opnemen van bestanden van een iCloud-back-up.

Voicemails .voicemails

Verzamelt voicemailbestanden van een iCloud-back-up.

App-gebruik .app_usage

Verzamelt app-gebruiksinformatie uit een iCloud-back-up.

Geïnstalleerde apps. .installed_apps

Aggregaten installeerden app-informatie van een iCloud-back-up.

Locaties .locations

Verzamelt locatiegegevens van een iCloud-back-up.

Gekoppelde horloges .linked_watches

Aggregaten gekoppeld Apple Watch-informatie van een iCloud-back-up.

Bestand types

identifier Omschrijving
backup of geen protocol Een bestand van een iCloud-back-up.
icpl Een bestand uit iCloud-fotobibliotheek.

Oudere gegevenstypen

iCloud-gegevenstypen

oude naam nieuwe naam
live_photos icpl.photos
mobileme_contacts mme_contacts.contacts
mobileme_calendar mme_calendar.events
mobileme_notes mme_notes.notes
live_call_history callkit.calls
web_browser_history cloudkit_safari.history
location fmip.locations

Back-up gegevenstypen

oude naam nieuwe naam
photos .photos
videos .videos
recordings .recordings
voicemail .voicemails
app_usage .app_usage
installed_apps .installed_apps
locations .locations
linked_watches .linked_watches
sms ios_messages.messages
contacts ios_contacts.contacts
call_history ios_phone.calls
calendar_appointments ios_calendar.events
notes ios_notes.notes
healthkit ios_health.data
browser_history ios_safari.history
safari_cookies ios_safari.cookies
whatsapp_messages whatsapp.messages
whatsapp_call_history whatsapp.calls
viber_messages viber.messages
viber_call_history viber.calls
viber_conversations viber.conversations
viber_contacts viber.contacts
kik_messages kik.messages
kik_contacts kik.contacts
hike_messages hike.messages
hike_posts hike.posts
wechat_messages wechat.messages
tinder_messages tinder.messages
line_messages line.messages
facebook_messages facebook.messages
snapchat_messages snapchat.messages
snapchat_stories snapchat.stories
skype_messages skype.messages

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 1:07 AM GMT.