Hoe maak je een back-up van je iPhone met iTunes, Finder of iCloud

Aidan Fitzpatrick

Door Aidan Fitzpatrick

bijgewerkt

Zie hoe ik gekwalificeerd ben om dit artikel te schrijven

Een back-up maken van uw iPhone of iPad is eenvoudig. De beste manier om dit te doen is met iPhone Backup Extractor, Apple's gratis iTunes-software of met Finder in macOS 10.15. iPhone Backup Extractor bevat de functie gratis, terwijl iTunes standaard wordt geïnstalleerd op macOS-computers en kan worden gedownload van de Apple-site voor Windows-gebruikers.

Apple heeft hier een geweldige handleiding met de titel " Hoe maak je een back-up van je iPhone, iPad en iPod Touch ". Het heeft betrekking op back-upopties met behulp van zowel iTunes als de iCloud.

We kunnen enkele dingen bespreken die in overweging moeten worden genomen bij het maken van back-ups. Helaas kunt u er niet voor kiezen om tegelijkertijd een back-up te maken op zowel iTunes als de iCloud, maar u kunt tussen deze twee schakelen zonder dat oudere back-ups worden verwijderd.

Houd in gedachten dat het nemen van een nieuwe back-up de bestaande overschrijft. Dus als u gegevens van uw apparaat wilt herstellen, moet u niet snel een nieuwe back-up maken totdat u de bestaande hebt gecontroleerd.

Hier zijn enkele dingen om af te wegen bij het kiezen tussen iTunes- en iCloud-back-ups:

Voorzien zijn van iTunes-back-ups iCloud-back-ups
Opslagruimte Zo groot als de harde schijf op uw computer. Beperkt tot 5 GB zonder betaalde opslagupgrade.
Opslag vereist Niet groter dan de capaciteit van uw iOS-apparaat. De grootte van uw iCloud-fotobibliotheek, met extra inhoud die mogelijk in de buurt komt van het formaat van uw apparaat. Omdat back-up snapshots worden opgeslagen met mogelijk dubbele gegevens, is het mogelijk dat een apparaatback-up meer ruimte inneemt dan de totale capaciteit van het apparaat.
Veiligheid Robuust, zolang een veilig back-upwachtwoord is gekozen. Robuust, zolang een veilig iCloud-accountwachtwoord is gekozen.
Snelheid Zeer snel omdat geen cloudtoegang vereist is. Zeer snel bij toegang via USB 3. Snelheid is afhankelijk van de prestaties van uw wifi, uw internetverbinding en de prestaties van de iCloud-servers op dat moment.

Gezien het voordeel dat iTunes-back-ups een snelle toegang hebben, raden we aan een iTunes-back-up te nemen naar uw lokale computer voordat u een iOS-upgrade uitvoert. U wilt geen uren wachten op een iCloud-back-upherstel!

Maak een back-up van je iPhone met iPhone Backup Extractor

iPhone Backup Extractor kan back-ups maken van je iPhone op Windows of macOS - zonder dat je iTunes hebt geïnstalleerd.

Volg deze stappen om een back-up te maken met behulp van iPhone Backup Extractor:

1. Verbind uw iPhone of iPad met uw computer via een USB-kabel
  2. Start iPhone Backup Extractor
  3. Selecteer uw apparaat in het menu aan de linkerkant
  4. Kies Utilities of klik op de new backup uptekst

The "Backup" button in iPhone Backup Extractor
    De knop "Back-up" in iPhone Backup Extractor

5. Klik op Start . iPhone Backup Extractor zal u vragen een wachtwoord in te stellen voor uw back-up om uw gegevens veilig en beveiligd te houden.

iPhone Backup Extractor's backup creation wizard
    Back-up maken van de wizard Back-up maken van de iPhone Backup Extractor

Maak een back-up van je iPhone of iPad met Finder op macOS 10.15 en hoger

Apple heeft iTunes verwijderd van macOS 10.15 en de back-upfunctionaliteit is nu rechtstreeks beschikbaar in Finder. Het werkt precies hetzelfde als iTunes, echter:

macOS Finder's iOS backup interface
macOS Finder's iOS-back-upinterface

Maak een reservekopie van je iPhone met iTunes

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een wachtwoord in te stellen wanneer u een back-up maakt met iTunes. Dit betekent dat uw back-up een "gecodeerde back-up" zal zijn. Zonder dit wachtwoord heeft iedereen die toegang heeft tot uw computer toegang tot de back-up en dat wilt u waarschijnlijk niet.

En als uw back-ups gecodeerd zijn, zal Apple zelfs meer gegevens erin opnemen dan ze anders zouden doen: zoals gezondheidsinformatie en de opgeslagen wachtwoorden in uw sleutelhanger. Als u dus ooit uw telefoon verliest of vervangt en moet herstellen van een back-up, krijgt u met een gecodeerde back-up meer terug.

Laten we eens kijken naar een andere handige gids van Apple: " Over gecodeerde back-ups in iTunes ".

Als u ervoor kiest om een back-up te maken met iTunes met USB, betaalt u er zeker van dat u een snelle verbinding gebruikt. Als je een Mac hebt, zijn al je USB-poorten waarschijnlijk erg snel. Als u een Windows-computer gebruikt, moet u een USB3-poort gebruiken als uw computer er een heeft. Dit zijn over het algemeen degenen die blauw zijn en die rechtstreeks in uw pc of laptop zijn ingebouwd. De poorten op uw monitor, toetsenbord of USB-hub zijn waarschijnlijk langzamer.

Als u ervoor kiest om een back-up te maken van iTunes, ziet u een optie genaamd 'Synchroniseren met deze iPhone via wifi'. Dat gaat eigenlijk niet alleen over synchroniseren: als je het aanvinkt, kun je ook back-ups maken via wifi.

iTunes' backup options for Wi-Fi backups
iTunes-back-upopties voor Wi-Fi-back-ups

Om back-ups met iTunes via wifi te laten werken, moet je deze stappen uitvoeren:

1. Maak verbinding met USB en open de iPhone-sectie op iTunes.
  2. Vink "Synchroniseer met deze iPhone via Wi-Fi" aan.
  3. Zorg ervoor dat "Deze computer" de back-uplocatie is, niet "iCloud".
  4. Druk op "Gereed" onder aan iTunes.
  5. Koppel de USB los.
  6. Zorg ervoor dat de telefoon zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt als de computer. Als dit het geval is, moet het deelvenster voor iPhone nog steeds beschikbaar zijn in iTunes.
  7. Klik op de knop Nu een back-up maken in iTunes en een iTunes-back-up via Wi-Fi.

Als u uw telefoon 's nachts laat staan en uw Mac of pc aan laat staan, moet er elke nacht automatisch een back-up worden gemaakt.

Een back-up maken van je iPhone met iCloud

Apple iCloud biedt Apple-gebruikers opslagruimte om een back-up te maken van de inhoud van hun iOS-apparaten. Het biedt momenteel 5 GB aan gratis opslagruimte en tot 2 TB betaalde opslag. Ze publiceren een aantal nuttige pagina's over het onderwerp:

Een leuk ding om op te merken met iCloud-opslagruimte is dat deze kan worden gedeeld tussen leden van een familie die is geconfigureerd op de iCloud. Als u uw partner of kinderen hebt verbonden, kunt u de ruimte tussen u poolen. Dus als u een upgrade van uw account uitvoert, is het mogelijk dat dit niet nodig is.

De hoeveelheid ruimte die u nodig hebt, is afhankelijk van uw apparaat en hoe u het gebruikt, maar deze dingen nemen waarschijnlijk ruimte in beslag:

• Uw iCloud-fotobibliotheek. Dit kan groter worden dan de opslag op uw telefoon, omdat deze niet altijd op de telefoon hoeft te worden geplaatst.
  • Alle gegevens van uw app en alle bestanden die u op het apparaat opslaat.

We hebben de neiging om apparaten ongeveer 40 - 60 GB aan gegevens te laten zien.

U kunt het aanmaken van een back-up rechtstreeks starten door naar Settings[your name] (rechtsboven) te gaan → iCloudiCloud Backup . U kunt uw iCloud-opslag beheren vanuit hetzelfde menu,

Hoe u normale iPhone-back-ups kunt krijgen

Je iPhone kan elke nacht automatisch een back-up maken op de iCloud of iTunes als je voldoet aan de criteria voor automatische back-ups. Dit zijn:

• Het apparaat moet worden vergrendeld
  • Het apparaat moet van stroom worden voorzien
  • Het apparaat moet zijn verbonden met een wifi-netwerk

Als je telefoon is ingesteld om via wifi een back-up te maken naar iTunes, moet je pc of Mac aan staan en zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick founded Reincubate in 2008 after building the world's first iPhone data recovery tool, iPhone Backup Extractor. He's spoken at Google on entrepreneurship, and is a graduate of the Entrepreneurs' Organisation's Leadership Academy.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.