Gegevens herstellen van een door water beschadigde iPhone

bijgewerkt
Cover image for: Gegevens herstellen van een door water beschadigde iPhone

Is er leven na de dood door waterschade? Hoewel de iPhone water- en stofbestendig zou moeten zijn sinds de release van de iPhone 7, melden sommige Apple-gebruikers nog steeds dode home-knoppen, gegevensverlies en camerabeschadiging wanneer hun apparaat in contact komt met vloeistof.

Oudere generaties iPhone zijn niet beschermd tegen waterschade. Als u nog steeds een iPhone 6s of ouder gebruikt, kunt u jaren aan foto's, bestanden, contacten en chats verliezen als uw iPhone in contact komt met water.

Hier is uw ultieme gids voor iPhone-gegevensherstel voor door water beschadigde apparaten. Het omvat het volgende:

1. Eerste stappen om de telefoon te redden

2. Hoe u kunt controleren of de iPhone is beschadigd door water of niet

3. Wat u moet vermijden

4. Gegevens herstellen van een door water beschadigde iPhone

1. Eerste stappen om een natte iPhone te redden

• Haal het iOS-apparaat zo snel mogelijk uit het water

• Schakel uit door de aan / uit-knop ingedrukt te houden (de kans op herstel kan toenemen als u het snel uitschakelt)

• Verwijder alle hoesjes die aan de telefoon zijn

• Verwijder de simkaart en lade van de iPhone

• Gebruik een droge, absorberende doek om het vocht uit de telefoon te verwijderen

2. Zeker tekenen van waterschade als je je iPhone in water laat vallen

2.1 Onofficiële indicatoren

• Stroom- en opstartproblemen : apparaat kan niet worden ingeschakeld, herstart onmiddellijk na het inschakelen of je ziet dat de iPhone vastzit met een wit scherm van de dood; hardwarefout: de luidspreker of microfoon werkt niet, of uw iOS-apparaat is oververhit

• Waarschuwingsberichten : wanneer u uw iOS-apparaat gebruikt, kunt u een of meer foutmeldingen krijgen, zoals "Dit accessoire is niet gemaakt om met de iPhone te werken" of "Opladen wordt niet ondersteund met dit accessoire."; toepassingsproblemen: Safari-browser, e-mail of andere apps openen en sluiten zonder reden.

A water-damaged iPhone... yeesh.
    Een door water beschadigde iPhone ... jee.

2.2 Officiële waterschade-indicatoren van Apple

Apple heeft een reeks diagrammen met de locaties van de vloeistofcontactindicator (LCI) om te controleren of uw iOS-gegevens in gevaar zijn. Als u een rode stip ziet, betekent dit dat uw apparaat is blootgesteld aan water. Als de rode stip niet verschijnt, is het apparaat in orde. Of - tenminste - de indicator werd niet nat. Elke generatie iPhone heeft een vloeistofcontactindicator.

Vloeistofcontactindicator iPhone X-locatie

The iPhone X's liquid contact indicator
De vloeistofcontactindicator van de iPhone X

Vloeistofcontactindicator iPhone 8, 8 Plus, 7, 7 Plus locatie

The iPhone 7 and 8's liquid contact indicator
De vloeistofcontactindicator van de iPhone 7 en 8

Vloeistofcontactindicator iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus locatie

The iPhone 6's liquid contact indicator
De vloeistofcontactindicator van de iPhone 6

Vloeistofcontactindicator iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5, iPhone SE-locatie

The iPhone 5's liquid contact indicator
De vloeistofcontactindicator van de iPhone 5

Vloeistofcontactindicator iPhone 4, 4s locatie

The iPhone 4's liquid contact indicator
De vloeistofcontactindicator van de iPhone 4

3. Wat u moet vermijden als uw iPhone is beschadigd door water

Als u denkt dat vloeistofcontact het ergste is dat uw apparaat kan overkomen, denk dan nog eens goed na. Het kan erger worden als je het probeert te redden met behulp van gekke methoden die online worden verspreid.

Wanneer paniek de overhand neemt, zouden veel mensen alles doen zonder twee keer na te denken over de langetermijneffecten van het zelf proberen te repareren van een door water beschadigde iPhone.

Veroorzaak niet nog meer schade en doe niet het volgende:

• Druk niet op een knop

Door op de knoppen te drukken, kunt u het water verder naar binnen duwen.

Als de telefoon nog steeds is ingeschakeld, kunt u de knopcontacten kortsluiten.

• Probeer uw telefoon niet aan te zetten

Als er water in contact komt met de elektrische aansluitingen van de telefoon, kunt u kortsluiting veroorzaken in de elektrische componenten binnenin.

• Schud niet met je telefoon

Door schudden kan er ook water in het apparaat en in de buurt van de circuits komen, dus u kunt dit het beste vermijden.

• Gebruik geen föhn om uw telefoon te drogen

De hitte van de droger kan extra schade veroorzaken of de lijm die in de telefoon wordt gebruikt aantasten.

Ook drooggereedschap, elektrische ovens of heteluchtpistolen zijn een no-no!

• Leg je iPhone niet in ongekookte rijst of kattenbakvulling.

Door deze methoden te gebruiken, kunnen kleine deeltjes het lichaam van de iPhone binnendringen en de schade vergroten. Rijstdeeltjes kunnen vocht opnemen en tot vier keer hun grootte uitzetten, wat mogelijk meer schade aanricht.

• Probeer geen operaties op het apparaat uit te voeren

Jessica Smith schreef een leuk artikel over waarom geïmproviseerde methoden om door water beschadigde iPhones te besparen, meestal niet werken. Het is het beste om geen "operatie" op uw apparaat uit te voeren: door een nederlaag toe te geven en u te concentreren op het herstellen van uw gegevens, kunt u uw tijd en energie beter gebruiken.

4. Hoe gegevens te herstellen van een door water beschadigde iPhone

Zelfs als het apparaat helemaal dood is, is er nog steeds hoop. Als je alles hebt geprobeerd en denkt dat je iPhone niet meer kan worden gerepareerd, is het nog niet te laat om iPhone-gegevens te herstellen. U kunt nog steeds proberen uw gegevens te herstellen van bestaande iTunes- of iCloud-back-ups.

iTunes is beperkt als het gaat om het herstellen van back-ups, omdat je het risico zou kunnen lopen al je gegevens op een nieuwere iPhone te overschrijven - en bovendien heb je misschien geen andere iPhone om naar te herstellen. Wat als u dat niet doet en u wilt gewoon uw gegevens herstellen?

Door water beschadigde iPhone: het gegevensherstelproces

Volg de onderstaande stappen om door water beschadigde iPhone-gegevens te herstellen. U kunt dezelfde stappen volgen als u verwijderde gegevens wilt herstellen, zelfs als u uw iPhone bent kwijtgeraakt. Dit geldt ook als u gegevens van een kapotte iPhone wilt herstellen.

• Stap 1. Download iPhone Backup Extractor voor Windows of voor macOS en installeer het.

• Stap 2. Volg onze gids voor het herstellen van gegevens van uw iCloud-account of van een iTunes-back-up .

• Stap 3. Helemaal klaar.

Neem op elk moment contact met ons op als we u kunnen helpen bij het herstellen van uw gegevens. Wij zijn hier om te helpen!

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 10:53 AM GMT.