Hoe u uw Android als webcam gebruikt

bijgewerkt

Wilt u uw Android-telefoon als webcam gebruiken? Je bent niet de enige: veel professionals en videomakers wenden zich tot hun smartphones voor video. Het goede nieuws is dat Camo het gemakkelijk voor je kan doen, terwijl het je ook tools geeft om je foto te verbeteren, in te kaderen en te perfectioneren. En het beste van alles: het is gratis! Laten we de eenvoudige stappen doorlopen om uw Android-telefoon vandaag nog als webcam te gebruiken.

Camo downloaden en installeren

Zo stelt u Camo in:

1. Download Camo voor Android in de Play Store . Je kunt het vinden door simpelweg te zoeken naar "camo".

2. Open de app op je telefoon en doorloop de in-app onboarding.

3. Download Camo Studio op uw macOS- of Windows-computer, door in een browser naar https://camo.studio te gaan of door de link vanaf uw telefoon te delen via de knop Send link in de app.

4. Installeer Camo Studio en voer het uit op uw computer.

Op zowel Windows als Mac zal Camo Studio vragen of u automatisch wilt controleren op updates. We raden u aan deze toe te staan, omdat we regelmatig updates uitbrengen met nieuwe functies en verbeteringen.

Uw Android-apparaat verbinden met een Windows-pc

U kunt uw Android-apparaat via Wi-Fi of USB verbinden met een Windows-pc met Camo. We raden de Wi-Fi-aanpak aan, omdat dit de eenvoudigste manier is om aan de slag te gaan.

Verbind uw Android-apparaat via Wi-Fi met een Windows-pc

1. Open Camo Studio op uw Windows-pc en tik op de knop + naast de vervolgkeuzelijst Device in de linkerzijbalk. Er wordt een venster geopend met een QR-code waarmee u uw apparaten kunt koppelen.

2. Tik in Camo op uw Android-apparaat rechtsboven op de knop voor draadloze verbinding en scan de QR-code uit stap 1

3. Na een paar seconden zouden uw apparaten automatisch verbinding moeten maken en zou video van uw apparaat in het voorbeeld in Camo Studio moeten verschijnen

Verbind uw Android-apparaat via USB met een Windows-pc

Om Camo in staat te stellen gegevens van uw apparaat via USB naar uw computer te verzenden, moet USB-foutopsporing op het apparaat zijn ingeschakeld. De stappen om USB-foutopsporing in te schakelen kunnen van apparaat tot apparaat verschillen, dus het kan zijn dat u de procedure voor uw specifieke merk en model moet opzoeken. Hier leest u hoe u USB-foutopsporing inschakelt op een Samsung Galaxy of Google Pixel:

1. Verbind uw Android-apparaat met uw computer via een USB-kabel

2. Ga naar Settings , zoek naar Build Number en tik er 7 keer op

3. Zoek nu naar Developer Options , scrol omlaag naar USB debugging en vink aan om in te schakelen

4. Selecteer desgevraagd Always allow from this computer om te voorkomen dat u USB-foutopsporing telkens opnieuw moet inschakelen wanneer u het apparaat op uw computer aansluit

5. Selecteer in Camo Studio uw apparaat in de vervolgkeuzelijst Devices in de linkerzijbalk.

Als u hulp nodig heeft bij het inschakelen van USB-foutopsporing voor uw Android-apparaat, neemt u gewoon contact met ons op . Wij begeleiden u dan door het proces voor uw specifieke telefoon.

Uw Android-apparaat verbinden met een Mac

Net als bij Windows kunt u uw Android-apparaat via Wi-Fi of USB met een Mac verbinden. Voor de beste ervaring raden we aan om verbinding te maken via USB om aan de slag te gaan.

Houd er rekening mee dat als u eerder USB-foutopsporing op uw apparaat hebt ingeschakeld, u de instelling moet uitschakelen om deze op uw Mac aan te sluiten.

Verbind uw Android-apparaat via USB met een Mac

1. Open Camo op uw Android-apparaat

2. Verbind het apparaat met uw Mac via een USB-kabel

3. Selecteer het apparaat in de vervolgkeuzelijst Device in de linkerzijbalk en video van uw apparaat zou in het voorbeeld in Camo Studio moeten verschijnen

Verbind uw Android-apparaat via Wi-Fi met een Mac

1. Open Camo Studio op uw Mac en selecteer Pair a device... in de vervolgkeuzelijst Devices in de linkerzijbalk

2. Tik in Camo op uw Android-apparaat rechtsboven op de knop voor draadloze verbinding en scan de QR-code uit stap 1

3. Na een paar seconden zouden uw apparaten automatisch verbinding moeten maken en zou video van uw apparaat in het voorbeeld in Camo Studio moeten verschijnen

Camo gebruiken als webcam

Nu Camo is ingesteld, kunt u alle beschikbare tools in de app gebruiken om uw afbeelding aan te passen, uw kadrering te perfectioneren en nog veel meer. En als u er klaar voor bent, kunt u een korte clip opnemen om te controleren of al uw instellingen en apparaten precies zijn zoals u ze wilt hebben. Je kunt dit doen door op de opnameknop rechtsboven in Camo Studio te drukken.

Als u Camo wilt gebruiken voor uw werkvergaderingen en presentaties, opent u eenvoudigweg de app voor videoconferenties naar keuze en selecteert u Camo Camera in de video-instellingen. U kunt Camo ook als audiobron selecteren, om de microfoon op uw Android-apparaat als invoer te gebruiken of om de app te laten helpen uw audio en video gesynchroniseerd te houden.

Camo is compatibel met alle videoconferentie-apps . Zodra Camo Studio op uw computer is geïnstalleerd en actief is, hoeft u niets meer te doen om het met andere apps te gebruiken.

Op dezelfde manier, als u wilt beginnen met streamen met uw Android-telefoon als camera (bijvoorbeeld als bron voor uw selfievideo), selecteert u eenvoudigweg Camo Camera als apparaat voor een video-opnamebron in uw uitzendsoftware, zoals OBS of Streamlabs.

Als je dieper wilt gaan, hebben we aanvullende handleidingen en artikelen over:

Als u eenmaal de beste configuratie voor uw behoeften hebt gevonden met behulp van Camo, en u wilt beginnen met het maken van inhoud van professionele kwaliteit, is het misschien tijd om Camo Pro eens te proberen . Hiermee kunt u optimaal profiteren van uw apparaat en hogere resoluties ontgrendelen voor opnemen, vergaderen en streamen.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 1:48 PM GMT.