Hoe u uw Android als webcam gebruikt

bijgewerkt

Wilt u uw Android-telefoon als webcam gebruiken? Je bent niet de enige: veel professionals en videomakers wenden zich tot hun smartphones voor video. Het goede nieuws is dat Camo het gemakkelijk voor je kan doen, terwijl het je ook tools geeft om je foto te verbeteren, in te kaderen en te perfectioneren. En het beste van alles: het is gratis! Laten we de eenvoudige stappen doorlopen om uw Android-telefoon vandaag nog als webcam te gebruiken.

Camo downloaden en installeren

Zo stelt u Camo in:

1. Get Camo for Android from the Play Store. You can find it by simply searching for “camo”.
  1. Open the app on your phone and go through the in-app onboarding.

2. Download Camo Studio on your macOS or Windows computer, either by going to https://camo.studio in a browser or by sharing the link from your phone through the Send link button in the app.

1. Install and run Camo Studio on your computer.

Op zowel Windows als Mac zal Camo Studio vragen of u automatisch wilt controleren op updates. We raden u aan deze toe te staan, omdat we regelmatig updates uitbrengen met nieuwe functies en verbeteringen.

Uw Android-apparaat verbinden met een Windows-pc

U kunt uw Android-apparaat via Wi-Fi of USB verbinden met een Windows-pc met Camo. We raden de Wi-Fi-aanpak aan, omdat dit de eenvoudigste manier is om aan de slag te gaan.

Verbind uw Android-apparaat via Wi-Fi met een Windows-pc

1. Open Camo Studio op uw Windows-pc en tik op de knop + naast de vervolgkeuzelijst Device in de linkerzijbalk. Er wordt een venster geopend met een QR-code waarmee u uw apparaten kunt koppelen.

2. Tik in Camo op uw Android-apparaat rechtsboven op de knop voor draadloze verbinding en scan de QR-code uit stap 1

3. Na een paar seconden zouden uw apparaten automatisch verbinding moeten maken en zou video van uw apparaat in het voorbeeld in Camo Studio moeten verschijnen

Verbind uw Android-apparaat via USB met een Windows-pc

To enable Camo to send data from your device to your computer via USB, the device needs to have USB debugging enabled. The steps to enable USB debugging can vary from one device to another, so you may need to look up the process for your particular make and model. We’ve outlined the process below using a OnePlus Nord 2.

1. Connect your Android device to your computer using a USB cable

2. Go to Settings, search for Build Number and tap it 7 times

3. Now, search for Developer Options, scroll down to USB debugging and tick to turn on

4. If prompted, select Always allow from this computer to avoid having to re-enable USB debugging every time you connect the device to your computer

1. In Camo Studio, select your device in the Devices dropdown in the left sidebar.

Als u hulp nodig heeft bij het inschakelen van USB-foutopsporing voor uw Android-apparaat, neemt u gewoon contact met ons op . Wij begeleiden u dan door het proces voor uw specifieke telefoon.

Uw Android-apparaat verbinden met een Mac

Net als bij Windows kunt u uw Android-apparaat via Wi-Fi of USB met een Mac verbinden. Voor de beste ervaring raden we aan om verbinding te maken via USB om aan de slag te gaan.

Houd er rekening mee dat als u eerder USB-foutopsporing op uw apparaat hebt ingeschakeld, u de instelling moet uitschakelen om deze op uw Mac aan te sluiten.

Verbind uw Android-apparaat via USB met een Mac

1. Open Camo op uw Android-apparaat

2. Verbind het apparaat met uw Mac via een USB-kabel

3. Selecteer het apparaat in de vervolgkeuzelijst Device in de linkerzijbalk en video van uw apparaat zou in het voorbeeld in Camo Studio moeten verschijnen

Verbind uw Android-apparaat via Wi-Fi met een Mac

1. Open Camo Studio op uw Mac en selecteer Pair a device... in de vervolgkeuzelijst Devices in de linkerzijbalk

2. Tik in Camo op uw Android-apparaat rechtsboven op de knop voor draadloze verbinding en scan de QR-code uit stap 1

3. Na een paar seconden zouden uw apparaten automatisch verbinding moeten maken en zou video van uw apparaat in het voorbeeld in Camo Studio moeten verschijnen

Camo gebruiken als webcam

Nu Camo is ingesteld, kunt u alle beschikbare tools in de app gebruiken om uw afbeelding aan te passen, uw kadrering te perfectioneren en nog veel meer. En als u er klaar voor bent, kunt u een korte clip opnemen om te controleren of al uw instellingen en apparaten precies zijn zoals u ze wilt hebben. Je kunt dit doen door op de opnameknop rechtsboven in Camo Studio te drukken.

Als u Camo wilt gebruiken voor uw werkvergaderingen en presentaties, opent u eenvoudigweg de app voor videoconferenties naar keuze en selecteert u Camo Camera in de video-instellingen. U kunt Camo ook als audiobron selecteren, om de microfoon op uw Android-apparaat als invoer te gebruiken of om de app te laten helpen uw audio en video gesynchroniseerd te houden.

Camo is compatibel met alle videoconferentie-apps . Zodra Camo Studio op uw computer is geïnstalleerd en actief is, hoeft u niets meer te doen om het met andere apps te gebruiken.

Op dezelfde manier, als u wilt beginnen met streamen met uw Android-telefoon als camera (bijvoorbeeld als bron voor uw selfievideo), selecteert u eenvoudigweg Camo Camera als apparaat voor een video-opnamebron in uw uitzendsoftware, zoals OBS of Streamlabs.

Als je dieper wilt gaan, hebben we aanvullende handleidingen en artikelen over:

Als u eenmaal de beste configuratie voor uw behoeften hebt gevonden met behulp van Camo, en u wilt beginnen met het maken van inhoud van professionele kwaliteit, is het misschien tijd om Camo Pro eens te proberen . Hiermee kunt u optimaal profiteren van uw apparaat en hogere resoluties ontgrendelen voor opnemen, vergaderen en streamen.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 8:46 PM GMT.