Gegevens doorsturen met asrelay (v2)

bijgewerkt

asrelay is een hulpmiddel voor Windows- en macOS-computers om gegevens door te geven voor consumptie via de ricloud- API's. Het kan gegevens efficiënt en veilig streamen via asmaster .

Hoewel het kan worden gebruikt voor het doorsturen van meer algemene gegevens, heeft de tool een diepe integratie met ondersteuning voor iOS-apparaten en back-upgegevens. Het kan back-ups maken van iOS-apparaten via Wi-Fi en USB, waardoor klanten zowel iCloud- als iTunes-gegevens kunnen gebruiken met asmaster en op transparante wijze tussen hen kunnen schakelen.

Reincubate maakt al sinds 2008 desktop software en het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het produceren van robuuste applicaties en het ondersteunen hiervan op Windows en macOS. Binaire bestanden zijn op aanvraag beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken zijn:

Maatwerk

• Volledige white-label- en aanpassingsfunctionaliteit voor klanten om "er een eigen te maken". Afbeeldingen, tekst en links kunnen allemaal worden opgeheven.

Robuustheid op verschillende platforms en verbindingen

• Ondersteuning voor alle iOS-versies, inclusief iOS 12, gebruik makend van Reincubate's eigen iPhone Backup Extractor-technologie.
  • Native integratie met notificatiesysteem waar nodig in zowel Windows als macOS.
  • Ondersteuning voor Windows 7 en nieuwer en macOS 10.11 en nieuwer.
  • Robuust mechanisme voor automatisch bijwerken.
  • Kleine footprint (~ 5Mb op Windows) zonder externe afhankelijkheid.

Snelle doorzending van gegevens

Lokaal opgeslagen gegevensopslagruimten kunnen groot zijn en vaak worden bijgewerkt, zodat asrelay een aantal technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat het zeer schaalbaar is.

• Selectief onderzoek van gegevens om alleen dat uit te zenden dat op een bepaald moment nodig is.
  • Volledig gebruik van since mechanisme om uploadtijden te verminderen: zelfs wanneer bestanden zijn gewijzigd, worden ze niet onterecht opnieuw ingediend, alleen de nieuwe gegevens zijn dat.
  • Automatische selectie van geografisch sluitende servers.
  • Ondersteuning voor hervatbare uploads van relay-gegevens.
  • Slimme detectie van volledige en gedeeltelijke back-upupdates.

Veiligheid

• Fool-proof "one-time-code" koppelingsproces om authenticatie van client-applicaties naar data-relay te vereenvoudigen.
  • Robuust machtigingensysteem staat eindgebruikers toe toegang te verlenen tot een subset van back-ups.
  • Volledige ondersteuning voor alle versies van gecodeerde back-ups van iTunes.
  • Beveiligde AES-256-codering op relay-buckets.
  • Functionaliteit voor clients om gedeeltelijk gerelayeerde data te zuiveren.

De reis van de eindgebruiker

Vanuit het perspectief van een eindgebruiker ziet hun reis met asrelay er als volgt uit:

1. Zorg ervoor dat hun pc of Mac is ingesteld om een back-up te maken van hun iOS-apparaat via USB of wifi
  2. Download de witgelabelde desktopsoftware
  3. Voer de koppelingscode in die wordt aangeboden op de site of in de app van de klant
  4. Reageer op de bureaubladprompt om toestemming te verlenen wanneer een back-up voor de eerste keer wordt gebruikt

...helemaal klaar.

De stroom inclusief API-aanroepen

De eindgebruiker logt in op de site van de klant en kiest ervoor om met gegevens uit zijn lokale back-ups te werken.

De site presenteert de gebruiker met een kleine download, die is bedoeld voor macOS of Windows.

De gebruiker voert het gedownloade programma uit en krijgt een prompt met de branding van de klant te zien. De prompt vraagt de gebruiker om te klikken om te koppelen en presenteert een zescijferige koppelingscode. De koppelingscode is in de tijd beperkt (tot enkele minuten) en is voor eenmalig gebruik.

De gebruiker voert die koppelingscode in op de site of in de app van de klant.

De server van de client geeft enkele instructies aan de asmaster- API, die hier wordt weergegeven in de indeling van onze open source- clientwrapper :

$ # This first command uses the pairing code to subscribe to data from the end-user, using an identifier that the client chooses themselves
$ python -m ricloud --subscribe-account [end-user-identifier] [pairing-code] asrelay-itunes
{
  "account_id": 123456,
  "success": true
}

Nadat deze opdracht is verzonden, retourneert de API een account-ID aan de client en communiceert met de computer van de eindgebruiker om een lijst met back-upnamen van apparaten te ontvangen.

De client gebruikt de onderstaande opdracht om een lijst met beschikbare back-ups van de eindgebruiker op te halen. Die back-ups worden gepresenteerd aan de eindgebruiker op de site van de klant en de eindgebruiker kiest een of meer voor onderzoek.

$ # This command is used to return a list of available backups to the client.
$ python -m ricloud --list-devices [account-id]
{
  "devices": [
    {
      "ios_version": "10.2",
      "name": "iPhone 7 Plus",
      "colour": "1",
      "device_name": "Johnny's iPhone",
      "latest-backup": "2017-01-31 22:06:06.000000",
      "model": "D111AP",
      "device_tag": "3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28",
      "serial": "ABC123BBBBBB",
      "device_id": 2
    }
  ],
  "success": true
}

Als een aanvraag voor apparaatlijstgegevens wordt gedaan voordat asrelay deze naar de server heeft verzonden, wordt dit antwoord gegeven. Meestal duurt dit maximaal enkele seconden.

{
  "message": "Waiting for asrelay to upload the information necessary to complete this task.",
  "success": false,
  "error": "asmaster-awaiting-data"
}

Met een lijst met apparaten kan de server een abonnement aanvragen met behulp van de volgende opdracht:

$ python -m ricloud  --subscribe-device  123456 2
{
  "success": true
}

Zodra dit is gebeurd, ontvangt de gebruiker een prompt op zijn computer met de mededeling dat Client-name wants to access backup data from your device "Johnny's iPhone". Approve or deny? Als u op de prompt klikt, kan de eindgebruiker de toegang goedkeuren of weigeren. Als de back-up met een wachtwoord is beveiligd, wordt de gebruiker ook op het bureaublad gevraagd om zijn back-upwachtwoord in te voeren. Back-upwachtwoorden worden nooit geüpload. Als toegang wordt verleend, stromen de gegevens automatisch onmiddellijk naar de client via hun aschannel- eindpunt en vervolgens naar en wanneer deze wordt bijgewerkt.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 5:46 AM GMT.