Hoe HEIC-bestanden op Windows te bekijken

bijgewerkt
Cover image for: Hoe HEIC-bestanden op Windows te bekijken

Apple-apparaten coderen sommige foto's en video's in High Efficient Image Format , dat Windows standaard niet kan lezen. Deze bestanden hebben meestal de .heif , .heic of .hevc .

Het is eenvoudig (en gratis) om ondersteuning voor deze bestanden toe te voegen aan uw Windows 10-pc.

HEIF-ondersteuning is voorgeïnstalleerd voor Windows 10 sinds oktober 2018. Dit geldt echter alleen voor afbeeldingen, dus als je HEVC-video's wilt afspelen, moet je de extensie downloaden.

Hoe codecs voor HEIF, HEIC en HEVC te installeren

Er zijn twee gratis codecs beschikbaar in de Windows Store waarmee u uw computer kunt upgraden om HEIF-bestanden te kunnen bekijken en afspelen.

Als dit pakket niet werkt, moeten gebruikers mogelijk een van de volgende dingen installeren:

Microsoft maakt het niet mogelijk om deze codecs te verwijderen nadat ze zijn geïnstalleerd, maar verwijdering zou niet nodig moeten zijn. Merk op dat dit alleen mogelijk is voor pc's met Windows 10.

Hoe een iPhone te configureren om HEIF of JPEG te gebruiken

Met de iPhone- en iPad-instellingen kunt u configureren of de camera van uw apparaat foto's maakt in dit nieuwere formaat. Als deze instelling wordt gewijzigd, heeft deze geen invloed op reeds gemaakte foto's en video's, maar wel op de manier waarop nieuwe worden gemaakt.

De optie is onder SettingsCameraFormats .

The iOS Camera Formats menu for configuring use of HEIF
Het iOS-camera-indelingsmenu voor het configureren van het gebruik van HEIF

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 2:57 AM GMT.