Hoe HEIC-bestanden op Windows te bekijken

bijgewerkt
Cover image for: Hoe HEIC-bestanden op Windows te bekijken

Apple-apparaten coderen sommige foto's en video's in High Efficient Image Format , dat Windows standaard niet kan lezen. Deze bestanden hebben meestal de .heif , .heic of .hevc .

Het is eenvoudig (en gratis) om ondersteuning voor deze bestanden toe te voegen aan uw Windows 10-pc.

Historisch gezien kon Windows sommige van deze bestanden lezen, maar in december 2017 verwijderde Microsoft standaard HEVC-ondersteuning uit Windows 10.

Hoe codecs te installeren voor HEIF, HEIC en HEVC

Er zijn twee gratis codecs die gebruikers kunnen installeren via de Windows Store, die hun computer automatisch upgraden om HEIF-bestanden te kunnen bekijken en afspelen.

Als dit pakket niet werkt, moeten gebruikers mogelijk een van de volgende dingen installeren:

Microsoft maakt het niet mogelijk om deze codecs te verwijderen na installatie, maar verwijdering zou niet nodig moeten zijn. Merk op dat dit alleen mogelijk is voor pc's met Windows 10.

Hoe een iPhone te configureren om HEIF of JPEG te gebruiken

Met de iPhone- en iPad-instellingen kunt u configureren of de camera van uw apparaat foto's in dit nieuwere formaat maakt. Als deze instelling wordt gewijzigd, heeft dit geen invloed op foto's en video's die al zijn gemaakt, maar wel op hoe nieuwe worden gemaakt.

De optie is onder SettingsCameraFormats .

The iOS Camera Formats menu for configuring use of HEIF
Het iOS-camera-indelingsmenu voor het configureren van het gebruik van HEIF

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 5:44 AM GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Ga naar het ondersteuningsgedeelte › Neem contact met ons op ›
Ons geweldige ondersteuningsteam

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2020 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is een geregistreerd handelsmerk. Privacybeleid & termen. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.