Hoe te importeren naar Android

Lucian Dan

Door Lucian Dan

Zie hoe ik gekwalificeerd ben om dit artikel te schrijven

Het is mogelijk om eenvoudig veel van de gegevens van uw iPhone of iPad naar een Android-apparaat te importeren, en het proces verschilt afhankelijk van het type gegevens.

We delen onderstaande instructies voor het migreren van elk van de veelvoorkomende soorten gegevens.

• Berichten (iMessage, SMS, MMS)
  • WhatsApp-berichten
  • Contacten
  • Foto's en video's

Laten we beginnen.

Import van berichten en belgeschiedenis van iOS naar Android

Als u de berichten (iMessage, SMS of MMS) of belgeschiedenis van iOS naar Android wilt importeren, moet u eerst het databasebestand Berichten en belgeschiedenis uit uw iTunes- of iCloud-back-up halen. Als u al een iTunes-back-up hebt, downloadt en installeert u iPhone Backup Extractor van onze website. Het zal deze back-up automatisch detecteren en u zou het moeten zien vermeld op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

Start vervolgens iPhone Backup Extractor, selecteer de back-up vanaf het linkerscherm en ga naar tabblad Expert-modus.

• Om de SMS-database uit te pakken, vouw je HomeLibrarySMS en extraheer je het sms.db bestand, zoals in deze afbeelding:

Extracting sms.db with iPhone Backup Extractor
Sms.db extraheren met iPhone Backup Extractor

• Om de Call History-database te halen, uit te breiden HomeLibraryCallHistoryDB → uitpakt en CallHistory.storedata bestand, zoals in deze afbeelding:

Extracting CallHistory.storedata with iPhone Backup Extractor
Exemplaren van CallHistory.storedata met iPhone Backup Extractor

Nadat u dit bestand hebt opgehaald, geeft u het de naam van CallHistory.storedata in CallHistory.db

Kopieer de bestanden die u naar uw Android-telefoon wilt importeren. Je kunt elke gewenste overdrachtsmethode gebruiken, bij voorkeur USB, maar Dropbox, e-mail, enz. Zullen ook werken.

Installeer vervolgens een gratis hulpprogramma met de naam iSMS2droid op uw Android-apparaat, beschikbaar om te downloaden via Google Play en volg de instructies van hun website.

Vergeet niet dat als u migreert van iOS naar Android, u iMessage wellicht wilt uitschakelen op uw nummer. U kunt dit doen op de Apple-site .

WhatsApp-import van iOS naar Android

Het is mogelijk om de WhatsApp-berichten over te zetten van een iOS-back-up naar een Android-apparaat met iPhone Backup Extractor en een Android-app van derden genaamd WazzapMigrator .

• Ten eerste hebt u een back-up van uw iPhone nodig. Als je al een iTunes-back-up hebt, open dan gewoon iPhone Backup Extractor, het zal deze back-up automatisch detecteren en je zou het moeten zien staan op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

• Selecteer uw back-up, ga vervolgens naar tabblad Expert-modus en vouw Applications Groupnet.Whatsapp.Whatsapp.shared → selecteer het bestand ChatStorage.sqlite en pak het ChatStorage.sqlite , zoals in deze afbeelding:

Extracting ChatStorage.sqlite with iPhone Backup Extractor
Extractie van ChatStorage.sqlite met iPhone Backup Extractor

• Als u ook de mediabestanden wilt uitpakken, vouwt u vanuit hetzelfde tabblad Expert-modus Applicationsnet.whatsapp.WhatsAppLibraryMedia selecteer deze map en klik op Uitpakken, zoals in deze afbeelding:

Extracting WhatsApp media with iPhone Backup Extractor
WhatsApp-media extraheren met iPhone Backup Extractor

Na het uitpakken van het WhatsApp-archief van je iPhone (de map ChatStorage.sqlite en Media ) moet je het naar je nieuwe Android-apparaat verplaatsen . U moet het in de map WazzapMigrator (automatisch aangemaakt) plaatsen. Als u de automatisch aangemaakte WazzapMigrator-map niet kunt zien, start u uw telefoon opnieuw op.

Contacten importeren van iOS naar Android

Als u in een mum van tijd zit en uw contacten snel van iOS naar uw Android-apparaat moet overbrengen, kunt u iPhone Backup Extractor gebruiken en de onderstaande stappen volgen.

• Ten eerste hebt u een back-up van uw iPhone nodig. Als je al een iTunes-back-up hebt, open dan gewoon iPhone Backup Extractor, het zal deze back-up automatisch detecteren en je zou het moeten zien staan op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

• Selecteer uw back-up en klik vervolgens op de knop Extract Contacts extraheren op het tabblad Overzicht, zoals in deze afbeelding:

Extracting contacts with iPhone Backup Extractor
Extractie van contacten met iPhone Backup Extractor

• Open de extractiemap en zoek naar het bestand Contacts.vcf en e-mail het bestand naar uzelf.
  • Open de e-mail, klik op de bijlage Contacts.vcf en kies de optie om de contactpersonen te importeren. Dat is het!

Foto's en video's importeren van iOS naar Android

Als u foto's en video's van iOS wilt overbrengen naar uw Android-apparaat, kunt u iPhone Backup Extractor gebruiken en de onderstaande stappen volgen.

• Ten eerste hebt u een back-up van uw iPhone nodig. Als je al een iTunes-back-up hebt, open dan gewoon iPhone Backup Extractor, het zal deze back-up automatisch detecteren en je zou het moeten zien staan op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

• Selecteer uw back-up en klik vervolgens op de knop Extract Photos and Extract Videos op het tabblad Overview, zoals in deze afbeelding:

Extracting photos and videos with iPhone Backup Extractor
Extractie van foto's en video's met iPhone Backup Extractor

• Zodra u uw bestanden hebt uitgepakt, kopieert u de bestanden die u naar uw Android-telefoon wilt importeren. Je kunt elke gewenste overdrachtsmethode gebruiken, bij voorkeur USB, maar Dropbox, e-mail, enz. Zullen ook werken.

Over de auteur

Lucian Dan leads Reincubate's support team. He has particular expertise in recovering lost passwords and data from corrupt backups. If you reach out to the support team, you may receive a response from him. He's got quite a lot of fans on our Trustpilot page.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.