Problemen oplossen met Camo Studio voor iPad

bijgewerkt

Werken met geluid

Momenteel staat iPadOS 17 alleen audio via één enkele bron toe. Dit kan de eigen microfoon van de iPad zijn of een microfoon die is aangesloten via een USB-kabel of USB-hub. Als je echter meerdere audiobronnen wilt vastleggen, bijvoorbeeld een gamer die gameplay-geluid nodig heeft, gemengd met commentaar, een muzikant die aparte microfoons gebruikt voor stem en instrument, of een interviewer die beide kanten van een gesprek wil vastleggen, dan heb je een weinig opties om meerdere geluidsbronnen vast te leggen voor uw stream of opname.

De eerste is het gebruik van een audio-interface met ten minste twee invoerpoorten. Als u twee microfoons gebruikt, kunt u beide eenvoudigweg op de interface aansluiten en de interface aansluiten op een hub met eigen voeding die ook op uw iPad wordt aangesloten (we raden een Thunderbolt-hub met eigen voeding aan om er zeker van te zijn dat deze over voldoende stroom beschikt). U kunt uw audioniveaus aanpassen volgens de instructies voor uw interface en deze vervolgens selecteren als uw audiobron binnen Camo.

Als je geluidsinstallatie bestaat uit een microfoon en een videobron zoals een laptop of gameconsole, heb je mogelijk een 3,5 mm naar XLR-kabel nodig die van de hoofdtelefoonpoort van je apparaat naar de interface loopt. Als uw interface naast XLR ook andere soorten invoer accepteert, kunt u mogelijk een andere kabel gebruiken.

Houd er rekening mee dat sommige apparaten elektrische ruis kunnen veroorzaken, zoals zoemen of zoemen, wanneer ze op uw interface zijn aangesloten. De meest voorkomende oorzaak hiervan is interferentie die wordt veroorzaakt door een aardlus, die een kleine elektrische stroom in het laagspanningssignaalpad introduceert. Om dit probleem te verhelpen, moet u mogelijk een goedkope aardlusisolator aan de installatie toevoegen.

Een tweede, meer draagbare optie om audio met meerdere bronnen op de iPad mogelijk te maken, is het gebruik van een draadloze microfoonopstelling. Dit bestaat uit het volgende:

• Draadloze microfoon met twee zenders en een ontvanger - zoiets als de DJI-microfoon, Rode Wireless GO of Neewer CM28. Houd er rekening mee dat ten minste één zender een 3,5 mm audio-aansluiting moet hebben
  • Kaart vastleggen
  • Aangedreven USB-hub
  • iPad met Camo Studio voor iPad
  • USB-C-kabels, een HDMI-kabel en een 3,5 mm TRS-audiokabel

Hier leest u hoe u het instelt voor het streamen van een gamesessie op de Nintendo Switch: Sluit eerst uw iPad aan op een USB-hub met eigen voeding en open Camo Studio voor iPad. Nadat u de switch in het dock hebt geplaatst, sluit u het dock aan op de voeding en sluit u deze met een HDMI-kabel aan op een capture-kaart die vervolgens op de hub wordt aangesloten. Neem vervolgens de twee draadloze microfoons, bevestig de eerste aan jezelf (voor het vastleggen van je stem) en sluit de tweede aan op de hoofdtelefoonaansluiting van de Switch met behulp van een 3,5 mm TRS-audiokabel. Sluit ten slotte de microfoonontvanger aan op de actieve hub en selecteer deze als onze audiobron in Camo Studio. Nadat je de versterkingsinstellingen hebt aangepast om een mooie balans tussen de twee audiobronnen te bereiken, ben je klaar om te streamen of op te nemen met video en audio uit meerdere bronnen.

Deze configuratie werkt ook als u een spiegelloze of DSLR-camera als primaire videobron gebruikt. In dit geval kunt u de 3,5 mm audiokabel gebruiken om uw microfoonontvanger aan te sluiten op de geluidsingang van de camera en eenvoudigweg de opnamekaart als uw audiobron selecteren.

We verwachten dat toekomstige updates van iPadOS of Camo Studio voor iPad het mogelijk zullen maken om meerdere audiobronnen gemakkelijker aan te sluiten.

Apparaten verbinden met uw iPad

De beste manier om meerdere apparaten op uw iPad aan te sluiten is via een hub of dock. Om te voorkomen dat de iPad overbelast raakt, is het handig om apparaten met eigen voeding te gebruiken, en – als je meer dan een paar randapparatuur aansluit – die de snellere Thunderbolt-standaard gebruiken. Hierdoor kunt u uw iPad ook opgeladen houden terwijl u hem gebruikt.

Een snelle zoektocht op Amazon levert een eindeloos aantal opties op die sterk variëren in prijs en kwaliteit. Hier zijn modellen die we kunnen aanbevelen:

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 12:31 AM GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Ons geweldige ondersteuningsteam

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

Word lid van de community

Word lid van een community die draait om het verbinden van onze gebruikers! De Camo-gemeenschap biedt forums voor discussie en ondersteuning, videostreams, games, weggeefacties en meer naarmate we groeien.