Hoe is Reincubate begonnen?

Gepubliceerd bijgewerkt
Cover image for: Hoe is Reincubate begonnen?

Terwijl ik uit en over was, werd mij een aantal keren gevraagd hoe Reincubate tot stand kwam en hoe het groeide van mijn oorspronkelijke werk dat ondernemers ondersteunt in de iOS- en app-gegevensbusiness die het vandaag is.

Ik heb Reincubate opgericht in 2008 na het verlaten van Confetti, waar ik een aantal jaren als Chief Technology Officer had gediend. In de loop van mijn carrière had ik ontdekt dat ik het vooral leuk vond om met oprichters te werken - en hun vitaliteit, passie en capaciteiten - maar dat de bedrijven waarmee ik werkte groter werden, de oprichters meestal werden vervangen door professionele CEO's die veel minder gemotiveerd waren door een visie van product. Ik vond het leuk om veel met hen samen te werken en besloot daarom in de toekomst alleen met oprichters te werken.

Het stichtende team als kritische bepalende factor voor succes

Het idee achter Reincubate was dat ik een "virtuele incubator" zou opzetten om als advieswagen te gebruiken in mijn werk met startende bedrijven en in de eerste plaats voor zweetgelijkheid te werken. In de eerste zes maanden werkte ik met of hielp ik het grootste gedeelte van 90 start-ups, in en rond Londen. Mijn mening was dat elke vorm van discussie over rechtvaardigheid een afleiding was totdat ik enige tijd met het team had doorgebracht en de vraag kon beantwoorden "zou ik in dit bedrijf investeren?"

Op enkele uitzonderingen na was het antwoord bijna altijd "nee", en dat onderstreepte voor mij dat kwaliteit en toewijding van het stichtende team een cruciale voorwaarde voor succes is. Als een oprichter moet vertrouwen op een niet-gecommitteerde adviseur om van de grond te komen, geeft dit aan dat ze blijven worstelen op hun reis. Achteraf gezien, terwijl ik een geweldige kans had om met een netwerk van creatieve oprichters samen te werken, was ik niet beter in staat om met degenen te werken die het best geplaatst waren om moordende bedrijven op te bouwen.

Ik richtte mijn blik op het mede-oprichten van een bedrijf of het in een vroeg stadium mollen

Toen ik dit besefte, veranderde ik het plan en richtte ik me op het in een vroeg stadium mede oprichten van een bedrijf of erin meegaan. Ik begon mijn eerste bedrijf in een Young Enterprise- regeling op 14-jarige leeftijd, was een van de eerste medewerkers bij start-ups Enterprise Quest en Artspages en werkte voor David, de oprichter van Confetti, dus ik was niet al te ongerust over het. Ik heb er heel veel achter elkaar gedaan: Costing Energy (vergelijking energiebesparing), Purple Hoot (e-cards), Mazuma (leadgeneratie van consumentenfinancieringsproducten) en awdit (later gedraaid, maar SaaS IT MKB-tools op dat moment).

Terwijl ik door de week dag en nacht aan die bedrijven werkte, was ik doorgaan met het bouwen van software en sites tijdens mijn weekends voor de lol. Ik had met name de iOS-versie van mijn iPhone meerdere keren geüpgraded en ontdekte dat het upgradeproces er vaak toe leidde dat de telefoon gegevens kwijtraakte. In juli 2008 kreeg ik het zwaar te verduren en ik besefte dat het upgradeproces al mijn sms-berichten, contacten, agenda-items en foto's had verwijderd. Ik wist dat er op de een of andere manier een kopie van gegevens op mijn computer was verborgen in de iTunes MobileSync-map, maar na veel Googlen bleek dat er geen manier was om het op te halen.

Ik bouwde onze eerste succesvolle applicatie in een weekend van codering om mijn gegevens terug te krijgen

Ik moest absoluut de gegevens terugvinden die ik had verloren en snel. Dus die vrijdagavond bereidde ik me voor in echte hackerstijl, door mijn flat te vullen met snacks, thee en sterke stimulerende middelen. Ik heb het hele weekend gecodeerd, totdat mijn vriend en mede-oprichter Andrew de zondagmiddag op kwam dagen en ik hem het Perl-script liet zien dat ik had gemaakt om mijn gegevens te herstellen. Hoera! Ik heb het script op de Reincubate-site gepost als een gratis download, in de veronderstelling dat het sommige anderen zou kunnen helpen.

Later, in september, raakte ik opnieuw betrapt toen ik een iOS-update op mijn iPhone toepaste en mijn gegevens verloren. Ik had nogal wat e-mails ontvangen over de iPhone Backup Extractor en denk dat ik ongetwijfeld last zou hebben van het probleem van gegevensverwijdering, ik herschreef het als een Windows-applicatie, zodat het gemakkelijker was om te selecteren welke gegevens ik moest herstellen en zodat gebruikers het downloaden van de website zou me minder vragen bezorgen. Ik merkte dat ik het leuk vond om gebruikers te helpen bij het herstellen van hun gegevens, en ik probeerde iedereen die contact met me had te helpen, waardoor ik elke avond uren te laat in e-mail heen en weer kon blijven.

Omdat ik het gebruiksvriendelijker maakte, kreeg ik steeds meer e-mail van gebruikers

Mijn strategie werkte niet echt. De extra toegankelijkheid van de Windows-applicatie maakte het veel eenvoudiger voor niet-technische mensen om het te gebruiken, dus het netto resultaat van de verbetering was dat ik meer e-mail ontving in plaats van minder. Ik hield ervan gebruikers te helpen, maar ik besefte dat ik niet al mijn avonden kon besteden aan het beantwoorden van e-mails over gegevensherstel. In wanhoop zet ik grenzen in de software. Voor $ 20, verzonden via PayPal, zou ik gebruikers een speciale versie van de software bouwen met hun hard-gecodeerde naam erin, en ik zou hun gegevens op de een of andere manier terug krijgen.

De software verkocht een beetje en leek in een stroomversnelling te komen, maar ik was veel meer geïnteresseerd in de andere mogelijkheden om me heen. Ik ging verder met de startups waar ik mee werkte of mede-oprichter was, en toen de winter van 2009 binnenstroomde, had ik een ander bedrijf opgericht en dacht ik erover geld in te zamelen toen ik een telefoontje kreeg van de nieuwe Chief Exec in Wiggle . Hij was minder dan een maand in zijn ambtstermijn en deed me een aanbod dat ik moeilijk vond om te weigeren: 3 maanden werk om stabiliteitsproblemen en internationale sites als interim IT-directeur op te lossen, in ruil voor zowat de hoeveelheid geld die ik nodig had voor het bedrijf. Ik dacht dat het toch moeilijk zou zijn om tijdens de kerstperiode geld in te zamelen, dus waarom niet?

Mensen ontdekten de software via mond-tot-mondreclame in Apple Stores

Net als bij mijn vorige tussentijdse ervaringen, vond ik het moeilijk om te vertrekken. Mijn 3 maanden werden 6, en toen ik de kans kreeg om in het bedrijf te investeren en een paar jaar te blijven, nam ik het. Wiggle had een aantal knoestige uitdagingen op het gebied van technologie, producten en groei. Tegen die tijd begonnen mensen mij te vertellen dat ze over de software in hun lokale Apple Genius Bar hoorden en commentaar achterbleven, zoals het volgende op de site:

"Deze tool is geweldig! Ik heb geprobeerd mijn iPhone te upgraden van 2.2 naar 3.0 en het upgradeproces is gecrasht en mijn telefoon is in de zogenaamde herstelmodus terechtgekomen. Ik moest echt belangrijke mediabestanden van mijn telefoon halen en kreeg geen hulp van Apple-ondersteuning over hoe toegang te krijgen tot de gegevens van mijn meest recente back-up. Ze bleven me vertellen om de fabrieksinstellingen te herstellen - alias al mijn gegevens verliezen. Maar je gereedschap kwam te hulp. Ik kreeg al mijn bestanden eruit. BRAVO!"

"Dit is de BESTE software die ik ooit heb gevonden. Jij bent de BOM! BEDANKT DANK U DANK U voor het maken van deze software. Het is FANTASTISCH, PRACHTIG, er zijn gewoon niet genoeg woorden om mijn dankbaarheid te uiten! "

"OMG! Heel erg bedankt! Ik had al mijn foto's van mijn zoon voor de laatste 4 maanden en nu hij nog maar 10 maanden is, is 4 maanden een groot probleem. Ontdaan toen ik dacht dat ik ze allemaal kwijt was vanwege een stomme software-update, maar met deze afzuigkap kon ik ze allemaal herstellen! Dankje, dankje, dankje!"

"Hallo, Aidan - Ik waardeer echt alle extra aandacht die je me hebt gegeven om me te helpen mijn bestanden te herstellen. We hebben ongeveer 90% van de gegevens die nog steeds een wonder is. Mijn assistent kan de rest met de hand invoeren. Je was zo geduldig met mijn operatorfouten. Ik weet dat er een manier moet zijn om de rest met je programma te krijgen, maar het is veel slimmer dan ik. Uw aandacht voor uw klanten is uitstekend. Ik denk dat veel andere bedrijven van je kunnen leren! Zoek me op als je ooit naar Alaska komt! "

De politie stuurde foto's van mannen die poseren met wapens, geld en drugs

De software bewaarde opnames en foto's van overleden geliefden, eerste verjaardagen van kinderen, speciale berichten, enzovoort, en ik kreeg ook e-mail van allerlei politie- en onderzoeksgroepen. Verschillende Amerikaanse politiediensten kwamen in contact met hulp voor het vangen van roofdieren van kinderen, of het begrijpen van gegevens die ze hadden verzameld van telefoons die in beslag waren genomen door drugsdealers. In sommige speciale gevallen waarin gegevens gedeeltelijk waren gecorrumpeerd in een poging om het uit te wissen, zouden de onderzoeksfunctionarissen me een stapel back-upgegevens sturen. In een gedenkwaardige zaak was ik verrast om een cache van foto's te ontvangen van mannen die poseren met geweren, schotwonden en stapels geld en drugs. (Uiteraard werden alle gegevens vertrouwelijk bewaard en veilig gewist uit onze systemen na herstel.)

Ik had hulp nodig zodat ik al mijn energie in Wiggle kon steken, dus ik wendde me tot mijn Londense netwerk en enkele van mijn voormalige collega's. Andy, die de Development Manager bij Confetti was geweest, stapte in om de verkoop en ontwikkeling van de iPhone Backup Extractor te leiden. Ik nam een niet-uitvoerende rol bij Reincubate terwijl Andy en een groeiend team voortbouwden op mijn originele software, en in de loop van de tijd brachten we een aantal andere applicaties uit, waaronder een vergelijkbare back-up extractor voor de BlackBerry . Een van de redenen waarom het in mijn tijd zo veeleisend was geweest, was dat ik, ondanks dat ik me alleen had toegewijd om betalende gebruikers te ondersteunen, tot het uiterste ging - e-mailen tot laat in de avond, het programma veranderde, wat dan ook - om ook de gratis gebruikers te helpen. Dit leek ertoe te leiden dat nog meer mensen contact met ons opnamen, en ik wilde graag dat Andy dit patroon voortzet.

We waren de eerste om elke release van iOS en versleutelde gegevensextractie te ondersteunen

Op dit punt waren een handvol concurrenten opgekomen, maar niemand was net zo toegewijd om de gegevens van mensen terug te krijgen als ons team. Net toen we de eerste waren om een back-up extractor te maken, waren we de eerste om elke belangrijke nieuwe versie van iOS te ondersteunen en eerst om de extractie van gegevens te ondersteunen die beveiligd waren met het eigen encryptiesysteem van Apple. Andrew schreef periodiek code en bouwde een aantal interessante visualisaties die persinteresse opleverden, waaronder een om te plotten waar een iPhone-gebruiker op Google Earth was geweest.

Eind 2011, na het verhuizen van bergen, verkochten we Wiggle aan private equity-bedrijf Bridgepoint en na dat proces was er weinig twijfel dat ik mijn hart zou volgen en zou vertrekken om Reincubate als een gepaste productbusiness te leiden. Natuurlijk heb ik heel wat details overgeslagen, maar tegen die tijd had Reincubate een team van 6 gebouwd, geschreven of gekocht voor een kleine stal van applicaties en sites, verkocht aan een reeks indrukwekkende klanten , en meer dan $ 1 miljoen aan verkopen.

The team insist I use this picture
Het team staat erop dat ik deze foto gebruik

Andy en ik openden het eerste kantoor van het bedrijf in de stad in augustus 2012, en Andrew kwam later dat jaar - nadat we zijn bedrijf kochten - bij ons om een team van drie te vormen.

Terwijl het bedrijf het team blijft ontwikkelen en ik af en toe een bericht zal schrijven over hoe we werken en wat we hebben geleerd.

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2024 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® en Camo® zijn geregistreerde handelsmerken. Privacybeleid & termen.