9 maanden in de ondernemersorganisatie

Gepubliceerd bijgewerkt
Cover image for: 9 maanden in de ondernemersorganisatie

Sinds augustus 2012 run ik Reincubate, nadat ik Wiggle had verlaten na de verkoop aan Bridgepoint, de participatiemaatschappij. Voordien had ik een decennium als CTO doorgebracht, mensen geholpen hun bedrijven van de grond te krijgen, geld te verzamelen en ideeën te onderzoeken. Kort voordat ik vertrok, herinner ik me een van de teamleden die vroegen of ik nerveus was over het nemen van de dubbele stap van mijn eerste rol als CEO en "het alleen doen" met een newco. Ik was net zo verrast dat ik hem de vraag stelde, omdat hij niet de minste schroom voelde.

Het kantoor ging met twee mensen op pad, als mijn collega - en nu onze CMO - kwam Andy bij mij aan het werk. Een jaar later vulden we ons kantoor voor tien man en verhuisden we naar de grotere ligplaats waar we nu zijn. Hoewel ik zelden tevreden ben over mijn eigen prestaties, ben ik blij met de manier waarop we onze producten en het bedrijf hebben kunnen bouwen. De rol van CEO was uitdagend en stressvol, maar ik heb mijn carrière doorgebracht met dingen doen die me uitgedaagd hebben tot het punt van stressgerelateerde ziekte, en het voelt alsof ik er aan aangepast ben. Een van de redenen voor mijn start was dat ik iets groters en meer "goed" wilde creëren, en het lijkt redelijk dat het nemen van meer verantwoordelijkheid voor de dingen die we maken extra druk op me uitoefent. Wat echter anders is, is de emotionele kant van de rol. Ik zou lezen hoe stichtende CEO's in het bijzonder het eenzaam en moeilijk kunnen vinden om hun weg te vinden met sommige beslissingen, en dit is in mijn eigen ervaring bevestigd.

Door mijn tijd in Londen had ik een redelijk goed lokaal netwerk van oprichters en de start van een netwerk in de baai in Californië opgebouwd. Ze hebben enorm geholpen, samen met twee mentoren die ik had uitgekozen voor onze adviesraad. Maar zelfs met hen merkte ik dat ik worstelde met de rol. Wanneer iemand een klein bedrijf runt en eigenaar is, en wanneer er geen externe financiering is aangetrokken, zijn er maar weinig mensen waar je echt een dilemma mee kunt delen en waar je ervaren hulp bij kunt krijgen. Familie en vrienden zijn geweldig, maar de mijne, zoals de meeste mensen, heeft geen technologiebedrijven. Ik heb veel tijd besteed aan het zoeken naar mensen in de Londense netwerkscene, maar met weinig resultaat. Een probleem dat ik met name heb aangetroffen, is dat in Londen de mensen die het meest over ondernemerschap spreken, er meestal het minst aan toegewijd zijn en er het minst succesvol in zijn. Het lijkt erop dat de goeden hun hoofd naar beneden hebben gericht op hun zaken. Eerlijk genoeg.

De ondernemersorganisatie

Het was dus in deze positie, waarbij ik op zoek was naar ervaring om me door moeilijke beslissingen te helpen en een aantal benchmarks te zoeken voor de prestaties en het gedrag van de CEO, die ik voor het eerst las over de organisatie van ondernemers . Ik zag het in een tijdschriftartikel en ik herkende de namen van enkele vroegere en huidige leden. Met een lidmaatschap van rond de 60 was het klein voor Londen, en met zijn Amerikaans-Engelse spelling en uitdrukkingen als "gestalt", "forum vertrouwelijk", "stoutmoedig" en vermelding van lidmaatschapskosten, dacht ik dat het een soort van Amerikaanse cultus was Ik voelde dat ik me echter in de knoop voelde en dat ik weinig te verliezen had door te vragen.Nadat ik ze een briefje liet droppen, merkte ik dat ik sceptisch luisterde naar een inleidende oproep van een geduldig lid dat sindsdien een goede vriend is geworden. geleerd, de organisatie is zonder winstoogmerk en wordt gerund door leden die zich vrijwillig aanmelden om het te coördineren.

Terwijl mijn bedrijf de omzetvereiste van $ 1m versloeg om lid te worden van EO, had ik nooit een bedrag uitgegeven dat vergelijkbaar was met de lidmaatschapsbijdrage, en het voelde als een hoop geld. Ik stemde ermee in om mee te gaan naar wat werd beschreven als een proeverij, om enkele leden te ontmoeten en te zien hoe de groep eruitzag. Dit was een maand of twee na de eerste oproep en toen ik er aankwam, was ik er zeker van dat het gewoon een nieuw netwerkevenement zou worden. Ik omgaf mezelf voor de gebruikelijke Londense verdachten, meegaand over navelstaarderende dagdromen met vooropbrengsten, vertrouwde hobby's en webdesign beroerte barista-collectieven. Maar zo was het niet.

Betrokken raken

Er waren ongeveer 40 mensen op het evenement en vier van hen gaven gesprekken die nuttig en inspirerend waren. Een van hen, Karl, vertelde over zijn optimalisatiebedrijf voor conversiepercentages, dat perfect in de buurt lag van een aantal dingen waar ik mee worstelde. Ondanks dat dat precies was, viel het meest op de kwaliteit en het gedrag van de mensen daar. Van de 40 kwamen meer dan de helft van hen zichzelf voor aan me in de paar uur dat ik daar was, en niet alleen waren ze niet dickachtig, maar niemand wilde me vertellen hoe veel beter hun bedrijf was dan het mijne. Ik zag de waarde van de omzetdrempel van $ 1m om mee te doen: nederige, geloofwaardige mensen met geloofwaardige bedrijven, die niets te bewijzen hebben op het gebied van succes of de schaal van hun onderneming.

Na dat inleidende evenement sloot ik me aan en werd eind 2013 lid. Sindsdien heb ik veel meer geleerd over de groep en ben ik gecoöpteerd in het helpen organiseren van delen ervan in Londen. Omdat ik vóór mijn eigen lidmaatschap nog niet veel over de organisatie van ondernemers had gezien, beloofde ik mezelf dat ik wat tijd zou nemen om te schrijven over hoe ik lid werd, wat ik er tot nu toe van heb gekregen, en een aanbod uit te breiden om mijn mening over de groep te delen met iedereen die een lastige uitdaging met hun bedrijf wil aangaan, of om hun eigen spel naar een hoger plan te tillen.

wat is het waard?

Nadat ik me had aangemeld, werd ik ingedeeld in een forum, een lange termijn groep van zeven andere mensen die maandelijks bijeenkomen om op vertrouwelijke wijze de hoogtepunten en de lowlights van hun leven te delen, elkaar te leren en elkaar te helpen door middel van gedeelde ervaringen. Het zijn geen mentoren als zodanig, maar eerder een reeks peers met bedrijven in verschillende sectoren, zodanig gekozen dat er geen belangenconflict in de groep kan zijn. Nadat ik dit heb opgeschreven, kan ik het waarderen dat dit een beetje vaag klinkt, maar in een forum delen de leden de meest persoonlijke en moeilijke problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Ze zijn een niet-oordelende groep waar een lid alles aan kan vertellen en die er zijn om elkaar te ondersteunen, maar niet om elkaar te helpen door de uitdagingen en vreugde waarmee ze worden geconfronteerd.

In de korte tijd dat ik lid was, was mijn tijd op het forum voor mij van onschatbare waarde. Ik deelde een probleem waarmee ik worstelde bij het communiceren en meten van prestaties ten opzichte van onze strategie, terwijl ik de afleiding van het weglikken van een deel van het bedrijf met de jongelui rondliep en de ervaringen die ik de andere leden daarover vertelde, waren nuttig. Later, toen mijn bedrijf een nieuwe productlijn op een nieuwe manier begon te verkopen, benaderde ik mijn forum met een knotsgericht business development-probleem, en twee daarvan hebben uren gedraaid om hun eigen ervaringen en best practices met mij te delen op Skype.

Ik schreef eerder over het hebben van een behoefte om mijn eigen prestaties te benchmarken, en met de nadruk op leren vond ik dat EO mij echte impliciete en expliciete uitdagingen heeft gegeven om mijn spel in het runnen van het bedrijf op te voeren. Ik ben assertiever geworden en veel bewuster van waar ik tekort schiet. Achteraf voel ik me een idioot, maar ik merkte al vroeg dat ik veruit de minst gelezen was van de groep als het ging om begeleiding bij het management en dat ik er weinig aan deed. Als CTO had ik mezelf goed gelezen beschouwd, dus ik trok mijn vinger uit en ben doorgegaan met lezen!

In de loop van de maanden dat ik bij EO ben geweest, heb ik een verscheidenheid aan ervaringen gehad die ik anders nooit zou hebben gehad, waaronder:

Toegang krijgen tot spannende plekken

 • Ik ben naar de algemene vergadering van de VN in Genève geweest voor een EO-discussie over de kracht van ondernemerschap
 • Ik ben twee keer uitgenodigd op Necker Island met Richard Branson (nog geen tijd om te vertrekken!), En op zowat elke private ledenclub in Londen voor evenementen of vergaderingen
 • Ik heb gegeten in Kensington Palace Gardens met een stel EO-leden uit de hele wereld

Ernstig netwerken

 • Ik heb een netwerk van mensen over de hele wereld opgebouwd in allerlei industrieën, waar ik hulp of hulp kan krijgen bij problemen, reizen of zorgvuldigheid bij een nieuwe partner of deal
 • Ik heb het genoegen gehad om heen en weer te gaan om anderen te helpen, een Singaporese softwaremagnaat en een Maleisische restauranthouder te ontvangen tijdens hun bezoek aan Londen, en mensen te helpen met het werken aan uitdagingen met fondsenwerving en technologie.
 • Mijn personeel is gegaan van het pesten van mij over mijn "geheime EO-vriend" om te vragen wanneer forumleden mogelijk op kantoor zijn en of ze met hen kunnen praten over hun eigen uitdagingen

Doorbraken in bedrijfsontwikkeling

 • Ik heb met veel meer ervaren ondernemers kunnen praten om hun inzicht te krijgen als ik vastzit aan problemen, en geen van hen heeft opgemerkt hoe onwetend ik ben (ik heb ook meegedaan aan het mentorschapsprogramma van EO, hoewel ik begin er nog mee)

 • Ik heb een engelinvestering in een veelbelovende startup voltooid nadat ik door een EO-lid was geïntroduceerd bij een boeiende ondernemer met sterke punten waar ik het zwakst ben

 • Ik ontmoette Alexander Osterwalder ongeveer twee weken na de eerste lezing met Alexander Osterwalder over zijn business development-canvas

Persoonlijke groei

 • Ik ben een veel betere luisteraar geworden; beter kunnen luisteren naar de ervaringen van anderen zonder te haasten om zelf advies te geven, en ik heb dit nuttig gevonden bij het coachen van mijn eigen team
 • Ik heb geleerd dat veel van de uitdagingen waar ik mee te maken kreeg en die niet vaak worden besproken, door andere ondernemers worden gedeeld, en dat ze in de juiste context en in vertrouwen graag delen wat ze hebben geleerd en gedaan
 • Ik volg een mediatraining en heb een rondleiding gekregen van de BBC door een voormalige nieuwslezer

Hopelijk zal mijn brief dit van nut kunnen zijn voor andere ondernemers bij het afwegen wat te doen, en of de Ondernemersorganisatie misschien goed voor hen is. Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe bedrijven in Londen en kan tijd vinden om te praten als ze contact met me opnemen . Er is nogal wat informatie gepubliceerd op de wereldwijde site voor ondernemersorganisaties en we hebben een kleinere site voor het Britse hoofdstuk . Als de openbarende scepticus die ik gewoonlijk ben, zijn er een paar dingen die ik niet meteen wist van EO toen ik hem voor het eerst vond en die van belang kunnen zijn bij de evaluatie ervan:

 • Het is een organisatie zonder winstoogmerk, en hoewel het lidmaatschap niet goedkoop is, worden uiteindelijk de rechten uitgegeven om het leren van leden en evenementen te bevorderen
 • De organisatie wordt grotendeels gerund door vrijwillige leden die dit doen voor de extra exposure en verbindingen die ze als gevolg daarvan kunnen opbouwen
 • Pitching of verkoop tussen leden is verboden; het is een leeromgeving in plaats van een verkoopomgeving
 • Hoewel de omzet van VK-leden varieert van ongeveer £ 1 miljoen tot £ 500 miljoen, zijn ze een gefundeerde, op zichzelf staand groepje en zijn ze niet flitsend of opzichtig
 • Het zijn niet allemaal mannen! 20% van de leden van de Britse chapter zijn vrouwen, evenals de huidige en voormalige presidenten
 • EO organiseert tweejaarlijkse leerevenementen die 'universiteiten' over de hele wereld worden genoemd, waar meer dan honderd leden samenkomen om een paar dagen achter elkaar te leren
 • Leden zijn goed verbonden met een wereldwijde directory, privé Facebook- en WhatsApp-groepen en kunnen contact opnemen wanneer ze reizen of zaken doen die nieuw zijn om te worden gekoppeld aan wat ze moeten weten

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2024 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® en Camo® zijn geregistreerde handelsmerken. Privacybeleid & termen.