Debrief van LDN2SFO en een impressie uit de vallei

Gepubliceerd bijgewerkt
Cover image for: Debrief van LDN2SFO en een impressie uit de vallei

Ik ben onlangs teruggekeerd naar het VK na een LDN2SFO-reconnoiter van 10 dagen uit San Francisco en Silicon Valley. Mijn doel was om te begrijpen of en hoe Reincubate daar moet zijn en mijn netwerk op te bouwen. Dankzij de inspanningen van Jack Gavigan , de informele ondersteuning van UKTI en een aantal zeer genereuze sprekers was de reis een plezierig succes. Vandaag ben ik aan de oostkust, in Silicon Alley, maar voordat ik daarover nadenk wil ik opschrijven wat ik uit het Westen heb gehaald.

Er zijn duidelijk enkele verschillen in de omgeving die waarde bieden aan ondernemers:

  • Het netwerk is strakkere, gemakkelijkere toegang, en er zweeft meer kapitaal rond
  • De concentratie van ondernemers, dienstverleners en investeerders maakt serendipitous connection waarschijnlijker
  • Over het algemeen is de houding minder risicomijdend en positiever
  • Als gevolg van het bovenstaande is het waarschijnlijk gemakkelijker om bedrijven te verhogen en af te stoten
  • Ontslag van personeel is veel gemakkelijker met werk naar believen, hoewel dit op twee manieren snijdt

Veel van mijn cohort hebben geschreven in positieve termen over zonnige California's dotcom mekka. Je zou die stukken kunnen verwerken en concluderen dat Londense ondernemers gek zijn om de stap niet te zetten. Dit soort lof laat me op zoek naar het scheermes in de appel, en mijn eigen tegengestelde reflectie heeft me doen besluiten dat ik nu beter af ben buiten de 1.500 vierkante mijl van de vallei. Ik heb commentaar op technische immigratie buiten beschouwing gelaten en het is al goed geregeld en moet duidelijk worden hervormd.

Toen we aan onze reis begonnen, waren er enkele kleine vermeldingen in de technische pers over de dood van Jody Sherman enkele dagen eerder in LA. Tegen het midden van de week vroegen sommige commentatoren of de industrie en de pers opnieuw moesten kijken naar de manier waarop het de stichtingen van de oprichters en de geestelijke gezondheid behandelt. Hoewel niemand met wie ik sprak hier rechtstreeks op inging, gaven velen van hen kleur en context aan het debat om ons heen in wat ze zeiden.

Terwijl we de reis maakten, was ik onder de indruk van hoe enthousiast, gefocust en meeslepend veel plaatsen waren die we hoorden. In het VK kunnen we een minder effusieve manier van pitchen zijn, en ik voelde dat een deel van wat we hoorden met een korreltje zout moest worden ingenomen. We hebben hier enkele hints voor: een schuine waarschuwing over fondsen die in een laat stadium investeren om logo's in hun portefeuille te krijgen, en een belegger die waarschuwt hoe ze het concept van samenwerkende ruimtes afwijzen nadat we een paar goed verkochte maar zichtbaar verlaten incubators hebben bezocht. Er is een dunne lijn tussen de 'drukte' waar beleggers dol op zijn en iets anders helemaal, en ik kreeg de indruk dat als je vanuit het VK overstapt, je de onzinfilters zou moeten heroriënteren. Dit staat meer als contrast dan kritiek; het is een natuurlijk gevolg van een gezonde, overlevende houding van ' altijd pitchen ', en als oprichter moet ik het zelf een beetje opvoeren.

Telkens wanneer ik terugkom in de Verenigde Staten, valt me op hoe Amerikaanse groeten oprechter klinken dan de vluchtige mompels die men zou kunnen krijgen in een restaurant of toevallige ontmoeting in het VK. Het duurt echter niet lang om te beseffen dat de cultuur van de westkust niet zo min of meer waardeloos is als elders; het is beter om het gewoon beter te verkopen. Op dezelfde manier verwezen verschillende mensen die we tijdens de reis zagen spreken naar het antwoord van de leerboekondernemer van “dingen zijn fantastisch!”, Zelfs als ze niet goed gaan, wat meestal het meest gebruikelijk is. Alexia Tsotsis verwijst hiernaar in haar recente artikel op TechCrunch. Andere kanttekeningen die ik tijdens de reis hoorde, vestigden mijn aandacht op het feit dat er een veel grotere kloof was tussen realiteit en uiterlijk aan de westkust. In het bijzonder vertelde een oprichter hoe de hoge kosten van levensonderhoud onder andere het "gemakkelijk maken om dakloos te worden [als ondernemer] in de vallei" en gaf de mening dat veel relaties daar alleen in de context van een succesvol bedrijf bleven bestaan. Hyperbool, dacht ik - het kan niet zo grimmig zijn - maar ik vroeg me af hoe ik dit kon verzoenen met de onontkoombare SF-daklozen die we zagen, met de vaak herhaalde mantra dat "falen een eerbetoon is".

Ik had mijn ontbijt tijdens het lezen van de SF Chronicle's rapportage over jonge mannen die in illegaal gehuurde toiletten van $ 600 / m sliepen, voordat ik een krap hackerhuis bezocht met zes of zo jonge mannen die wat een anderhalve slaapkamer leken te delen deelden. We hoorden over hoe startups meestal beperkt zijn tot hoge kosten, hoge overtollige medische dekking die zelden uitgebreid is. Ik begon na te denken over de druk die deze oprichters moeten hebben, met of zonder de verantwoordelijkheid investeringen te hebben gedaan. Het moet heel moeilijk zijn om gezonde relaties op te bouwen, en vooral die relaties die je emotioneel in balans brengen en buiten je werk werken. Dat soort dingen is behoorlijk belangrijk wanneer je een van die "het zijn allemaal extra gebroken" periodes in het bedrijf hebt. Ik denk graag dat de relatie die ik met mijn team heb verder gaat dan alleen het bedrijfsleven, en als ik een deel van het personeel van de vroege 20-er jaren in mijn team naar San Francisco zou transplanteren, zou ik me veel extra zorgen maken over hun welzijn.

We hoorden verhalen van ongeveer $ 150k + ingenieurs die snel wisselden tussen de startup du jour en het oude eufemisme dat velen daar ongelooflijk gemotiveerd zijn door geld. Ik vroeg me af, wanneer je die pivot doet, die cijfers mist, of wanneer TechCrunch zegt dat je meer Friendster bent dan Facebook ... af zou die gewaardeerde hackers - je belangrijkste troeven - in een mum van tijd kunnen verdwijnen. Ik kreeg het inzicht dat het netwerk van een oprichter en het rooster van investeerders veel meetelt voor hun waargenomen waarde, maar we hebben niemand horen pleiten tegen vroegtijdige investeringen. Een beslissing als de onze om niet vroegtijdig externe financiering af te schaffen zou ons leven zeker moeilijker maken. Hoewel veel van wat ik hoorde misschien overdreven was, staan niet-valle stichters onder voldoende druk als het is zonder zichzelf verder bloot te stellen aan deze dynamiek. Is verbeterde geletterdheid bij het opstarten van een scène nuttig voor een oprichter in zijn personeel? Voelen kleinere technische gemeenschappen zoals die in LA of Las Vegas zich meer geïsoleerd dan SF, of verenigen ze meer samen? Het is duidelijk dat deze dynamiek niet beperkt is tot de VS, of tot de vallei, maar de weinige mensen met wie ik sprak gaven me de indruk dat ze hier meer uitgesproken waren.

De conclusie die ik heb getrokken is dat zowel San Francisco als de vallei geweldige plaatsen zijn om geld in te zamelen of een bedrijf te verkopen. Het zijn ook fantastische plaatsen om netwerken op te bouwen. Ik ontmoette een stel vriendelijke mensen en zag een aantal dingen in een tempo dat veel groter was dan ik in Londen had kunnen hebben. Een deel daarvan was van de vriendelijkheid van Jack om zijn netwerk met ons te delen, maar het is duidelijk dat het ook over de plaats gaat. Ik ben van plan daar meer tijd te spenderen aan het opbouwen van mijn netwerk en inspiratie op te doen, en naarmate Reincubate dichter bij het maken van zakelijke deals komt, zie ik ons mogelijk lokale verkoopbronnen opbouwen. Evenwichtig dat vond ik echter dat het een slechte keuze zou zijn om het bedrijf in zijn beginjaren te baseren.

Ik zie een paar buitenlandse bedrijven dit pad volgen. Hard werken en focussen zonder afleiding thuis, de grondbeginselen goed krijgen, hun kracht bewijzen door Amerikaanse investeringen rond een buitenlandse basis te krijgen (moeilijk om te doen, maar deze uitzonderingen overtreden de regel en maken ze er geweldig uitzien), en dan de overstap maken zodra ze een solide en verkoopbaar bedrijf hebben. Misschien moeten de oprichters er zijn om de vruchten van hun harde werk te plukken in plaats van het bedrijf door delicate vroege stadia te leiden.

Er is nog een laatste punt over de vallei als opstartscène. De voordelen die een scène een ondernemer biedt, zijn niet alleen toegankelijk als het bedrijf daar is gevestigd. Men kan van sommige elementen profiteren door van tijd tot tijd te kamperen. Ik kan een parallel trekken met Londen. Steve Blank definieert een startup als een bedrijf dat werkt aan het vinden van een duurzaam model. De Londense Shoreditch staat voor het vinden van modellen, het vinden van winstgevendheid, het vinden van mensen (wat impliceert dat sommigen van andere bedrijven verhuizen) en het vinden van ideeën, terwijl London City staat voor omzet, winstgevendheid en weten wat het plan is. Ik concentreer me op dit laatste en wil dit bericht naar mijn team en partners sturen, dus hebben we een grotere investering gedaan om het bedrijf te baseren op een kostbaar, professioneel gebied in plaats van een gesubsidieerd of gedeeld gebied . Zoals veel CEO's zijn die dingen in Shoreditch nuttig voor mij, maar als ik mijn werk goed doe, moet mijn team zich richten op stadswaarden en niet op Startup Disney. Voor nu denk ik dat de B2C-elementen van ons bedrijf overal ter wereld kunnen worden verkocht met grote wetgeving inzake consumentenbescherming, en het Verenigd Koninkrijk heeft die zeker.

Ter afsluiting was deze laatste vallei-trip een korte, en ik ontmoette slechts een klein aantal mensen. Ik zal later in het jaar terug zijn in San Francisco en verder naar het zuiden om meer te leren, en mijn meningen zullen ongetwijfeld veranderen . Stuur me een briefje op @afit en help me ze te veranderen, of zeg gewoon hallo.

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2023 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® en Camo® zijn geregistreerde handelsmerken. Privacybeleid & termen. Gebouwd met in Londen.