Debrief van LDN2SFO en een impressie uit de vallei

Gepubliceerd bijgewerkt

Ik ben onlangs teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk na een 10-daagse LDN2SFO- verkenning van San Francisco en Silicon Valley. Mijn doel was om te begrijpen of en hoe Reincubate daar zou moeten zijn en om mijn netwerk op te bouwen. Dankzij de inspanningen van Jack Gavigan , de informele ondersteuning van UKTI en een heleboel zeer gulle sprekers, was de reis een plezierig succes. Vandaag ben ik aan de oostkust, in Silicon Alley, maar voordat ik mijn gedachten erop richt, wil ik opschrijven wat ik uit het westen heb gepakt.

Er zijn duidelijk enkele verschillen in de omgeving die waarde bieden aan ondernemers:

  • Het netwerk is strakkere, gemakkelijkere toegang, en er zweeft meer kapitaal rond
  • De concentratie van ondernemers, dienstverleners en investeerders maakt serendipitous connection waarschijnlijker
  • Over het algemeen is de houding minder risicomijdend en positiever
  • Als gevolg van het bovenstaande is het waarschijnlijk gemakkelijker om bedrijven te verhogen en af te stoten
  • Ontslag van personeel is veel gemakkelijker met werk naar believen, hoewel dit op twee manieren snijdt

Veel van mijn cohorten hebben in positieve bewoordingen geschreven over het Californische dotcom-mekka. Je zou die stukken kunnen verteren en concluderen dat Londense ondernemers gek zijn om de stap niet te zetten. Lof als deze heeft me op zoek naar het scheermes in de appel, en mijn eigen tegendraadse reflectie heeft me doen besluiten dat ik beter af ben buiten de 1.500 vierkante mijl van de vallei voor nu. Ik heb commentaar op technische immigratie buiten beschouwing gelaten en het is al goed behandeld en moet duidelijk worden hervormd.

Toen we aan onze reis begonnen, waren er een paar kleine vermeldingen in de technische pers over de dood van Jody Sherman in LA een paar dagen geleden. Midden in de week vroegen sommige commentatoren zich af of de industrie en de pers opnieuw moesten onderzoeken hoe het oprichtersgeesten en geestelijke gezondheid behandelt. Terwijl niemand waar ik het over had dit rechtstreeks aankaartte, gaven velen van hen kleur en context aan het debat dat om ons heen plaatsvond in wat ze zeiden.

Toen we over de reis gingen, was ik onder de indruk van hoe enthousiast, gefocust en meeslepend veel plaatsen waren die we hoorden. In het Verenigd Koninkrijk kunnen we wat minder opvallen in onze pitching en ik voelde dat een deel van wat we hoorden nodig was met een snufje zout. Hier hebben we enkele aanwijzingen voor: een scheve waarschuwing dat fondsen in de late fase investeren om logo's in hun portefeuille te krijgen en een investeerder die waarschuwt hoe zij het concept van co-working spaces verwerpen nadat we een aantal goed verkochte maar zichtbaar verlaten incubators hebben bezocht. Er is een dunne lijn tussen de "drukte" waar beleggers over tollen en iets anders helemaal, en ik kreeg de indruk dat een overstap van het Verenigd Koninkrijk naar een ander zijn bullshitfilters moest heroriënteren. Dit staat meer als contrast dan kritiek; het is een logisch gevolg van een gezonde, overlevingsvermogen van ' altijd pitchen ' en als oprichter moet ik het zelf een beetje opdraaien.

Wanneer ik naar de Verenigde Staten terugkom, valt het me op hoe Amerikaanse begroetingen oprechter klinken dan de vluchtige gemompel die iemand in een restaurant of een toevallige ontmoeting in het VK zou kunnen tegenkomen. Het duurt echter niet lang om te beseffen dat de West Coast-cultuur niet meer of minder stront dan elders moet geven; eerder, het is eenvoudig om het beter te verkopen. Op dezelfde manier hebben verschillende mensen die we tijdens de reis hebben gezien, gerefereerd naar het antwoord van de leerboek-ondernemer van "dingen zijn fantastisch!" Zelfs als ze niet goed gaan, wat meer dan waarschijnlijk het grootste deel van de tijd is. Alexia Tsotsis verwijst hiernaar in haar recente recensie op TechCrunch. Andere terzijdes die ik tijdens de reis hoorde, vestigden mijn aandacht op de veel grotere kloof tussen realiteit en uiterlijk aan de westkust. Eén oprichter vertelde in het bijzonder hoe de hoge kosten van levensonderhoud en andere factoren het "gemakkelijk maakten om dakloos te worden [als een ondernemer] in de vallei" en gaven de mening dat veel relaties daar alleen duurden in de context van een succesvol bedrijf. Hyperbole, dacht ik - het kan niet echt zo grimmig zijn - maar ik vroeg me af hoe ik dit en de onvermijdelijke SF daklozen die we zagen, konden combineren met de vaak herhaalde mantra dat "mislukking een ereplaatje is".

Ik had mijn ontbijt met het lezen van de SF Chronicle-rapportage over jonge mannen die sliepen in illegaal gehuurde toiletten van $ 600 / m, voordat ze een krap hackerhuis bezochten met zes of zo jonge mannen die de soms anderhalve slaapkamer tussen hen leken te delen. We hebben gehoord dat startups meestal beperkt zijn tot een hoge kostprijs en een hoge medische overdekking die zelden volledig is. Ik begon na te denken over de druk van deze oprichters, met of zonder de verantwoordelijkheid om te investeren. Het moet heel moeilijk zijn om gezonde relaties op te bouwen, en in het bijzonder die relaties die je emotioneel evenwicht en aarding geven buiten je werk. Dat soort dingen is behoorlijk belangrijk als je een van die 'het is allemaal extra-gebroken' periodes in het bedrijf hebt. Ik vind het leuk om te denken dat de relatie die ik heb met mijn team verder gaat dan alleen zakendoen, en als ik een paar medewerkers van de vroege 20-er jaren in mijn team naar San Francisco heb getransplanteerd, zou ik veel extra zorg voor hun welzijn voelen.

We hoorden verhalen van ongeveer $ 150k + ingenieurs die snel rouleerden tussen de startup du jour en het oude eufemisme dat velen daar ongelooflijk gemotiveerd zijn door geld. Ik vroeg me af, wanneer je die spil doet, die getallen mist, of wanneer TechCrunch zegt dat je meer Friendster dan Facebook bent .... misschien ga je die gekoesterde hackers - je belangrijkste activa - met een klap uit de weg. Ik kreeg het inzicht dat het netwerk en de selectie van investeerders van een oprichter erg belangrijk zijn voor hun waargenomen waarde, maar we hebben niemand horen ruzie maken over het vroegtijdig nemen van investeringen. Een beslissing als de onze om ABR niet vroegtijdig externe financiering te geven zou ons leven zeker moeilijker maken. Hoewel veel van wat ik hoorde misschien overdreven was, staan niet-dalende grondleggers genoeg onder druk, zonder zich verder bloot te stellen aan deze dynamiek. Is het verbeteren van de opstartgeletterdheid een nuttig iets voor een oprichter om in zijn personeel te hebben? Doen kleinere technische gemeenschappen zoals die in LA of Las Vegas zich meer geïsoleerd dan SF, of verenigen zij elkaar meer? Het is duidelijk dat deze dynamiek niet beperkt is tot de VS of de vallei, maar de weinige mensen met wie ik sprak gaven me de indruk dat ze hier meer uitgesproken waren.

De conclusie die ik heb getrokken, is dat zowel San Francisco als de vallei geweldige plaatsen zijn om geld in te zamelen of om een zaak af te stoten. Het zijn ook fantastische plaatsen om netwerken te bouwen. Ik ontmoette een stel vriendelijke mensen en zag een aantal dingen in een tempo dat veel groter was dan ik in Londen kon hebben. Dat kwam deels door Jacks vriendelijkheid bij het delen van zijn netwerk met ons, maar het is duidelijk dat het ook over de plaats gaat. Ik ben van plan daar meer tijd te spenderen aan het opbouwen van mijn netwerk en inspiratie op te doen, en naarmate [Reincubate] (https://reincubate.com/) dichter bij de deal van bedrijven komt, kan ik zien dat we mogelijk lokale verkoophulpbronnen opbouwen. Dat evenwicht vond ik echter dat het een slechte keuze was om het bedrijf in zijn beginjaren te baseren.

Ik zie een paar buitenlandse bedrijven dit pad volgen. Hard werken en focussen zonder afleiding thuis, de grondbeginselen goed krijgen, hun kracht bewijzen door Amerikaanse investeringen rond een buitenlandse basis te krijgen (moeilijk om te doen, maar deze uitzonderingen overtreden de regel en maken ze er geweldig uitzien), en dan de overstap maken zodra ze een solide en verkoopbaar bedrijf hebben. Misschien moeten de oprichters er zijn om de vruchten van hun harde werk te plukken in plaats van het bedrijf door delicate vroege stadia te leiden.

Er is nog een laatste punt over de vallei als opstartscène. De voordelen die een scène een ondernemer biedt, zijn niet alleen toegankelijk als het bedrijf daar is gevestigd. Men kan van sommige elementen profiteren door van tijd tot tijd te kamperen. Ik kan een parallel trekken met Londen. Steve Blank definieert een startup als een bedrijf dat werkt aan het vinden van een duurzaam model. De Londense Shoreditch staat voor het vinden van modellen, het vinden van winstgevendheid, het vinden van mensen (impliciet sommige van hen verhuizen van andere bedrijven) en het vinden van ideeën, terwijl Londen City staat voor omzet, winstgevendheid en weten wat het plan is. Ik concentreer me op de laatste en wil deze boodschap naar mijn team en partners sturen, dus we hebben een grotere investering gedaan om de onderneming te baseren op een dure, professionele omgeving in plaats van een gesubsidieerde of gedeelde . Net als veel CEO's zijn die dingen in Shoreditch nuttig voor mij, maar als ik mijn werk goed doe, zou mijn team zich moeten concentreren op City-waarden en niet op Startup Disney. Voor nu denk ik dat de B2C-elementen van ons bedrijf overal ter wereld met geweldige consumentenbeschermingswetten kunnen worden verkocht, en het VK heeft dat zeker.

In afwachting daarvan was deze laatste vistrip een korte reis en ontmoette ik slechts een klein aantal mensen. Ik kom later in het jaar terug in San Francisco en verder naar het zuiden om meer te leren, en ongetwijfeld zullen mijn meningen veranderen . Stuur me een berichtje op aidan@reincubate.com of @afit en help me deze te wijzigen, of zeg gewoon hoi.

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick richtte in 2008 Reincubate op na het bouwen van 's werelds eerste iPhone-hulpmiddel voor gegevensherstel, iPhone Backup Extractor. Hij heeft bij Google gesproken over ondernemerschap en is afgestudeerd aan de Leadership Academy van de Entrepreneurs 'Organization.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is een geregistreerd handelsmerk. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.