Interview: het groeiend belang van app-gegevens

Gepubliceerd bijgewerkt
Cover image for: Interview: het groeiend belang van app-gegevens

Onlangs werd ik geïnterviewd door WebCertain TV over het belang van app-gegevens, en we hadden het over opschalen en het ontstaan van Reincubate .

Het transcript is als volgt:

Gemma

Welkom terug bij webcertain.tv. Ik ben Gemma Houghton. Vandaag word ik vergezeld door Aidan Fitzpatrick, oprichter van Reincubate, een start van app-gegevens. Hij is hier om met ons te praten over app-gegevens en het belang ervan, evenals de uitdagingen en opwindende mogelijkheden van een startup. Hallo, Aidan! Bedankt dat je er bent.

Aidan

Hallo, Gemma! Bedankt dat je me hebt.

Wat Reincubate doet

Gemma

Allereerst zei u dat uw bedrijf software levert om app-gegevens te herstellen en inzichten van apps te vergaren. Wat is app-data precies en waarom is het nuttig?

Aidan

Natuurlijk klinkt het breed, toch? App-gegevens zijn informatie die is gemaakt door apps. Er zijn veel apps beschikbaar. Ik denk dat het type waar mensen het meest vertrouwd mee zijn op mobiele apparaten, op je Android, op je Apple-telefoon.
Er is ook een nieuwe generatie apps die uitkomt met Internet of Things-apparaten. Er zijn apps die we zullen zien in autonome auto's en voertuigen. Er zijn apps die we rond augmented en virtual reality zullen zien. Al deze verschillende stukjes technologie creëren gegevens die echt heel waardevol zijn en een aantal verschillende doelen hebben.
Wat we doen, is dat we bedrijven en individuen helpen die gegevens in te tikken, zodat ze er waarde rond kunnen creëren. Dat kan een consument zijn, dat kan een vrij eenvoudige transactie zijn waarbij u bijvoorbeeld een foto bent kwijtgeraakt, een contactpersoon, een telefoonnummer of een bericht bent verloren.
Of misschien werken we samen met een organisatie - we helpen hen op een aantal verschillende gebieden. Het kan bijvoorbeeld marktonderzoek zijn - hen helpen meer te begrijpen over hoe mensen internet gebruiken of met advertenties werken. Dat kan e-discovery zijn: organisaties helpen bij het aanboren van gegevens die door het bedrijf stromen. En er is een aantal andere ruimtes. De rechtshandhaving en forensisch onderzoek komen duidelijk redelijk op de proppen.

Gemma

Werkt dit dat mensen toegang hebben tot gegevens uit hun eigen app? Of kan deze informatie worden opgehaald ... datapunten die uit andere apps kunnen worden gehaald? Hoe werkt dat?

Aidan

Over het algemeen helpen we organisaties informatie te krijgen van een reeks apps die ze niet noodzakelijk zelf hebben gebouwd. De informatie is bijna altijd van de consument. Organisaties moeten, wanneer ze dit doen, transparant zijn. Ze moeten met de goedkeuring van de consument werken. Maar het is over het algemeen waar de consument zich zal aanmelden voor een programma waarmee een organisatie functionaliteit aan hen kan leveren.

Gemma

Er is dus een hoop kans, denk ik, om echt goede inzichten te krijgen van de manier waarop mensen zich gedragen, waar mensen in geïnteresseerd zijn, trends die plaatsvinden, al die informatie waar je anders geen toegang toe zou hebben.

Aidan

Er zijn allerlei gebruikscasussen. We werken een behoorlijk bedrag in de op toestemming gebaseerde ouderlijke monitory-industrie, waar we een aantal Amerikaanse startups van de macht voorzien om technologische producten als deze te bouwen. Ze kunnen bijvoorbeeld een toepassing hebben die een ouder in staat stelt om te begrijpen of hun kind al dan niet een risico loopt. Ze kunnen dan onze technologie en laag over technologie gebruiken om bewijs te vinden van cyberpesten of sexting of iets dergelijks. Dat is een van de vele use-cases die we zien.

Gemma

Het is dus heel breed en het gaat er niet alleen om te begrijpen wat iemand ertoe brengt een product van een website te kopen. Het gaat verder dan dat.

Aidan

Absoluut. Wij zijn de tandwielen die andere bedrijven macht geven deze technologie bovenaan te leggen.

Het ontstaan van Reincubate

Gemma

Waarom besloot je om in de eerste plaats naar deze ruimte te gaan? Zag je een grote kloof in de markt voor dit soort aanpak?

Aidan

Ik heb technologie ontwikkeld gedurende mijn hele carrière. Ik ben betrokken geweest bij een aantal verschillende startups, zowel bij het opstarten ervan als, recentelijk, bij het investeren in hen. Dit was eigenlijk oorspronkelijk een toevallige zaak in termen van zijn ontstaan.

Gemma

De beste zijn dat vaak.

Aidan

Ja. Ik was een zeer vroege iPhone-adoptant. Toen iOS 2 lang geleden, in 2008, uitkwam, verloor het upgradeproces al mijn gegevens. Ik verloor al mijn contacten, ik verloor mijn aantekeningen. Ik had wat informatie over het apparaat dat ik echt wilde.
Dat weekend liep ik de flat op met veel thee, heel veel snoepjes en schreef ik code. Ik was een ingenieur vroeg in mijn carrière. Uiteindelijk lukte het me om mijn gegevens terug te krijgen. Ik heb het script online gezet, zodat mensen het konden downloaden. In korte tijd werd ik overrompeld door mensen die hierbij hulp wilden. Ik kwam thuis van mijn werk - ik had op dat moment een andere baan, een andere startup - en ik zou elke nacht 20 of 30 e-mails beantwoorden.
Dit ging door. Na de tweede week zei ik: "Kijk. Ik kan dit niet blijven doen. Hoe kan ik mensen ontmoedigen om contact met mij op te nemen? "

Gemma

Ja, "Dit is niet echt mijn werk."

Aidan

Absoluut. Ik had op dat moment een zeer serieuze rol. Ik dacht dat ik er een prijs op zou zetten. Dat zou mensen die contact zoeken ontmoedigen. Dus ik zei: "Als je me $ 25 met PayPal verbindt, zal ik je je eigen versie van software bouwen die voor jou zal werken." Ik dacht dat dit het einde van mijn problemen was, ze zouden stil zijn.
Helaas werd het erger. De korte versie is dat we in de eerste 18 maanden dicht bij miljoen dollar hebben gedaan. Ik had een groot probleem met mijn handen, en dat is veel van de vraag die we konden waarmaken. Het ging vanaf daar. We zijn begonnen in de consumentenruimte om individuen te helpen. Veel ervan ging over het kwijtraken, kapot en gestolen telefoons.

Gemma

Hij liet zich in het toilet vallen - de gebruikelijke ...

Aidan

Geen einde daarvan. En meer recentelijk, wendden we ons tot de onderneming en bekeken we hoe we hen konden helpen.

Gemma

Een heel interessant verhaal waarvan ik denk dat veel mensen altijd zullen aannemen dat om zoiets te bedenken er veel ontwikkeling is, die het idee al jaren moet brouwen. Eigenlijk blijkt dat vaak de meest eenvoudige dingen zijn waar mensen naar op zoek zijn, en dat is de manier om het te doen.
Vanaf dat eerste beginpunt, toen je eenmaal besefte dat dit een bedrijf is en er een vraag naar is, hoe ging je er dan van uit dat het iets is dat mensen gewoon contact met je opnemen, jezelf doen om een echt bedrijf te worden en het op de markt brengen, denk ik, en zich richten op deze grotere organisaties?

Aidan

Een van de dingen die we meestal hebben gedaan, is dat we altijd al een inkomende organisatie zijn geweest. We hebben zelden actieve uitgaande advertenties gedaan. Een van onze sterke punten is dat we het heel goed hebben gedaan met natuurlijk zoeken. Omdat we het eerste product op de markt hebben gebouwd, was het voor ons moeilijk om het tempo te verhogen, waarbij mensen geïnteresseerd waren. Maar omdat mensen van nature geïnteresseerd raakten, we waren er, we waren eigenaar van de term, we hadden de naam. Mensen kwamen naar ons toe en we konden hen tevreden stellen.
Ik denk dat terwijl andere spelers achteraf de ruimte betraden, ze termen moesten ontwikkelen rond wat we hadden, of dat ze verkeer moesten verwerven. Maar we zijn er altijd heel gelukkig in geweest omdat de deugd vroeg was. We hadden een voordeel voor de first mover. We hadden een goed reputatievoordeel.
Een aantal heel interessante organisaties hebben onze software vanaf het begin gebruikt, omdat het de enige software was die deed wat het deed. We hadden bijvoorbeeld het Amerikaanse ministerie van Justitie, GCHQ, een aantal andere bedrijven en organisaties zoals die, die die software gebruikten, omdat je op dat moment een iPhone had en je wilde begrijpen wat er op stond ... .

Gemma

Dat was de enige manier om het te doen.

Aidan

... je had technologie nodig om het te decoderen.

Gemma

Dus het komt weer terug op het concept dat als je iets hebt waar vraag naar is, dat er een echte behoefte is, als je echt een echte behoefte dient en als je een probleem kunt oplossen, dan ben je er helemaal op de weg naar succes.

Aidan

Natuurlijk. En meer recentelijk, terwijl we naar een onderneming zijn overgegaan, hebben we een ontdekkingsproces ondernomen. We zijn op de markt gegaan, we hebben met mensen in verschillende sectoren en verschillende industrieën gesproken om te begrijpen hoe zij deze gegevens zien, welke waarde ze zouden kunnen hebben om er van te vangen of er van te creëren.
We hebben verschillende sectoren uitgekozen. Laten we praten met compliancemedewerkers, laten we praten met fleetmanagementmensen, laten we praten met e-discovery. Dat was een fascinerend proces voor ons. Maar, zoals ik al zei, zijn we natuurlijk nog steeds vrij breed - ik denk dat we in de toekomst in een paar sectoren zullen ingaan en een meer gericht product op die gebieden zullen bouwen.

Gemma

Dat is waarschijnlijk de manier waarop veel bedrijven moeten beginnen - begin breed en kijk waar de interesse vandaan komt, kijk waar u het beste kunt helpen en de juiste informatie beschikbaar hebt. Dat helpt om de richting van uw bedrijf te bepalen, denk ik, zonder dat u dat hoeft te beslissen?

Aidan

Ik denk het wel. Op dit moment is het enterprise-product een API die, zoals ik al zei, vrij breed is. Ik kijk naar het voorbeeld van Twilio - ze bieden en API voor telefonie en berichtenuitwisseling. Ze zijn heel gelukkig de tandwieltjes achter andere mensen die een aantal andere geweldige diensten bouwen. Misschien zijn wij dat wel. Dat is best een opwindend vooruitzicht voor ons.

Opschepervaring en leren

Gemma

Je hebt het gehad over je achtergrond en verschillende rollen die je had, en ik geloof dat er een bij Wiggle werkte, die hielp bij de ontwikkeling van dat platform waarvan veel mensen nu weten en weten dat het een leider op zijn gebied is, denk ik. Wat heeft jouw leren geleerd van jouw ervaring om op te groeien tot een niveau dat je nu in deze nieuwe onderneming heeft geholpen?

Aidan

Ik veronderstel dat het me veel ervaring heeft opgeleverd in hoe echte high-groei eruit ziet. Wiggle was een fantastische onderneming. Het is nog steeds een fantastisch bedrijf. Het blijft snel groeien. De ervaring die ik had, was net toen we aan zijn internationale expansie begonnen, het was toen nog maar Engels. We hebben in 2009 vijf talen ingevoerd. En hoe sterker we ook groeiden, op dat punt explodeerde het echt, vanuit technisch oogpunt.
Ik was de CTO. Ik had een team van ongeveer 40 ingenieurs van verschillende typen. We hadden problemen van hoge kwaliteit. Ik denk dat wanneer uw organisatie elk jaar of elk halfjaar zo aanzienlijk groeit, de zaken doorbreken. Dus ik raakte daar erg aan gewend. Procesonderbrekingen - mensenproces, technisch proces, technologie.
Het was een zeer nuttige basis in hoe het eigenlijk is om een startup te hebben. Zoals ik al zei met deze business, zijn we vrij snel naar onze eerste miljoen gegaan, we zijn doorgegaan met het opschalen. Het is fascinerend. Wanneer we gaan zien dat we een proces opzetten, zeggen we: "Oké, dit proces zal in deze omvang werken". Ik weet uit eerdere ervaring dat het op dat moment niet zal werken. Die latere oplossing is echter niet geschikt voor een startup.

Gemma

Ja, je moet dit evolueren terwijl het bedrijf evolueert en de dingen verandert als je gaat. Je kunt niet iets plaatsen om mee te beginnen en verwachten dat dit eeuwig duurt.

Aidan

Absoluut.

Gemma

Wat zou je absoluut fundamentele advies zijn voor iedereen die een startup of een startup start? Wat is de echt belangrijke boodschap of les die je hebt geleerd?

Aidan

Ik denk dat het me heel goed heeft gediend om te begrijpen wat klanten willen en om met klanten te praten om die vraag te begrijpen. Omdat ik denk dat als iemand goed omgaat met wat mensen nodig hebben, het vrij eenvoudig is om het op te lossen. Het moeilijkste is om te vinden wat mensen willen. Trouw blijven aan klanten en hun behoeften begrijpen en hoe men hen raadpleegt, is zeker zeer waardevol.

Gemma

Dus begin bij de klant, niet bij het product.

Aidan

Ja. Nu het bedrijf is gegroeid en we iets substantieel zijn geworden, vind ik het erg nuttig om een netwerk van peers te hebben. Ik raakte betrokken bij een non-profit learning-groep, de Entrepreneurs 'Organization, waar ik ervaring kan delen en kan profiteren van de gedeelde ervaring van een aantal andere ondernemers en bedrijven die uiteenlopen in verschillende groottes.
Ik vond dat de processen die we hebben als onderdeel van die organisatie fantastisch zijn. Omdat het heel moeilijk is, denk ik aan het starten van een bedrijf. Er zijn verschillende uitdagingen, vooral als het groeit. Het kan moeilijk zijn om enkele van de problemen en moeilijkheden die men heeft uit te leggen en te relateren. Je kunt met je vriendin praten, je kunt met je familie praten, je kunt met je vrienden praten. Maar ik denk dat mensen heel graag willen adviseren. En dat advies kan vaak niet helpen.

Gemma

Dus eigenlijk praten met mensen die de wandeling hebben gelopen en deze ervaringen hadden, kan heel nuttig zijn.

Aidan

Absoluut.

Gemma

Het was heel interessant om meer te weten te komen over je verhaal, Aidan. Bedankt dat je met ons hebt gesproken.

Aidan

Bedankt, Gemma. Proost!

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2024 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® en Camo® zijn geregistreerde handelsmerken. Privacybeleid & termen.