Hoe toegang te krijgen tot iPhone-bestanden met een schijf mount

bijgewerkt

Het was eenvoudig om de originele iPod te monteren en toegang te krijgen tot een USB-stick. Het is ook mogelijk om dat met een iPhone te doen, hoewel er verschillende benaderingen zijn, afhankelijk van het type gegevens waarmee u wilt werken.

In dit artikel zullen we de verschillende benaderingen verkennen en deze worden hieronder samengevat:

Techniek Bestanden beschikbaar Vereisten
PTP Foto's en video's Ingebouwd in Windows & macOS
AFC Foto's, video's en sommige apps iTunes
FUSE (geen jailbreak) Foto's, video's en sommige apps Gratis FUSE-client
FUSE (met jailbreak) Alle bestanden Jailbreak, gratis FUSE-client
WebDAV via Filza Alle bestanden Jailbreak, gratis WebDav-client
AFC2 zijn tegen meerprijs Alle bestanden Jailbreak, AFC2-plug-in, AFC2-client
anders Geen Werkt niet op moderne iOS

PTP: toegang tot foto's, video's en cameragegevens als schijfbevestiging

iOS presenteert moderne apparaten automatisch als camera's wanneer ze via USB zijn aangesloten. Dit maakt gebruik van Picture Transfer Protocol (PTP), een redelijk beperkt systeem waarmee u foto's heen en weer kunt kopiëren. U herkent waarschijnlijk de DCIM mappen waarin foto's meestal voorkomen.

PTP heeft een aantal nadelen: het is duidelijk dat je geen toegang hebt tot andere bestanden dan van de camera. En PTP biedt geen ondersteuning voor functies zoals het hernoemen of wijzigen van bestanden of mappen: in plaats daarvan moet het worden verwijderd en opnieuw worden gemaakt om een wijziging tot stand te brengen. Dit gaat langzaam.

Toegang tot foto's en app-gegevens via AFC met iTunes

Apple's kennisbank heeft een artikel dat beschrijft hoe je rudimentaire bestandsuitwisseling met iTunes kunt beheren.

App-gegevens openen via USB met FUSE

FUSE is een systeem waarmee gebruikers stations kunnen koppelen op hun Windows- of Mac-computers zonder wijzigingen op hun systeemniveau op hun systeem aan te hoeven brengen. FUSE staat voor " bestandssysteem in gebruikersruimte " en is beschikbaar in verschillende vormen op de meeste platforms. FUSE zelf is een abstractielaag, omdat het niet de technologie is die rechtstreeks met het apparaat of de gegevensbron communiceert: meestal wordt daarvoor een andere benadering gebruikt. In het geval van het monteren van een iPhone als een schijf, zou FUSE communiceren met de iPhone met behulp van een ander protocol: SSH, AFC / AFC2, PTP of WebDAV. In Windows wordt vaak het populaire gebruikersbestandssysteem Dokan gebruikt en op OS X is osxfuse populair.

Vanuit het perspectief van een gebruiker, omdat FUSE de manier waarop de gegevens van het apparaat worden gepresenteerd normaliseert, maakt het meestal niet uit welk onderliggend protocol verantwoordelijk is voor de mount.

Een FUSE-vatting gebruiken op macOS

Laten we die aanpak demonstreren op macOS en hoe je een apparaat koppelt. Om dit te laten werken, moet je de gratis Homebrew-pakketbeheerder installeren en vertrouwd zijn met het gebruik van de macOS-terminal.

Laten we eerst de UDID je apparaat opzoeken. Je kunt dit doen met de gratis versie van iPhone Backup Extractor , met het lsusb commando, of met ioreg -p IOUSB -l -w 0 . Start iPhone Backup Extractor terwijl uw apparaat is verbonden, selecteer uw apparaat en kies het tabblad "Info". U ziet de UDID weergegeven in de sectie 'Hardware-ID's':

Device data shown in iPhone Backup Extractor
Apparaatgegevens weergegeven in iPhone Backup Extractor

Laten we vervolgens FUSE voor macOS gereed maken:

$ brew tap homebrew/cask
$ brew cask install osxfuse

==> Caveats
To install and/or use osxfuse you may need to enable their kernel extension in

System Preferences → Security & Privacy → General

For more information refer to vendor documentation or the Apple Technical Note:

https://developer.apple.com/library/content/technotes/tn2459/_index.html

You must reboot for the installation of osxfuse to take effect.

En laten we ifuse installeren, wat de code is die kan communiceren met iOS-apparaten via FUSE:

$ brew install ifuse

Met ifuse geïnstalleerd, is het mogelijk om uw iPhone of iPad te ifuse met behulp van de UDID we eerder hebben verkregen:

$ mkdir ~/iphone
$ ifuse ~/iphone --udid 000000000000000000000000

Dat zal uw iPhone als een schijf op uw machine monteren. Als je verder wilt gaan en meer gegevens wilt uitproberen , is deze Super User-post nogal handig, en op dezelfde manier dekt deze post het gebruik van de usbmuxd-tool .

App-gegevens via USB openen met FUSE op een jailbreak-apparaat

De instructies zijn exact hetzelfde als hierboven. Met het apparaat gejailbreakt, zie je meteen meer data. Nette, eh?

Filza's WebDAV-server gebruiken voor toegang tot het root-bestand van iOS

Op een jailbroken iOS-apparaat is het mogelijk om een bestandsbeheer-app met de naam Filza via Cydia te installeren. Onder de instellingen van Fileza kunt u de WebDAV- servermodus inschakelen. Dit biedt een vrij eenvoudige interface voor andere apparaten om toegang te krijgen tot uw iOS-apparaat, hoewel het uiterst onveilig is. WebDAV is een zeer algemeen mechanisme voor het werken met webgegevens en er zijn veel clients die er toegang toe hebben: inclusief een webinterface die is ingebouwd in Filza. Maak verbinding met uw apparaat met een webbrowser en u zult de interface zien. Gemakkelijk.

AFC2 gebruiken voor toegang tot iOS-bestanden via USB

AFC2 kan worden geïnstalleerd vanaf Cydia en eenmaal geïnstalleerd, kan een AFC-client het apparaat in zijn geheel doorbladeren.

Andere technieken voor toegang tot alle gegevens op jailbroken apparaten

Vóór de release van iOS 8 waren er verschillende Cydia-plug-ins voor apparaten met jailbreak waardoor een iPhone zichzelf presenteerde als een USB-stick wanneer deze was aangesloten . Helaas worden er niet langer ondersteund op moderne versies van iOS.

Herstel van verwijderde bestanden van een gekoppeld iOS-apparaat

Als je je iPhone of iPad als een schijf kunt aankoppelen, zou je denken dat je verwijderde bestanden zou kunnen herstellen door het bestandssysteem rechtstreeks op een gejailbreakt apparaat te manipuleren. Helaas kunt u bestanden op deze manier niet van een iPhone herstellen, omdat het bestandssysteem is gecodeerd. Zelfs als je delen van de gegevens zou kunnen vinden, zou je ze niet kunnen ontcijferen. Elk bestand heeft zijn eigen coderingssleutel en die sleutels worden bij het verwijderen weggegooid.

De iOS-beveiligingsgids van Apple behandelt dit kort op pagina 17 in het "architectuuroverzicht":

Telkens wanneer een bestand op de gegevenspartitie wordt gemaakt, maakt Data Protection een nieuwe 256-bits sleutel (de sleutel "per bestand") en geeft deze aan de AES-engine voor hardware, die de sleutel gebruikt om het bestand te coderen terwijl het wordt geschreven om geheugen te flashen met de AES-XTS-modus. Op apparaten met een A7, S2 of S3 SoC wordt AES-CBC gebruikt. De initialisatievector wordt berekend met de blokverschuiving naar het bestand, versleuteld met de SHA-1 hash van de sleutel per bestand.

Montage kan goed werken om bestaande bestanden te krijgen, maar het helpt niet bij het herstel. Daarvoor hebt u ofwel een iTunes- of iCloud-back-up nodig, gegevens die met de iCloud zijn gesynchroniseerd, of een forensisch beeld van het apparaat van voordat de gegevens werden verwijderd.

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick richtte in 2008 Reincubate op na het bouwen van 's werelds eerste iPhone-hulpmiddel voor gegevensherstel, iPhone Backup Extractor. Hij heeft bij Google gesproken over ondernemerschap en is afgestudeerd aan de Leadership Academy van de Entrepreneurs 'Organization.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 4:21 AM GMT.