Hoe IPD & BBB BlackBerry-back-ups te lezen

bijgewerkt

Ooit gevonden dat u e-mails, contacten, teksten of andere gegevens die zijn opgeslagen in het back-upbestand van uw BlackBerry IPD, moet herstellen?

BlackBerry Backup Extractor kan alle soorten BlackBerry-back-ups extraheren. Hier is een handleiding voor het extraheren van de informatie die is opgeslagen in BlacbBerry BBB of IPD back-upbestanden, met behulp van BlackBerry Backup Extractor in vier eenvoudige stappen.

Hoe gegevens uit een BlackBerry-back-up halen

BlackBerry Backup Extractor toont u een voorbeeld van wat zich in uw back-up bevindt en laat u het type gegevens selecteren dat u wilt herstellen. Die categorieën omvatten het volgende:

• Contacten
  • gesprekken
  • SMS-berichten
  • MMS
  • BBM-berichten
  • emails
  • kalenders
  • taken
  • memo's
  • bladwijzers
  • foto's
  • Videos
  • Ringtones
  • App data
  • Opslagbestanden (dingen zoals back-ups van uw BBM-chats)

Laten we beginnen.

1. Download BlackBerry Backup Extractor en open uw BlackBerry-back-up.

BlackBerry Backup Extractor's overview
    Overzicht van de BlackBerry Backup Extractor

2. Kies welk type gegevens u wilt extraheren. In dit voorbeeld hebben we voor e-mail gekozen.

BlackBerry Backup Extractor extracting emails
    BlackBerry Backup Extractor neemt e-mails extraheren

3. Kies de uitvoermap, druk op Extract en herstel uw e-mails: deze worden als eml bestanden op uw bureaublad opgeslagen

BlackBerry Backup Extractor after extracting emails
    BlackBerry Backup Extractor na het extraheren van e-mails

Hoe alle gegevens uit een BlackBerry-back-up te extraheren

1. Download eerst de gratis versie van Reincubate BlackBerry Backup Extractor en voer deze uit.

BlackBerry Backup Extractor's overview
    Overzicht van de BlackBerry Backup Extractor

2. Selecteer uw BlackBerry-back-upbestand

Klik op de knop "Backup openen ..." om uw IPD-back-upbestand in de software te laden. U zult zien dat de BlackBerry Backup Extractor automatisch weet waar u naar uw bestanden moet zoeken, dus u moet alle back-upbestanden meteen zien verschijnen. U hoeft BlackBerry Desktop Software niet te laten werken om dit te laten werken.

BlackBerry Backup Extractor browsing for IPD and BBB backups
    BlackBerry Backup Extractor browset voor IPD- en BBB-back-ups

U hoeft geen exemplaar van BlackBerry Desktop Manager te hebben om BlackBerry Backup Extractor te gebruiken: u kunt een back-up openen vanaf een USB-stick, e-mailbijlage of zelfs een andere computer.

3. Klik om alle gegevens uit de back-up te extraheren

Nadat de back-up is geopend, ziet u dat BlackBerry Backup Extractor aangeeft hoeveel van de back-up het heeft gelezen en hoeveel databases met informatie het heeft gevonden.

Selecteer een locatie om de back-upgegevens en bestanden uit te pakken en dat is alles! Back-upgegevens zoals contacten, e-mails, memo's, agenda-items, mediabestanden (alleen telefoonopslag), SMS- en MMS-berichten en BBM-gesprekken worden hersteld en opgeslagen in de map die u hebt gekozen.

BlackBerry Backup Extractor selecting output folder
    BlackBerry Backup Extractor selecteren van de uitvoermap

Laten we nu eens kijken naar de gegevens die u hebt hersteld.

Files recovered from BlackBerry backup
Bestanden hersteld van BlackBerry-back-up

U zou de volgende soorten uitgepakt bestand beschikbaar moeten zien:

Gesprekken en back-upbestanden van BlackBerry Messenger

BBM-gegevens worden in deze mappen geëxtraheerd:

• \BBM Conversations\conversations.csv
  • \Content Store\home\user\im\BlackBerry Messenger\322E5CD6\backup\

Foto's, afbeeldingen en muziek

Je foto's, muziek en camerarol worden hier geëxtraheerd:

• \Content Store\home\user\camera\
  • \Content Store\home\user\pictures\
  • \Content Store\home\user\music\

App-gegevens en bestanden

Deze worden hier geëxtraheerd:

• \Content Store\appdata\

Verzonden en ontvangen e-mails en opgeslagen e-mailconcepten

Sent and received emails extracted from a BlackBerry backup
Verzonden en ontvangen e-mails die zijn geëxtraheerd uit een BlackBerry-back-up

De e-mails van uw BlackBerry worden in eml indeling geëxtraheerd, wat gemakkelijk kan worden gelezen door Microsoft Outlook en een aantal andere e-mailclients. BlackBerry Desktop Manager slaat e-mailbijlagen zelden op in back-ups. Dit betekent dat de extractor ze zelden zal herstellen.

Contacten en adresboek

Contacts and address book extracted from a BlackBerry backup
Contacten en adresboek die zijn geëxtraheerd uit een BlackBerry-back-up

De contactpersonen en het adresboek in het BlackBerry IPD-bestand worden in verschillende indelingen geëxtraheerd: eenvoudig CSV voor eenvoudig gebruik en als een groot VCF-bestand voor import in verschillende webmailplatforms. Bovendien wordt elk afzonderlijk contact geëxporteerd naar een VCF-bestand voor eenvoudige import in Microsoft Outlook of het Windows-adresboek.

Telefoongeschiedenis

Phone call history extracted from a BlackBerry backup
Telefoonhistorie van een BlackBerry-back-up

De geschiedenis van het telefoongesprek van de back-up wordt geëxporteerd naar een gemakkelijk te lezen CSV-bestand.

SMS- en SMS-berichten

SMS and text messages extracted from a BlackBerry backup
Sms- en tekstberichten uit een BlackBerry-back-up

SMS- en SMS-berichten van het BlackBerry-back-upbestand worden opgeslagen in een mooi, eenvoudig CSV-bestand.

MMS-gegevens worden in deze mappen geëxtraheerd:

• \MMS Messages\
  • \MMS Messages\images\
  • \MMS Messages\vcards\

Kalender afspraken

Calendar appointments extracted from a BlackBerry backup
Kalenderafspraken uit een BlackBerry-back-up

Alle agenda-afspraken in het IPD-bestand worden geëxporteerd naar een eenvoudige CSV en ook naar een ICS / ICal-bestand voor eenvoudige import in uw e-mail of kalenderclient.

Taken en memo's (opmerkingen)

Tasks extracted from a BlackBerry backup
Taken uit een BlackBerry-back-up

Notes extracted from a BlackBerry backup
Notities uit een BlackBerry-back-up

De taken en memo's (opmerkingen) worden geëxtraheerd in CSV-bestanden en taken worden ook geëxtraheerd in een handig ICS / ICAL-formaat voor import in de meeste e-mail- of agendasoftware.

Welke indeling gebruikt BlackBerry voor back-ups?

Historisch gezien heeft BlackBerry Desktop Manager BlackBerry Backup-bestanden opgeslagen in IPD indeling op Windows en BBB voor on macOS. IPD -ups van IPD formaat maken al sinds voordat we ons kunnen herinneren deel uit van de back-upgenetica van BlackBerry Desktop Manager. De Mac-bestanden waren een gecomprimeerde versie van het Windows-formaat. IPD stond voor "Inter @ ctive Pager Backup", die BlackBerry mogelijk als een archaïsche beschrijving beschouwde, waardig om te worden vervangen.

BlackBerry Desktop Software 7 werd uitgebracht in februari 2012, kort na de release van PlayBook OS 2. Deze nieuwe versie van BDS introduceerde een nieuw formaat 2 voor BBB back-upbestanden voor zowel Windows als macOS. Het nieuwe formaat heeft andere verschillen en bevat nu een gecomprimeerde set DAT bestanden. Elk DAT bestand bevat een relevante subset van gegevens zoals contacten of agenda.

Uitbreiding OS Versie Notes
IPD ramen BDM 1 - 6 Klassiek "Inter @ ctive Pager Backup" -formaat
IPD 2 Windows & macOS BDS 6.1 Alleen gebruikt door BlackBerry PlayBook
BBB MacOS BDM 1 - 6 IPD
BBB 2 Windows & macOS Van BDS 7+ Nieuw formaat vanaf 2012

Veel succes met het herstellen van uw gegevens - en neem contact met ons op als u ondersteuning nodig heeft.

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick richtte in 2008 Reincubate op na het bouwen van 's werelds eerste iPhone-hulpmiddel voor gegevensherstel, iPhone Backup Extractor. Hij heeft bij Google gesproken over ondernemerschap en is afgestudeerd aan de Leadership Academy van de Entrepreneurs 'Organization.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 3:52 PM GMT.