Verificatie en toegang (v2)

bijgewerkt

De ricloud- API behandelt twee soorten token:

• Een ricloud- authenticatietoken wordt gebruikt om toegang mogelijk te maken voor ricloud- services. Dit heeft een indeling zoals mOXINBsbDr7sWjRfxXwxtVfgjUreBG8yevdTFGAOjDMHuCWLDJvFr5uFpzYkQuoE . Elke client gebruikt een of meer ricloud- tokens om verbinding te maken met de API's, omdat elk is gekoppeld aan een reeks machtigingen.
  • Serviceauthenticatietokens. Dit zijn tokens uit de onderliggende cloudservices waarmee de API werkt. De iCloud heeft bijvoorbeeld zijn eigen tokens.

Het verkrijgen van een ricloud token

Authenticatie voor ricloud wordt uitgevoerd met behulp van een token van Reincubate, die kan worden verkregen door contact op te nemen met enterprise@reincubate.com .

Verifiëren met een ricloud- token

Om te kunnen communiceren met de API, moeten clients een geldig token hebben.

Elke clienttoken is geconfigureerd voor het ophalen van content uit aschannel of asstore . Als het token is geconfigureerd voor één eindpunt, is het niet mogelijk om gegevens uit de andere te halen.

Succesvolle verzoeken retourneren een HTTP 200 reactie:

$ curl \
    -X GET \
    -H 'Authorization: Token <TOKEN>' \
    https://asapi.reincubate.com/account/ -D -
HTTP/1.0 200 OK
Content-Type: application/json
...

Als een ongeldig token wordt geleverd of als het ontbreekt, ontvangt de client een HTTP 401 antwoord.

HTTP/1.0 401 Unauthorized
Content-Type: application/json
...

Serviceauthenticatietokens

Sommige services hebben hun eigen type authenticatietokens. Op die manier kan een accountsessie worden hergebruikt of opnieuw gehydrateerd, zonder dat u opnieuw hoeft in te loggen. Een voorbeeld hiervan is de icloud service.

Clients die de asmaster- service gebruiken, worden niet blootgesteld aan tokens voor serviceverificatie, omdat asmaster dit voor hen afhandelt. Clients die asapi gebruiken, hebben toegang tot tokens waarvoor de onderliggende service ze ondersteunt. Het is onveranderlijk beter om deze tokens te gebruiken waar ze bestaan in plaats van de referenties van de eindgebruiker.

Token-levensduur

Service Looptijd Notes
ricloud onbepaald Kan worden geroteerd door een accountteam.
icloud ~ maanden Ook bekend als mmeAuthToken , verloopt snel, zo niet regelmatig.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 6:25 AM GMT.