Welke zonnebril Face ID blokkeert en hoe deze te repareren

See how I'm qualified to write this article

De Face ID-technologie van de iPhone X is geweldig als hij werkt, maar sommige zonnebrillen maken het frustrerend onmogelijk om te werken. Er is nogal wat gespeculeerd over de oorzaak en of polarisatie een factor is.

Waarom werken sommige zonnebrillen niet met Face ID?

Als u bijvoorbeeld een paar mid-silver of roze Ray-Ban-kleuren draagt, zult u zien dat Face ID perfect werkt: of ze nu "Ray-Ban" of " Ray-Ban P " zijn gepolariseerde lenzen . Als u echter overschakelt naar een blauw of groen paar - opnieuw, gepolariseerd of. niet-gepolariseerd - Face ID werkt gewoon niet.

Het wortelprobleem is de verkleuring van de zonnebrillenzen: de Face ID-zintuigen kunnen niet genoeg van je ogen achter de lenzen onderscheiden.

Hoe Face ID werkt met uw kleuren

Het is mogelijk om Face ID te laten werken met alle paar zonnebrillen, maar helaas niet zonder de veiligheid van je telefoon te verminderen.

Als u SettingsFace ID and Passcode bezoekt en de Required Attention for Face ID uitschakelt, zal uw telefoon niet langer proberen te zien of u naar de telefoon kijkt terwijl deze u herkent. Als u dit uitschakelt, kan uw telefoon worden ontgrendeld als deze op uw gezicht is gericht en u uw ogen gesloten hebt. Als u deze functie uitschakelt, worden ook de 'Attention-Aware Functies' op uw telefoon uitgeschakeld, zoals de manier waarop de display dimmen van het display bestuurt.

In de meeste gevallen zal dit werken - het zal zeker voor Ray-Bans van alle kleuren zijn.

Als uw zonnebrillen echter bijzonder groot zijn of uw gezicht onduidelijker maken, moet u mogelijk een 'alternatieve vormgeving' instellen. U kunt dit doen met SettingsFace ID and PasscodeSet Up an Alternative Appearance . Helaas is het creëren van een alternatief uiterlijk alleen niet genoeg om Face ID te laten werken zonder "aandacht vereisen voor gezicht-ID" uit te schakelen.

Welke zonnebril werkt met Face ID?

We hebben deze uitgeprobeerd:

Merk Model Werken Notes
Ray-Ban RB3025 112/93 "Gele flits"
Ray-Ban RB3025 112 / Z2 "Koperen flitser"
Ray-Ban RB3025 112/19 "Groene flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / P9 "Groene flits" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / 4D "Oranje flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112/69 "Oranje flitser" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / 1Q "Cylamen Flash Polarized" Werkt goed verlicht
Ray-Ban RB3025 112 / 4T "Cylamen Flash" Werkt goed verlicht
Ray-Ban RB3025 112 / 4L "Blauwe flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112/17 "Blauwe flits" Te donker

Hoe te controleren of uw zonnebril Face ID ondersteunt

Onze aanbeveling is dat in plaats van deze functie uit te schakelen, u op zoek gaat naar uw kleuren met uw iPhone en ze uitprobeert met Face ID voordat u koopt.

Een andere test - en het is eerder duister - is om je zonnebril voor de afstandsbediening van je tv te houden wanneer je hem gebruikt. Als het IR-signaal van het besturingselement de lenzen kan doorzenden naar uw tv, werken de brillen waarschijnlijk met Face ID.

Apple geeft hun eigen richtlijnen voor het diagnosticeren van Face ID-problemen , maar zegt niet veel over zonnebrillen, behalve:

Face ID werkt met veel zonnebrillen. Als u een zonnebril draagt die is ontworpen om bepaalde soorten licht te blokkeren, kan uw zonnebril mogelijk het infraroodlicht blokkeren dat wordt gebruikt door de TrueDepth-camera. Probeer Face ID zonder je zonnebril te gebruiken.

Succes!

About the author

Aidan Fitzpatrick founded Reincubate in 2008 after building the world's first iPhone data recovery tool, iPhone Backup Extractor. He's spoken at Google on entrepreneurship, and is a graduate of the Entrepreneurs' Organisation's Leadership Academy.

Reincubate's CEO at Buckingham Palace

Pictured above are members of Reincubate’s team meeting HM Queen Elizabeth Ⅱ at Buckingham Palace, after being awarded the UK’s highest business award for our work with Apple technology. Read our position on privacy, safety and security.

Can we improve this article?

We love hearing from users: why not drop us an email, leave a comment, or tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.