Hoe gegevens op te vragen uit iTunes-backup SQLite- en Plist-bestanden

Aidan Fitzpatrick

By Aidan Fitzpatrick

bijgewerkt

See how I'm qualified to write this article

Gebruikers van de iPhone Backup Extractor kunnen hun gegevens automatisch exporteren naar PDF-, HTML-, VCard-, ICAL-, VCF- of CSV-formaten voor eenvoudige toegang.

Sommige gebruikers willen mogelijk de onbewerkte bestanden die zijn opgeslagen in hun back-ups direct manipuleren met behulp van de expertmodus. Deze bestaan vaak uit SQLite-database ( .sqlite3 , .sqllitedb en .db ) of Plist-bestanden (meestal .plist ).

iPhone Backup Extractor bevat een ingebouwde Plist-editor, maar gebruikers die gegevens van deze bestanden willen extraheren, hebben een SQLite-databaseclient nodig.

Hoe kan ik met SQLite-databases werken?

Gebruikers willen misschien een van deze twee toepassingen proberen:

• DB-browser voor SQLite . DB-browser werd de SQLite Database Browser genoemd. Het is onze aanbevolen tool voor Windows, en het is gratis. Ze bieden ook een versie voor macOS.
  • Base 2 . Base is onze favoriete SQLite-tool voor macOS en is beschikbaar als een directe download- en app store-app .

Hoe kan ik rechtstreeks met databasebestanden van Apple werken?

Als u bijvoorbeeld contactgegevens handmatig wilt extraheren, moeten gebruikers "Libray / AddressBook / AddressBook.sqllitedb" herstellen en vervolgens het herstelde bestand openen met de SQLite-browser. Kies het tabblad "Execute SQL" en plak dit in het veld "SQL string":

SELECT ABPerson.first, ABPerson.last, ABMultiValue.value
FROM ABPerson, ABMultiValue
WHERE ABMultiValue.record_id = ABPerson.ROWID

Als u op de knop "Execute Query" drukt, wordt de volledige contactlijst weergegeven die wordt weergegeven in het veld "Gegevens geretourneerd".

Om SMS-gegevens te extraheren, moeten gebruikers het bestand Libray/SMS/SMS.db , het herstelde bestand openen met de SQLite Browser-browser, het tabblad "Gegevens zoeken" kiezen en vervolgens "bericht" selecteren in het dropdown-menu "Tabel" . Wanneer u op de knop van het vergrootglas klikt, moeten gebruikers hun volledige SMS-geschiedenis zien in het veld "Gegevens geretourneerd".

De velden voor datum en tijd komen gewoon terug als getallen, hoe kan ik ze interpreteren?

U kunt moeite hebben om een aantal velden in de databases te interpreteren. Vergeet niet dat de iPhone Backup Extractor de gegevens automatisch voor u kan extraheren! Als u het echter alleen doet, moet u erachter komen dat de datums worden weergegeven als het aantal seconden sinds 2001-01-01 of 1970-01-01 , afhankelijk van de positie van het datumveld. In Excel kunt u een formule gebruiken zoals =1/1/2001 + A1/60/60/24 waarbij A1 uw A1 is. U moet mogelijk ook de waarde aanpassen om rekening te houden met uw lokale tijdzone.

About the author

Aidan Fitzpatrick founded Reincubate in 2008 after building the world's first iPhone data recovery tool, iPhone Backup Extractor. He's spoken at Google on entrepreneurship, and is a graduate of the Entrepreneurs' Organisation's Leadership Academy.

Reincubate's CEO at Buckingham Palace

Pictured above are members of Reincubate’s team meeting HM Queen Elizabeth Ⅱ at Buckingham Palace, after being awarded the UK’s highest business award for our work with Apple technology. Read our position on privacy, safety and security.

Can we improve this article?

We love hearing from users: why not drop us an email, leave a comment, or tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.