Hoe een verloren iTunes back-upwachtwoord te herstellen

See how I'm qualified to write this article

iTunes stelt gebruikers in staat hun back-ups te beveiligen met een wachtwoord en wanneer zij ervoor kiezen om dit te doen, worden hun gegevens beveiligd in een gecodeerde iTunes-back-up.

In de loop der jaren heeft Apple een aantal verschillende formaten gebruikt om hun gecodeerde back-ups te beschermen. De laatste grote verandering is gemaakt als onderdeel van de iOS 10.2-release.

Reincubate iPhone Backup Extractor biedt volledige ondersteuning voor alle versies van gecodeerde iTunes-back-ups. (Het ondersteunt ook volledig het ophalen en decoderen van iCloud- en iCloud-back-upgegevens.)

Wanneer u ervoor kiest om uw back-up te beveiligen, moet u uw back-upwachtwoord onthouden om ooit toegang te hebben tot de inhoud van die back-up. Dit wachtwoord is niet hetzelfde als het wachtwoord van uw iPhone of het wachtwoord van uw Apple ID.

Als u uw back-upwachtwoord bent vergeten maar geen toegang tot de inhoud van uw back-up nodig hebt, kunt u dit overschrijven met een nieuwe back-up:

1. Ga op je iOS-apparaat naar SettingsGeneralReset .
  2. Tik op Reset All Settings en voer uw iOS-wachtwoord in.
  3. Volg de stappen om uw instellingen opnieuw in te stellen. Dit heeft geen invloed op uw gebruikersgegevens of wachtwoorden, maar het reset instellingen zoals de helderheid van het scherm, de lay-out van het beginscherm en de achtergrond. Het verwijdert ook uw gecodeerde back-upwachtwoord.
  4. Sluit uw apparaat opnieuw aan op iTunes en maak een nieuwe gecodeerde back-up.

Houd er rekening mee dat dit een reeds bestaande iPhone-back-up die u mogelijk heeft en alle gegevens die erin zijn opgenomen , overschrijft.

Herstel van een verloren wachtwoord voor een iPhone-back-up

Als u uw iTunes-wachtwoord voor back-up bent verloren of vergeten, zijn er een paar technieken die u kunt gebruiken om het wachtwoord te herstellen.

Probeer bekende wachtwoorden uit

Ten eerste is het de moeite waard een aantal wachtwoorden te proberen die u mogelijk hebt gebruikt. Het is niet strafbaar om een aantal verschillende wachtwoorden in iTunes uit te proberen, hoewel elke controle even kan duren.

Misschien gebruikte u een van de volgende:

• Uw iTunes-, Apple ID- of iPhone-wachtwoord
  • Uw email wachtwoord
  • Het login-wachtwoord van uw computer
  • Iets simpels als password , 1234 , letmein , 0000 , enzovoort.

Wachtwoorden worden ingesteld op het apparaat, niet op uw computer. Als uw apparaat door iemand anders is gekocht of geconfigureerd, is het mogelijk dat u hem om het wachtwoord moet vragen.

Controleer de sleutelhanger van de macOS

Als u een Mac gebruikt en het back-upwachtwoord van iTunes op die Mac hebt geconfigureerd, heeft uw computer mogelijk het wachtwoord in de sleutelhanger bewaard.

U kunt dit controleren door de app "Sleutelhangertoegang" te laden die bij elke Mac wordt geleverd.

1. Start Keychain Access door Spotlight te openen met ⌘ Cmd + . , typ 'Sleutelhangertoegang' en druk op ⏎ Enter .
  2. Klik op 'Wachtwoorden' in de zijbalk aan de linkerkant van de categorie.
  3. Typ 'back-up' in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster.
  4. Bekijk de opgeslagen wachtwoordvermeldingen door te dubbelklikken op resultaten genaamd iOS Backup of iPhone Backup .
  5. Vink het vakje "Show password" aan en het wachtwoord zal worden getoond.

Helaas is er geen eenvoudig equivalent om dit voor Windows-gebruikers te doen.

Back-up naar iCloud, wis het apparaat en herstel het

Er is ook een nucleaire techniek om een iTunes-back-upwachtwoordinstelling van je apparaat te verwijderen. Schakel iCloud-back-ups in onder instellingen, maak een back-up en verwijder en herstel vervolgens.

Dit proces is lang van de baan - vooral voor gebruikers met veel gegevens of een tragere verbinding - en bij voorkeur vermeden. U kunt onze gids raadplegen voor het maken van een iCloud-back-up om deze aanpak te volgen.

Bij twijfel: reik uit

Ons ondersteuningsteam kan in sommige gevallen klanten helpen bij het herstellen van verloren wachtwoorden. Neem contact met ons op via de onderstaande ondersteuningsgegevens.

About the author

Aidan Fitzpatrick founded Reincubate in 2008 after building the world's first iPhone data recovery tool, iPhone Backup Extractor. He's spoken at Google on entrepreneurship, and is a graduate of the Entrepreneurs' Organisation's Leadership Academy.

Reincubate's CEO at Buckingham Palace

Pictured above are members of Reincubate’s team meeting HM Queen Elizabeth Ⅱ at Buckingham Palace, after being awarded the UK’s highest business award for our work with Apple technology. Read our position on privacy, safety and security.

Comments (3)

Can't recall "password" used to encrypt my iPhone backup. Please help. OS is Windows 10 Home. Assuming without this password I can't recover any files in my backup.

Hi Tony -- please drop us an email on the link below (or use live chat) and we'll do our best to help.

I backed up my old phone yesterday to itunes not knowing it was encrypted and when I went to restore my new phone to that backup I was unable to because I do not have the encryption password.

Hi Brianna, thanks for commenting! Buzz us on live chat and we'll help if we can. 🙂

goodmorning i've lost all files stored in one backup, because i don't remember the Itunes Backup Password. what can I do? thanks in advance

Hi Nicolas, drop us a note on live chat and we'll see if we can help!

Can we improve this article?

We love hearing from users: why not drop us an email, leave a comment, or tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.