Hoe toegang te krijgen tot iPhone-back-ups op macOS Mojave

See how I'm qualified to write this article

Apple introduceerde een aantal belangrijke beveiligingsmechanismen met de release van macOS Mojave in 2018. De belangrijkste hiervan is een algemene catch-all-bescherming, die de toegang tot een reeks bestanden op het bestandssysteem beperkt, waaronder de e-maildatabase van de gebruiker, berichtgeschiedenis, Safari-gegevens, Back-ups van iTunes en Time Machine, cookies en diverse andere bestanden.

Dit mechanisme zorgt ervoor dat er toestemming van de gebruiker is voor toegang tot die bestanden en beschermt tegen malafide programma's of malware die deze benadert.

Als gevolg hiervan moet u, om een macOS-app te gebruiken om met uw iTunes-back-upbestanden te werken, eerst toestemming geven.

U geeft als volgt toegang tot uw iTunes-back-upbestanden:

Toegang verlenen tot iTunes-back-upbestanden

1. Open de privacy-instellingen van je Mac door op 'Systeemvoorkeuren' in het Dock te klikken, 'Beveiliging en privacy' te selecteren en vervolgens op het tabblad 'Privacy' te klikken. Anders kunt u daar rechtstreeks naartoe gaan met Spotlight door op ⌘ Cmd + te drukken en typ 'Beveiliging en privacy' voordat u op ⏎ Enter drukt.

2. Selecteer "Volledige schijftoegang" in de lijst met privacygebieden aan de linkerkant van het dialoogvenster. Er wordt een wit venster aan de rechterkant weergegeven met een lijst met apps die al over dit toegangsniveau beschikken. Standaard is de lijst leeg.

3. Klik op het slotpictogram linksonder in het dialoogvenster om het wijzigen van de privacy-instellingen in te schakelen. U wordt gevraagd om uw wachtwoord of Touch ID vingerafdruk om dit toe te staan.

4. Zoek de app die u toegang wilt verlenen en sleep deze naar de lijst of klik op de + en blader naar de locatie. Nadat u de app hebt geselecteerd, geeft het dialoogvenster Beveiliging en privacy aan dat u de app moet sluiten en opnieuw moet starten voordat de app uw iTunes-back-ups kan lezen.

iPhone Backup Extractor 7.6.2.1052 en hoger zullen u automatisch vragen om deze instructies en u er doorheen leiden als de app geen toestemming heeft gekregen.

Wat gebeurt er als een app toegang probeert te krijgen tot iTunes-back-ups zonder toestemming te hebben?

De app kan de bestanden niet lezen; het zal lijken alsof ze er niet zijn. Dit betekent dat u mogelijk geen back-upbestanden ziet of dat de app vastloopt. Je kunt hier eenvoudig een voorbeeld van zien in de macOS Terminal, want - tenzij je het toestemming geeft - kunnen je back-ups niet weergeven:

$ cd ~/Library/Application\ Support/MobileSync/
$ ls
ls: cannot open directory '.': Operation not permitted

Als u problemen ondervindt, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam met een e-mail of livechat. We helpen je graag.

About the author

Aidan Fitzpatrick founded Reincubate in 2008 after building the world's first iPhone data recovery tool, iPhone Backup Extractor. He's spoken at Google on entrepreneurship, and is a graduate of the Entrepreneurs' Organisation's Leadership Academy.

Reincubate's CEO at Buckingham Palace

Pictured above are members of Reincubate’s team meeting HM Queen Elizabeth Ⅱ at Buckingham Palace, after being awarded the UK’s highest business award for our work with Apple technology. Read our position on privacy, safety and security.

Can we improve this article?

We love hearing from users: why not drop us an email, leave a comment, or tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.