Webcam werkt niet? Hoe u uw camera kunt repareren

bijgewerkt
Cover image for: Webcam werkt niet? Hoe u uw camera kunt repareren

We verdubbelen momenteel echt het aantal videogesprekken. Met de opkomst van telewerken, zijn videovergaderingen, online presentaties en zelfs videogesprekken met familie ingebakken in onze dagelijkse routine.

Helaas zijn webcamstoringen nog steeds een van de meest voorkomende problemen die gebruikers ervaren. Dus of je nu een Mac of een pc gebruikt en een interne of externe webcam hebt, deze gids leidt je door de stappen voor het oplossen van problemen en het repareren van je webcam, zodat je je gezicht weer op het scherm kunt laten zien.

Blader door de hele gids voor algemene tips of klik op een van de onderstaande links voor begeleiding bij uw specifieke opstelling.

Algemene strategieën voor interne webcams

Als u de camera gebruikt die in uw laptop of computer is ingebouwd, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat webcamproblemen veroorzaakt.

Voordat we ingaan op de specifieke kenmerken van Windows en Mac, moet u het volgende hebben geprobeerd:

1. Voorkom dat andere apps uw camera gebruiken.

Zoom, Meet, Skype, Teams, Slack, Viber, Spike, WhatsApp, FaceTime, Photobooth - er zijn zoveel verschillende apps met videoconferentiemogelijkheden en we moeten er vaak meer dan één jongleren om de verschillende mensen in ons leven te sussen. Schakelen tussen verschillende platforms is meestal prima, maar als u vergeet een platform te sluiten, kunt u mogelijk niet verder gaan met een ander.

U kunt als volgt controleren of al uw andere apps voor videogesprekken zijn gesloten: druk op een Windows-pc op Ctrl + Alt + Delete en open Taakbeheer. Blader op het tabblad Processes door alle apps die u gebruikt en sluit alle apps die uw camera zouden kunnen gebruiken.

Windows’ Task Manager
Windows Taakbeheer

Houd op een Mac ⌘ Cmd + ⌘ Cmd , typ 'Activiteit' en selecteer Activity Monitor om te openen. Dubbelklik op alle apps die mogelijk uw camera gebruiken en selecteer Quit in het venster dat verschijnt.

macOS’ Activity Manager looking at FaceTime
Activity Manager van macOS kijkt naar FaceTime

Als dit niet werkt of als u niet zeker weet welke apps uw webcam gebruiken, kunt u alle actieve apps sluiten en het opnieuw proberen. Zorg ervoor dat u eerst uw werk opslaat!

2. Zorg ervoor dat uw software up-to-date is (alles)

Controleer de software van uw computer voor algemene updates. Als u merkt dat uw webcam niet meer werkt na een recente software-update, controleer dan de app die u gebruikt om te zien of de software moet worden bijgewerkt om te werken met uw huidige besturingssysteem. Mogelijk moet u de app opnieuw installeren om de software bij te werken. U kunt ook uw webcamstuurprogramma bijwerken (meer hierover hieronder).

Updating apps on macOS
Apps bijwerken op macOS

3. Start uw computer opnieuw op

Een oudje maar een goudje. Soms heeft uw computer gewoon een herstart nodig om de zaken weer te laten werken.

Mac interne webcams repareren

Interne webcams op een Mac (vaak de "FaceTime" -camera genoemd) bevatten een extra rimpel van complicaties, omdat er geen standaard-app voor camera-instellingen voor Macs is. Als zodanig zijn de instellingen van uw camera op verschillende manieren geconfigureerd in elk van uw individuele apps.

Webcam settings in Meet and Zoom
Webcaminstellingen in Meet and Zoom

Forceer alle videotoepassingen

Als je geen tijd of neiging hebt om opnieuw op te starten, kun je een gedwongen stop proberen. De meeste gebruikers vinden dat dit hun webcamproblemen oplost, en het is snel te doen. Zorg ervoor dat u alle geopende projecten opslaat voordat u dit doet.

1. Sluit alle geopende apps die mogelijk proberen uw FaceTime-camera te gebruiken in uw Activity Monitor .
  2. Houd ⌘ Cmd + ⌘ Cmd , typ 'Term' om Terminal te openen.
  3. Kopieer en plak het volgende in terminal sudo killall VDCAssistant en druk op Enter .
  4. Mogelijk moet u op dit moment uw beheerderswachtwoord invoeren.
  5. Start uw app voor videogesprekken opnieuw.

Force quitting an app in Terminal
Forceer het stoppen van een app in Terminal

Reset uw System Management Controller (SMC)

Het resetten van de SMC van je Mac kan helpen als je problemen ondervindt met verschillende functies, waaronder stroom, opladen en ventilatoren en cameraproblemen. De methode voor het resetten van de SMC van je Mac hangt af van het type Mac dat je gebruikt.

Om de SMC opnieuw in te stellen op MacBooks met een Apple T2 Security-chip :

1. Zet je Mac uit.
  2. Houd op je toetsenbord de volgende toetsen zeven seconden ingedrukt (dit kan je Mac aanzetten): ⌘ Cmd + ⌥ Option + ⇧ Shift .
  3. Terwijl u de drie knoppen nog steeds ingedrukt houdt, houdt u de aan / uit-knop ingedrukt. Blijf alle 4 de toetsen 7 seconden ingedrukt houden. Als uw Mac is ingeschakeld, wordt deze nu uitgeschakeld terwijl u de toetsen ingedrukt houdt.
  4. Wacht een paar seconden en zet je Mac weer aan.

Om de SMC op desktop Macs te resetten:

1. Zet je Mac uit.
  2. Koppel de voedingskabel los, wacht 15 seconden en sluit deze vervolgens weer aan.
  3. Wacht vijf seconden en zet vervolgens je Mac aan.

Om de SMC te resetten op alle andere Macs die in 2010 of later zijn uitgebracht:

1. Zet je Mac uit.
  2. Houd ⌘ Cmd + ⌥ Option + ⇧ Shift ingedrukt.
  3. Terwijl u deze drie toetsen ingedrukt houdt, houdt u ook de aan / uit-knop ingedrukt. Houd alle vier de toetsen tien seconden ingedrukt.
  4. Zet je Mac aan.

Controleer op fysieke schade.

Fysieke schade komt eerder voor op een macbook dan op een desktopcomputer, vanwege de algemene slijtage veroorzaakt door het vervoeren ervan. Als je een externe webcam bij de hand hebt, probeer die dan te gebruiken (onthoud dat als je een iPhone hebt, je Camo kunt downloaden, onze gratis app om je iPhone als webcam te gebruiken . 💁‍♀️).

Interne Windows-webcams repareren

Voer de "Probleemoplosser voor hardware" uit

Laten we eerst eens kijken of uw ingebouwde camera zichtbaar is voor uw pc. Om dit te doen:

1. Klik op Start en typ device in de zoekbalk om Device Manager te openen. Mogelijk moet u uw wachtwoord invoeren of een bevestiging van de beheerder geven.
  2. Zoek vanuit uw Apparaatbeheer uw webcam. Het kan op verschillende locaties worden opgeslagen, waaronder Imaging Devices en Other Devices . In de onderstaande schermafbeelding gebruiken we een externe webcam.

A webcam driver as seen in Windows’ Device Manager
    Een webcamstuurprogramma zoals te zien in Apparaatbeheer van Windows

3. Als u uw webcam hier kunt zien, dubbelklikt u erop. Als het wordt geopend en werkt, wordt uw probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem met machtigingen of een probleem met uw video-app. Hieronder meer hierover.

4. Als u uw webcam kunt zien staan, maar deze nog steeds niet werkt, probeer dan uw stuurprogramma bij te werken.

Update uw camerastuurprogramma

1. Klik op ⊞ Start en typ device in de zoekbalk om Device Manager te openen. Mogelijk moet u uw wachtwoord invoeren of een bevestiging van de beheerder geven.
  2. Vind Imaging Devices en vouw uit om uw camera te vinden.
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw camera en selecteer Update Driver software
  4. Volg de instructies en selecteer Search automatically for updated driver software wanneer daarom wordt gevraagd.

Updating a webcam driver on Windows
    Een webcamstuurprogramma bijwerken op Windows

5. Als uw stuurprogramma geen update kan vinden, kunt u ook uw webcamstuurprogramma verwijderen en opnieuw installeren.

Geef uw camera-apps voor videoconferenties toestemming

Als uw camera lijkt te werken totdat u een specifieke app gaat gebruiken, zorg er dan voor dat deze toestemming heeft om toegang te krijgen tot de camera.

1. Ga voor algemene toegang naar ⊞ StartSettingsPrivacyCamera .
  2. Selecteer onder Allow access to the camera on this device Change , schakel vervolgens Camera access for this device in en schakel ook Allow apps to access your computer schakelen.
  3. Als u cameratoegang tot specifieke apps wilt verlenen, bladert u omlaag naar Choose which Microsoft Store apps can access your camera en schakelt u de app voor videoconferenties in die u probeert te gebruiken.

Allowing camera access on Windows
Cameratoegang toestaan op Windows

Externe webcams

Als u een externe webcam gebruikt die via USB op uw computer wordt aangesloten, moet u eerst de USB-verbinding controleren.

Probeer over te schakelen naar een andere USB-poort en als je toegang hebt tot een andere computer, probeer dan je webcam aan te sluiten om te bevestigen dat er geen probleem is met de verbinding. Als andere computers uw webcam ook niet herkennen, werkt de verbinding mogelijk niet of moet u het stuurprogramma van de webcam bijwerken.

Update uw camerastuurprogramma

Om uw webcamstuurprogramma op Windows bij te werken:

1. Sluit uw webcam aan op uw computer.
  2. Klik op Start en typ device in de zoekbalk om Device Manager te openen. Mogelijk moet u uw wachtwoord invoeren of een bevestiging van de beheerder geven.
  3. Zoek uw webcam in de lijst met apparaten.
  4. Klik met de rechtermuisknop op uw camera en selecteer Update Driver software
  5. Volg de instructies en selecteer Search automatically for updated driver software wanneer daarom wordt gevraagd.

Updating a webcam driver on Windows
    Een webcamstuurprogramma bijwerken op Windows

Om uw webcamstuurprogramma op Mac bij te werken, moet u naar de website van uw webcamleverancier gaan en daar op updates controleren. Hier zijn de webcam-ondersteuningspagina's voor de Microsoft LifeCam en voor Logitech .

We hopen dat dit artikel heeft geholpen. Als je nog steeds webcamproblemen hebt, bekijk dan onze gids voor het improviseren van een webcam .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 1:58 PM GMT.