Hoe een IPA-bestand te openen op Windows

bijgewerkt
Cover image for: Hoe een IPA-bestand te openen op Windows

Wat is een IPA-bestand?

IPA is the file format used for iOS apps that run on iPhones, iPads and iPod Touch devices. The name stands for "iOS app package". IPA files are equivalent to the ".app" app bundles that macOS uses. They use the common Zip format, despite their unusual file extension.

Wat zit er in een IPA-bestand?

Een geldig IPA-bestand moet altijd een Payload map op het hoogste niveau bevatten en - als het is ontworpen voor distributie via de App Store - zal het ook enkele iTunesMetadata bestanden bevatten. Hier is een voorbeeld van de IPA voor iBooks 3.2, afgekort als de hoofdstructuur:

$ unzip -l iBooks\ 3.2.ipa
Archive:  iBooks 3.2.ipa
  Length      Date    Time    Name
---------  ---------- -----   ----
        0  06-18-2014 10:43   Payload/iBooks.app/
 22732944  11-13-2013 13:11   Payload/iBooks.app/iBooks
     3978  11-07-2013 17:43   Payload/iBooks.app/Info.plist
        0  06-18-2014 10:42   Payload/iBooks.app/_CodeSignature/
    70449  11-13-2013 13:11   Payload/iBooks.app/_CodeSignature/CodeResources
       8  11-07-2013 17:43   Payload/iBooks.app/PkgInfo
        0  06-18-2014 10:43   Payload/iBooks.app/SC_Info/
        0  06-18-2014 10:42   Payload/iBooks.app/Settings.bundle/
    25226  11-07-2013 17:44   iTunesArtwork
     1883  06-18-2014 10:43   iTunesMetadata.plist

In het bovenstaande voorbeeld is het bestand Payload/iBooks.app/iBooks het binaire bestand van de toepassing. iTunesArtwork is het pictogram van de app, zoals weergegeven in de App Store. En iTunesMetadata.plist is een woordenboek met informatie over een verzameling metagegevens over de app, met de naam, auteur, releasedatum, enzovoort.

Kan ik een IPA op mijn computer uitvoeren?

Het is niet mogelijk om een IPA-bestand op een Windows-pc uit te voeren, hoewel het mogelijk is om bestanden op Windows uit te pakken. In sommige gevallen kunt u een IPA uitvoeren op macOS, maar meestal niet.

IPA-bestanden bevatten binaries die specifiek zijn voor iOS. Ze kunnen worden gebouwd voor 32-bits iOS-apparaten (bijvoorbeeld iPhone 5c en lager) of voor de nieuwere 64-bits apparaten die sindsdien zijn uitgebracht. iOS-apparaten gebruiken de ARM-architectuur, terwijl je Windows-pc of Mac waarschijnlijk x86 gebruikt. Dit betekent dat zonder een specifiek ingebouwd x86-binair bestand, uw computer geen iOS-app kan uitvoeren.

Als een IPA is gebouwd om op een Mac te debuggen, kan deze een x86-binary bevatten. Als dit het geval is, is het waarschijnlijk dat het kan worden uitgevoerd met de iPhone Simulator die bij Xcode op een Mac is meegeleverd. De iPhone Simulator is gebundeld met Xcode, die gratis kan worden geïnstalleerd vanuit de App Store op alle Macs.

Hoe kan ik een IPA-bestand openen op Windows?

Dubbelklikken op een IPA bestand op Windows leidt naar een venster waarin u wordt gevraagd om het programma te selecteren dat u wilt gebruiken om het bestand te openen. Om de bestanden uit een IPA op Windows te extraheren, moet u DMG Extractor downloaden en installeren. Als DMG Extractor is geïnstalleerd, kunt u dubbelklikken op uw IPA-bestand en wordt het automatisch in DMG Extractor geladen.

Ga als volgt te werk om een IPA-bestand handmatig te openen:

1. Klik op de knop "Openen" in het menu aan de linkerbovenkant of sleep gewoon uw bestand.
  2. Klik in het hoofdmenu op "Uitpakken" en kies om alle bestanden uit te pakken.
  3. Kies de doelmap voor de extractie.
  4. Uw IPA-bestand moet met succes worden uitgepakt en u kunt ze vinden in de pop-upmap.

Als alternatief kunt u, als u tevreden bent met het wijzigen van uw Windows-configuratie en het wijzigen van het IPA bestand, een andere aanpak volgen:

1. Open Control PanelAppearance and PersonalisationFolder OptionsViewAdvanced en zorg ervoor dat "Verberg extensies voor bekende bestandstypes" niet is aangevinkt.
  2. Hernoem het bestand om een ZIP extensie te hebben
  3. Dubbelklik erop en bekijk het met uw gewone Zip-viewer

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 2:06 PM GMT.