Hoe een doe-het-zelf-webcam te improviseren

bijgewerkt
Cover image for: Hoe een doe-het-zelf-webcam te improviseren

Je moet deelnemen aan een videogesprek, maar je hebt geen webcam, je webcam is kapot of Amazon is niet op voorraad. Wat moeten we doen? Deze gids leidt je door een aantal verschillende manieren om een zelfgemaakte DIY-webcam te improviseren met dingen die je misschien al hebt.

Bij al deze benaderingen worden camera's van bestaande apparaten gebruikt en deze laten werken voor uw gesprek. Mogelijk hebt u toegang tot een verrassend aantal hiervan, waaronder:

Een console-webcam gebruiken op een pc of Mac

Er zijn een paar manieren om camera's van verschillende consoles als webcam te gebruiken. Laten we eens kijken naar de meest populaire opties.

De Sony Playstation 3 maakt gebruik van een "Playstation Eye" -camera. Deze variëren van $ 6,99 - $ 13,00 op Amazon . Om deze te gebruiken, moet je Code Laboratories " CL-Eye Platform Driver " downloaden, het is alleen voor Windows, maar het is gratis. Als dit is geïnstalleerd, hoeft u alleen maar de camera van uw PS3 aan te sluiten op een vrije USB-sleuf op uw computer om deze als webcam te gebruiken.

De EyeToy- camera van de PS2 uit 2003 werkt plug-and-play met oudere versies van Windows: sluit hem gewoon aan en u bent weg. Deze zijn momenteel verkrijgbaar voor $ 1,99 .

De camera van de Playstation 4 maakt gebruik van een gepatenteerde connector aan het uiteinde van een USB3-kabel, dus hij wordt niet herkend wanneer hij op een pc is aangesloten. Er zijn opties om het op een Mac te gebruiken, maar met een niet-officiële bètastuurprogramma dat beschikbaar is voor macOS . Dit doet het werk , maar niet-technische gebruikers kunnen worstelen om het te implementeren.

Als je een Xbox 360 Kinect-camera hebt ( ze kosten ongeveer $ 16 ), heb je een adapter nodig om deze te gebruiken. U wilt een Kinect Sensor USB AV-adapter , die voor ongeveer $ 11,99 wordt verkocht.

De Xbox One gebruikt een ander mechanisme om verbinding te maken met zijn Kinect-camera, maar het is nog steeds mogelijk om hem als webcam te gebruiken. Je hebt een Kinect-adapter voor Windows-kabel nodig . Als een bonus, met een kleine registerpatch , kunt u dit ook gebruiken met Windows Hello voor inloggen met gezichts-ID-stijl.

Een iPhone of iPad gebruiken als webcam op een pc of Mac

Onze eigen app, Reincubate Camo, doet dit: er is een gratis versie die u kunt installeren om uw iPhone of iPad als professionele webcam te gebruiken. Om dit te doen, moet je Camo op je iOS-apparaat en computer installeren voordat je je videogesprek start.

Using an iPhone as a webcam with Camo
Een iPhone gebruiken als webcam met Camo

Hoe een digitale camera, DSLR, GoPro of camcorder als webcam te gebruiken

Er zijn een paar manieren om een goede DSLR-camera als webcam te gebruiken, afhankelijk van het type hardware dat je hebt.

Canon heeft onlangs een bèta-webcamstuurprogramma voor Windows uitgebracht voor hun EOS DSLR's. Ze verkopen ook een hardwarebundel met alle benodigde apparatuur voor gebruikers die een volledige DSLR-installatie willen. Dit is een geweldige manier om extreem goede cameraprestaties te krijgen, maar het is een kostbare route.

Als de oplossing van Canon niet werkt voor jou, of als je een ander merk camera hebt, zoals een GoPro, kun je hem mogelijk als webcam laten werken met een kleine adapter. De Elgato CamLink werkt op verschillende DSLR's, camcorders en actiecamera's, en past hun HDMI-uitgang aan voor gebruik via USB op uw Windows-pc of Mac. Deze zijn vaak uitverkocht, maar er zijn generieke alternatieven, zoals dit HornetTek HDMI- video-opnameapparaat.

Ten slotte is er voor sommige DSLR's met Wi-Fi- of USB-ondersteuning een bèta-oplossing voor macOS: Cascable's Pro Webcam-app ondersteunt een aantal Canon EOS, Nikon, Fujifilm. Olympus, Panasonic en Sony camera's via Wi-Fi of USB.

Cascable Pro Webcam’s setup screen
Het installatiescherm van Cascable Pro Webcam

Hoe een Android-telefoon als webcam te gebruiken

Een Android-apparaat instellen om als webcam te fungeren is niet zo moeilijk. Er zijn een paar apps die dit doen: DroidCam, EpocCam en andere. (Reincubate Camo is een alternatief voor EpocCam en DroidCam op iOS.)

Using a phone as a webcam on an ultrawide computer
Een telefoon gebruiken als webcam op een ultrabrede computer

DroidCam ondersteunt alleen Windows en niet iOS, maar hier is hoe je het gebruikt.

1. Installeer DroidCam op uw Android-apparaat vanuit de Google Play Store. Je moet Android 5.0 of nieuwer hebben.
  2. Installeer de desktopsoftware op uw Windows-pc. Je kunt dit krijgen van de Dev47Apps -site.
  3. Installeer de ADB-stuurprogramma's (foutopsporing) voor uw Android-telefoon. Voor Google- of OnePlus-apparaten zijn deze stuurprogramma's hier . Voor andere telefoons zijn ze mogelijk hier .
  4. Zodra de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, gaat u op uw telefoon naar SettingsDeveloper OptionsEnable USB Debugging . (Op veel telefoons is het scherm "Opties voor ontwikkelaars" standaard verborgen: om het zichtbaar te maken, moet je naar SettingsAbout en zeven keer op "Build-nummer" tikken. (Ja echt. Je kon het niet maken dit spul!) Verbind je Android-apparaat met je computer via USB.
  5. Verbind de telefoon met uw computer via een USB-kabel. Mogelijk verschijnt er een bericht op de telefoon met de melding "Allow USB Debugging" en moet u dit goedkeuren. Er kunnen op dit moment nogal wat dingen fout gaan, maar de ontwikkelaars van DroidCam plaatsen hier een lijst met verdere instructies .
  6. Verwarrend genoeg moet je, om te kunnen profiteren van HD, "Run as Administrator" kiezen wanneer je DroidCam op je pc start, en ook de betaalde versie hebben.

Daarmee zou je computer de camera van je Android-apparaat als webcam moeten kunnen gebruiken.

Hoe een beveiligingscamera, smart home camera of babyfoon als webcam te gebruiken

Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera's, smart home- en babyfooncamera's en een paar hiervan kunnen als webcam worden gebruikt met de onderstaande methoden.

Vrijwel elke Wyze-camera kan worden omgezet in een werkbare webcam met een firmware-update. De Wyze-site kan dit hier downloaden ; het werkt op apparaten zoals deze .

Er zijn een aantal manieren om een Raspberry Pi te gebruiken om veel soorten webcam naar een pc te streamen. Er is een gids van een gebruiker die dit deed met hun Wanview 1080p-camera.

Ten slotte kan vrijwel elk apparaat dat een stroom webcamgegevens presenteert (bijvoorbeeld camera's met een webweergave) worden ingekapseld in een virtuele webcamera-apparaat op Windows met behulp van het IP Camera Adapter 4- stuurprogramma. Dit is een handige, gratis app voor Windows, en Tom's Hardware heeft een handleiding voor het gebruik van end-to-end .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 12:45 PM GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Ga naar het ondersteuningsgedeelte › Neem contact met ons op ›
Ons geweldige ondersteuningsteam

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2020 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate en Camo zijn handelsmerken. Privacybeleid & termen. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.