Hoe een back-up van uw BlackBerry te maken

bijgewerkt
Cover image for: Hoe een back-up van uw BlackBerry te maken

Een BlackBerry-back-up maken met BlackBerry Desktop Manager

Een back-up is nodig om uw apparaat naar de vorige staat te herstellen, mocht er iets misgaan.

Een back-up maken van gegevens van uw BlackBerry is vrij eenvoudig. U hebt BlackBerry Desktop Manager (BDM) op uw computer nodig om back-ups te maken en de toepassing is gratis.

Volg onze eenvoudige handleiding om een back-up te maken:

• Verbind je telefoon met je computer via een USB-kabel
  • Open BlackBerry Desktop Manager, zodat uw BlacBberry kan synchroniseren
  • Selecteer Backup and Restore op de hoofdpagina: u krijgt dan verschillende back-upopties te zien
  • Als u niet zeker weet welke optie u moet kiezen, raden we u aan Full (All device data and settings) . Hiermee wordt een back-up gemaakt van alles dat op uw telefoon is opgeslagen. Vergeet niet dat dit geen gegevens bevat die zijn opgeslagen op een geheugenkaart of daadwerkelijke toepassingen .
  • U hebt de mogelijkheid om de bestandsnaam en de locatie van de back-up te bewerken. Het is standaard ingesteld op \My Documents\BlackBerry\Backup . We raden u aan BDM dit voor u te laten beheren, maar noteer de bestandsnaam en locatie.
  • Klik op de knop Back up
  • Blackberry Desktop Manager maakt vervolgens een back-up van de gegevens met een IPD bestand. Dit is een standaardbestand dat de BlackBerry gebruikt voor alle apparaatbackups

Een BlackBerry-back-up maken met BlackBerry Link

BlackBerry-back-ups bestaan om uw gegevens te beschermen en een situatie te voorkomen waarin u belangrijke contacten, sms-berichten, foto's of video's kunt verliezen. De back-up- en herstelfuncties die eerder door BlackBerry Desktop Manager werden uitgevoerd, zijn nu aanwezig in de Blackberry Link- software en zijn er nog steeds om u te helpen 's nachts te slapen.

A BlackBerry Z10 showing BlackBerry Hub
Een BlackBerry Z10 met BlackBerry Hub

BlackBerry-back-ups gemaakt met BlackBerry Link zijn voldoende om gegevens veilig te houden. BlackBerry-back-ups gemaakt met BlackBerry Link kunnen selectief zijn (u kunt ervoor kiezen om alleen contactpersonen, documenten, applicaties of media zoals foto's en video's te back-uppen) of ze kunnen volledige back-ups van uw BlackBerry zijn. Op dezelfde manier kunt u een volledig apparaat of slechts een deel van de gegevens herstellen.

• Download Blackberry Link voor Windows of Mac
  • Open BlackBerry Link op uw computer
  • Verbind uw apparaat met uw computer via een USB-kabel
  • Selecteer uw apparaat onderaan het scherm
  • Klik op het pictogram "Instellingen" in de rechterbovenhoek en klik in het linkerdeelvenster op "Nu een back-up maken"
  • Selecteer welke gegevens u in uw back-upbestanden wilt opnemen
  • OF klik naast uw apparaat onder aan uw scherm en selecteer "Back-up"

Om uw apparaat te herstellen naar een vorige back-up:

• Open BlackBerry Link
  • Klik onderaan op het apparaat
  • Klik op het pictogram "Instellingen" (rechtsboven)
  • Klik op "Apparaatgegevens terugzetten"
  • Selecteer "Herstellen van back-upbestand"
  • Selecteer de gegevens die u wilt herstellen
  • Klik op "Herstellen"

Een back-up maken van contactpersonen en groepen van BlackBerry Messenger

BlackBerry Messenger-contactpersonen en -groepen zijn gekoppeld aan de BlackBerry ID sinds versie 7.0 van BlackBerry Messenger. Dit betekent dat een oude BlackBerry Desktop Manager-back-up deze contacten niet zal bevatten en dat deze automatisch de nieuwe Z10 zullen vullen zodra u inlogt met uw BlackBerry ID. Heel makkelijk! Ga als volgt te werk om uw BlackBerry Messenger-contactpersonen terug te krijgen:

• Als u van apparaat wisselt, kunt u de functie Device Switch wisselen in BlackBerry Link gebruiken
  • Als u een BlackBerry ID hebt, logt u gewoon in met uw nieuwe telefoon en de contacten worden overgedragen
  • Als u overschakelt van een oude BlackBerry met Link en een of meer [contactgroepen in uw adresboek hebt, worden de groepen niet overgedragen naar uw nieuwe BlackBerry 10-smartphone

BlackBerry Link kan ook worden gebruikt om media van uw computer naar uw BlackBerry Z10 te synchroniseren en ook om BlackbBerry 10-apparaten te beheren. Dropbox is nu ook beschikbaar op BlackBerry 10 , zodat u ook gegevens in de cloud kunt opslaan als er iets misgaat.

Wat te doen als BB Link de BlackBerry Z10-back-up niet voltooit?

Zoals bij alle nieuwe releases, zullen er problemen zijn met het maken van een back-up met behulp van de BlackBerry Link-software. Gebruikers melden dat 'Back-up niet voltooid' wordt weergegeven wanneer ze een back-up van hun BlackBerry Z10 proberen te maken. Zoals we van onze BlackBerry-gebruikers hebben geleerd, zijn er enkele oplossingen die in deze situatie van pas kunnen komen, dus zorg ervoor dat:

• Probeer de BlackBerry Z10 opnieuw op te starten en probeer vervolgens een nieuwe back-up
  • Probeer de massale USB-opslagmodus op de BlackBerry Z10 uit te schakelen en voer de back-up nogmaals uit: ga op het pictogram Settings naar Storage and Access en USB mass storage
  • Voer een selectieve back-up uit met alleen "Toepassingen" en kijk of de back-up is voltooid. Als dit het geval is, maakt u een andere door een ander item aan de back-uplijst toe te voegen. Als de fout opnieuw verschijnt bij het opnemen van een item, betekent dit dat er mogelijk corrupte bestanden in die categorie zijn en moet u deze uitsluiten van de back-up
  • Als u een groot aantal toepassingen hebt en de "Toepassingsgegevens" een groot formaat bereiken, kunt u de optie voor het maken van back-uptoepassingen uitschakelen en controleren of de back-up is voltooid.
  • Als niets werkt, raden we u aan contact op te nemen met uw serviceprovider

Over de auteur

Alexandra Petruş diende een aantal jaren als RePubate's VP of Product en blijft een vriend van het bedrijf. Ze wordt erkend als Google-ontwikkelaarsexpert voor productstrategie en is mede-oprichter van Boekarest AI.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 7:25 PM GMT.