Hoe een back-up van uw BlackBerry te maken

bijgewerkt
Cover image for: Hoe een back-up van uw BlackBerry te maken

Een BlackBerry-back-up maken met BlackBerry Desktop Manager

Een back-up is nodig om uw apparaat naar de vorige staat te herstellen, mocht er iets misgaan.

Een back-up maken van gegevens van uw BlackBerry is vrij eenvoudig. U hebt BlackBerry Desktop Manager (BDM) op uw computer nodig om back-ups te maken en de toepassing is gratis.

Volg onze eenvoudige handleiding om een back-up te maken:

• Verbind je telefoon met je computer via een USB-kabel
  • Open BlackBerry Desktop Manager, zodat uw BlacBberry kan synchroniseren
  • Selecteer Backup and Restore op de hoofdpagina: u krijgt dan verschillende back-upopties te zien
  • Als u niet zeker weet welke optie u moet kiezen, raden we u aan Full (All device data and settings) . Hiermee wordt een back-up gemaakt van alles wat op uw telefoon is opgeslagen. Onthoud dat dit geen gegevens bevat die zijn opgeslagen op een geheugenkaart of daadwerkelijke toepassingen .
  • U hebt de mogelijkheid om de bestandsnaam en de locatie van de back-up te bewerken. Het is standaard ingesteld op \My Documents\BlackBerry\Backup . We raden u aan BDM dit voor u te laten beheren, maar noteer de bestandsnaam en locatie.
  • Klik op de knop Back up
  • Blackberry Desktop Manager maakt vervolgens een back-up van de gegevens met een IPD bestand. Dit is een standaardbestand dat de BlackBerry gebruikt voor alle apparaatbackups

Een BlackBerry-back-up maken met BlackBerry Link

BlackBerry-back-ups bestaan om uw gegevens te beveiligen en te voorkomen dat u belangrijke contacten, sms-berichten, foto's of video's kwijtraakt. De back-up- en herstelfuncties die eerder door BlackBerry Desktop Manager werden afgehandeld, zijn nu aanwezig in de Blackberry Link- software en zijn er nog steeds om u te helpen 's nachts te slapen.

A BlackBerry Z10 showing BlackBerry Hub
Een BlackBerry Z10 met BlackBerry Hub

BlackBerry-back-ups gemaakt met BlackBerry Link zijn voldoende om gegevens veilig te houden. BlackBerry-back-ups gemaakt met BlackBerry Link kunnen selectief zijn (u kunt ervoor kiezen om alleen contactpersonen, documenten, applicaties of media zoals foto's en video's te back-uppen) of ze kunnen volledige back-ups van uw BlackBerry zijn. Op dezelfde manier kunt u een volledig apparaat of slechts een deel van de gegevens herstellen.

• Download Blackberry Link voor Windows of Mac
  • Open BlackBerry Link op uw computer
  • Verbind uw apparaat met uw computer via een USB-kabel
  • Selecteer uw apparaat onderaan het scherm
  • Klik op het pictogram "Instellingen" in de rechterbovenhoek en klik in het linkerdeelvenster op "Nu een back-up maken"
  • Selecteer welke gegevens u in uw back-upbestanden wilt opnemen
  • OF klik naast uw apparaat onder aan uw scherm en selecteer "Back-up"

Om uw apparaat te herstellen naar een vorige back-up:

• Open BlackBerry Link
  • Klik onderaan op het apparaat
  • Klik op het pictogram "Instellingen" (rechtsboven)
  • Klik op "Apparaatgegevens terugzetten"
  • Selecteer "Herstellen van back-upbestand"
  • Selecteer de gegevens die u wilt herstellen
  • Klik op "Herstellen"

Een back-up maken van contactpersonen en groepen van BlackBerry Messenger

BlackBerry Messenger-contactpersonen en -groepen zijn sinds versie 7.0 van BlackBerry Messenger aan de BlackBerry ID gekoppeld. Dit betekent dat een oude BlackBerry Desktop Manager-back-up deze contacten niet bevat en dat deze automatisch de nieuwe Z10 vullen als u zich aanmeldt met uw BlackBerry ID. Heel makkelijk! Hoe u uw BlackBerry Messenger-contacten terug kunt krijgen:

• Als u van apparaat wisselt, kunt u de functie Device Switch gebruiken in BlackBerry Link
  • Als u een BlackBerry ID hebt, hoeft u alleen in te loggen op uw nieuwe telefoon en de contacten worden overgedragen
  • Als u overschakelt van een oude BlackBerry met Link en een of meer contactgroepen in uw adresboek hebt , worden de groepen niet overgezet naar uw nieuwe BlackBerry 10-smartphone

BlackBerry Link kan ook worden gebruikt om media van uw computer naar uw BlackBerry Z10 te synchroniseren en om BlackbBerry 10-apparaten te beheren. Dropbox is nu ook beschikbaar op BlackBerry 10 , dus u kunt ook gegevens in de cloud opslaan als er iets misgaat.

Wat te doen als BB Link de BlackBerry Z10-back-up niet voltooit?

Zoals met alle nieuwe releases, zullen er problemen zijn met het maken van back-ups met de BlackBerry Link-software . Gebruikers melden dat "Backup niet voltooid" is wanneer ze proberen een back-up van hun BlackBerry Z10 te maken. Zoals we hebben geleerd van onze BlackBerry-gebruikers, zijn er enkele oplossingen die nuttig kunnen zijn in deze situatie, dus zorg ervoor dat:

• Probeer de BlackBerry Z10 opnieuw op te starten en probeer vervolgens een nieuwe back-up
  • Probeer de massale USB-opslagmodus op de BlackBerry Z10 uit te schakelen en voer de back-up nogmaals uit: ga op het pictogram Settings naar Storage and Access en USB mass storage
  • Voer een selectieve back-up uit met alleen "Toepassingen" en kijk of de back-up is voltooid. Als dit het geval is, maakt u een andere door een ander item aan de back-uplijst toe te voegen. Als de fout opnieuw verschijnt bij het opnemen van een item, betekent dit dat er mogelijk corrupte bestanden in die categorie zijn en moet u deze uitsluiten van de back-up
  • Als u een groot aantal toepassingen hebt en de "Toepassingsgegevens" een groot formaat bereiken, kunt u de optie voor het maken van back-uptoepassingen uitschakelen en controleren of de back-up is voltooid.
  • Als niets werkt, raden we u aan contact op te nemen met uw serviceprovider

Een back-up maken van een BlackBerry PlayBook-tablet

Hier is een handleiding voor het maken van een back-up van je PlayBook .

Over de auteur

Alexandra Petruş diende een aantal jaren als RePubate's VP of Product en blijft een vriend van het bedrijf. Ze wordt erkend als Google-ontwikkelaarsexpert voor productstrategie en is mede-oprichter van Boekarest AI.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 4:04 AM GMT.