Hoe u de webcamvideobron wijzigt in webapps die dit niet ondersteunen

bijgewerkt
Cover image for: Hoe u de webcamvideobron wijzigt in webapps die dit niet ondersteunen

Met WebRTC is het gemakkelijk om de gebruiker audio- en videobronnen in een browser te laten kiezen . Niet alle webgebaseerde video-apps implementeren echter bedieningselementen voor het wijzigen van de webcamvideobron.

Bij sommige browsers is dit geen probleem. Zowel Firefox als Edge laten gebruikers bijvoorbeeld een videobron per site selecteren . Hoewel Google Chrome gebruikers hun standaardwebcam laat kiezen met behulp van de speciale chrome://settings/content/camera URL, wordt deze standaardcamera-keuze niet gebruikt door WebRTC. Veel gebruikers hebben hierover geklaagd in de Google Chrome-forums, maar er is geen oplossing aan de horizon.

Als gebruikers dus apps gebruiken die geen videobronkeuze implementeren (zoals vMix) en ze een browser gebruiken die sitegebaseerde videobronkeuze niet toestaat (zoals Chrome), zitten ze vast. Video-apps die gebruikers niet toestaan om een videocamera te kiezen, maken uiteindelijk een willekeurige keuze, wat betekent dat gebruikers de camera die ze willen mogelijk niet kunnen gebruiken.

Gelukkig is er een snelle hack die we kunnen gebruiken om een webgebaseerde video-app in Chrome te dwingen een specifieke camera te selecteren.

Hier leest u hoe u het doet voor de vmixcall.com-service van vMix:

1. Laad Chrome en start uw videochatsessie.

2. Open "Developer Tools" in Chrome met de ⌥ Option + ⌘ Cmd + i sneltoets, of door het More ToolsDeveloper Tools menu te gebruiken.

3. Plak de volgende code in het standaardtabblad "Console" en druk op Enter:

function gotDevices(deviceInfos) {
  // Look for the Reincubate Camo video input device.
  var deviceId;
  for (deviceInfo of deviceInfos) {
    if (deviceInfo.kind === 'videoinput' && deviceInfo.label === 'Reincubate Camo') {
      deviceId = deviceInfo.deviceId
      break;
    }
  }
  if (deviceId) {
    const constraints = {
      audio: true,
      video: { deviceId: { exact: deviceId } }
    };
    navigator.mediaDevices.getUserMedia(constraints).then(gotStream);
  } else {
    console.error('Unable to find Reincubate Camo video input device.');
  }
}
function gotStream (stream) {
  // Tell the vMix Call session to switch to a different stream.
  try {
    session.gotLocalStream(stream);
  } catch {
    console.error('Unable to trigger vMix Call session stream update.');
  }
}
// Ask the browser for a list of media devices.
navigator.mediaDevices.enumerateDevices().then(gotDevices)

Als dat klaar is, moet Chrome automatisch overschakelen naar de Camo-videobron. Als deze tijdelijke oplossing voor u niet werkt, laat het ons dan weten in de opmerkingen of neem rechtstreeks contact met ons op zodat we u kunnen helpen.

Hier is hoe dat eruit ziet:

Als je dit in de toekomst niet meer nodig wilt hebben, lobby dan bij je videoprovider om een videoselectie in hun app toe te voegen.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 5:36 AM GMT.