Wat wordt opgeslagen in een iPhone- of iCloud-back-up?

bijgewerkt
Cover image for: Wat wordt opgeslagen in een iPhone- of iCloud-back-up?

iPhone-back-ups op uw computer en iCloud-back-ups bevatten elk veel gegevens. Hoewel ze in grote lijnen vergelijkbaar zijn, slaan ze niet altijd dezelfde gegevens op.

Hoe verschillen de inhoud van iPhone- en iCloud-back-ups?

Er zijn belangrijke verschillen in wat de verschillende back-uptypen opslaan.

• Als u een gecodeerde iPhone-back-up gebruikt, is deze qua inhoud grotendeels vergelijkbaar met een iCloud-back-up.
  • Als u een niet- gecodeerde iPhone-back-up gebruikt, bevat deze geen enkele belangrijke gevoelige gegevens (bijv. Gezondheidsgegevens, uw Apple Keychain en Screen Time-toegangscode).

Welke gegevens staan in een iTunes- of iCloud-back-up?

Data type gecodeerde ongecodeerde iCloud
Berichten (SMS, iMessage) Ja, maar gedeeltelijk als "Berichten in iCloud" is ingeschakeld Ja, maar gedeeltelijk als "Berichten in iCloud" is ingeschakeld Ja, tenzij "Berichten in iCloud" is ingeschakeld
Notities, agenda, voicemail, locatiegeschiedenis Ja Ja Ja
Oproepgeschiedenis, Safari-browsergeschiedenis Ja iOS 12 en lager: ja
iOS 13: nee
Ja
foto's Ja, tenzij iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld Ja, tenzij iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld Ja, tenzij iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld
Contacten Ja, maar voor niet-cloud Contacten-services Ja, maar voor niet-cloud Contacten-services Ja, maar voor niet-cloud Contacten-services
Apps van derden
bv. WhatsApp, Kik, Hike, Viber, WeChat
Ja, afhankelijk van app Ja, afhankelijk van app Ja, afhankelijk van app
Gezondheidsgegevens Ja Nee Ja
Sleutelhanger & wachtwoorden Ja Nee Ja
Schermtijd toegangscode iOS 12 en lager: ja
iOS 13: nee
Nee Nee
Apparaat- en netwerkinstellingen Ja Ja Ja
Apple Pay-gegevens, Face ID en Touch ID-instellingen Nee, te gevoelig Nee, te gevoelig Nee, te gevoelig
emails Nee Nee Nee
Gelicentieerde inhoud zoals iTunes of iCloud-muziekbibliotheek Muziek, Apple Books Nee Nee Nee

Waarom kunnen er gegevens ontbreken in een iTunes- of iCloud-back-up?

Keuzes die u maakt met de services van Apple kunnen van invloed zijn op de soorten gegevens die worden opgeslagen in uw back-ups. Als u de volgende services inschakelt, worden gegevens niet altijd opgeslagen in uw back-ups:

• iCloud-fotobibliotheek : uw foto's en video's worden opgeslagen in iCloud-fotobibliotheek en alleen gesynchroniseerd met uw telefoon wanneer dat nodig is.

Als u bijvoorbeeld iCloud-fotobibliotheek inschakelt, fungeert die dienst als de hoofdwinkel van uw foto's en video's. Ja, ze worden op uw telefoon gesynchroniseerd als u deze gebruikt, maar er wordt niet noodzakelijk een back-up van gemaakt, ongeacht of u "iPhone-opslag optimaliseren" of "Originelen downloaden en bewaren" kiest.

Dit lijkt in eerste instantie vreemd, maar het is logisch als je erover nadenkt: als Apple al je foto's in iCloud-fotobibliotheek opslaat, zou je dan ook willen dat ze een kopie van al je foto's in een back-up bewaren? Uw iPhone zou immers niet het primaire huis voor die gegevens zijn: de iCloud is dat. Dus het opnemen in een iTunes-back-up zou het back-upproces vertragen en je opslagruimte opeten, en een back-up maken in iCloud zou in wezen betekenen dat elk van je foto's twee keer is opgeslagen.

Er worden echter vaak gegevens uit Photo Stream gearchiveerd in de back-up, en dit kan inhoud van de fotobibliotheek omvatten die gebruikers willen herstellen.

• Berichten in iCloud : aangezien oudere berichten van uw iPhone kunnen worden verwijderd en opgeslagen in de iCloud, en dus niet op uw telefoon staan om een back-up van te maken.

• iCloud- of Gmail-contacten : uw contacten worden opgeslagen in de cloud en indien nodig gesynchroniseerd met uw iPhone.

Merk op dat het mogelijk is om uw back-ups handmatig te configureren om sommige van deze gegevens niet te bevatten.

Welke gegevens worden nooit opgenomen in een iTunes- of iCloud-back-up?

De volgende gegevenstypen zijn nooit opgenomen in enige vorm van iPhone- of iCloud-back-up.

• E-mailberichten van de standaard Apple Mail-app
  • Je iTunes-muziek en video's
  • De iOS-app-installatiebestanden ( .IPA )
  • Touch ID en Face ID-gegevens

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 9:37 AM GMT.