Welke zonnebril Face ID blokkeert en hoe deze te repareren

bijgewerkt

De Face ID-technologie van de iPhone is geweldig als hij werkt, maar het is frustrerend als een zonnebril hem blokkeert. Er is nogal wat gespeculeerd over de oorzaak en of polarisatie een factor is.

Waarom werken sommige zonnebrillen niet met Face ID?

Als je bijvoorbeeld een paar halfzilveren of roze Ray-Ban-tinten draagt, zul je merken dat Face ID perfect werkt: of het nu gaat om "Ray-Ban" of " Ray-Ban P " gepolariseerde lenzen . Als u echter overschakelt naar een blauw of groen paar - nogmaals, gepolariseerd of ongepolariseerd - werkt Face ID gewoon niet.

Het belangrijkste probleem is de kleur van de zonnebrilglazen: de Face ID-sensoren kunnen niet genoeg van je ogen achter de lenzen onderscheiden.

Hoe Face ID werkt met uw kleuren

Het is mogelijk om Face ID te laten werken met alle paar zonnebrillen, maar helaas niet zonder de veiligheid van je telefoon te verminderen.

Als u SettingsFace ID and Passcode bezoekt en de Required Attention for Face ID uitschakelt, zal uw telefoon niet langer proberen te zien of u naar de telefoon kijkt terwijl deze u herkent. Als u dit uitschakelt, kan uw telefoon worden ontgrendeld als deze op uw gezicht is gericht en u uw ogen gesloten hebt. Als u deze functie uitschakelt, worden ook de 'Attention-Aware Functies' op uw telefoon uitgeschakeld, zoals de manier waarop de display dimmen van het display bestuurt.

In de meeste gevallen zal dit werken - het zal zeker voor Ray-Bans van alle kleuren zijn.

Als uw zonnebrillen echter bijzonder groot zijn of uw gezicht onduidelijker maken, moet u mogelijk een 'alternatieve vormgeving' instellen. U kunt dit doen met SettingsFace ID and PasscodeSet Up an Alternative Appearance . Helaas is het creëren van een alternatief uiterlijk alleen niet genoeg om Face ID te laten werken zonder "aandacht vereisen voor gezicht-ID" uit te schakelen.

Welke zonnebril werkt met Face ID?

We hebben deze uitgeprobeerd:

Merk Model Werken Notes
Ray-Ban RB3025 112/93 "Gele flits"
Ray-Ban RB3025 112 / Z2 "Koperen flitser"
Ray-Ban RB3025 112/19 "Groene flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / P9 "Groene flits" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / 4D "Oranje flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112/69 "Oranje flitser" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / 1Q "Cylamen Flash Polarized" Werkt goed verlicht
Ray-Ban RB3025 112 / 4T "Cylamen Flash" Werkt goed verlicht
Ray-Ban RB3025 112 / 4L "Blauwe flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112/17 "Blauwe flits" Te donker
Ray-Ban RB4147 601/32 "Lichtgrijs verloop" Werken
Ray-Ban RB4226 6052 / 9A "Groen gepolariseerd" ⚠️ Soms werkt
Ray-Ban RB2132 902L "New Wayfarer" Te donker

Hoe te controleren of uw zonnebril Face ID ondersteunt

Onze aanbeveling is dat in plaats van deze functie uit te schakelen, u op zoek gaat naar uw kleuren met uw iPhone en ze uitprobeert met Face ID voordat u koopt.

Een andere test - en het is eerder duister - is om je zonnebril voor de afstandsbediening van je tv te houden wanneer je hem gebruikt. Als het IR-signaal van het besturingselement de lenzen kan doorzenden naar uw tv, werken de brillen waarschijnlijk met Face ID.

Apple geeft hun eigen richtlijnen voor het diagnosticeren van Face ID-problemen , maar zegt niet veel over zonnebrillen, behalve:

Face ID werkt met veel zonnebrillen. Als u een zonnebril draagt die is ontworpen om bepaalde soorten licht te blokkeren, kan uw zonnebril mogelijk het infraroodlicht blokkeren dat wordt gebruikt door de TrueDepth-camera. Probeer Face ID zonder je zonnebril te gebruiken.

Succes!

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 6:19 AM GMT.