Welke zonnebril Face ID blokkeert en hoe deze te repareren

bijgewerkt

De Face ID-technologie van de iPhone X is geweldig als hij werkt, maar sommige zonnebrillen maken het frustrerend onmogelijk om te werken. Er is nogal wat gespeculeerd over de oorzaak en of polarisatie een factor is.

Waarom werken sommige zonnebrillen niet met Face ID?

Als u bijvoorbeeld een paar mid-silver of roze Ray-Ban-kleuren draagt, zult u zien dat Face ID perfect werkt: of ze nu "Ray-Ban" of " Ray-Ban P " zijn gepolariseerde lenzen . Als u echter overschakelt naar een blauw of groen paar - opnieuw, gepolariseerd of. niet-gepolariseerd - Face ID werkt gewoon niet.

Het wortelprobleem is de verkleuring van de zonnebrillenzen: de Face ID-zintuigen kunnen niet genoeg van je ogen achter de lenzen onderscheiden.

Hoe Face ID werkt met uw kleuren

Het is mogelijk om Face ID te laten werken met alle paar zonnebrillen, maar helaas niet zonder de veiligheid van je telefoon te verminderen.

Als u SettingsFace ID and Passcode bezoekt en de Required Attention for Face ID uitschakelt, zal uw telefoon niet langer proberen te zien of u naar de telefoon kijkt terwijl deze u herkent. Als u dit uitschakelt, kan uw telefoon worden ontgrendeld als deze op uw gezicht is gericht en u uw ogen gesloten hebt. Als u deze functie uitschakelt, worden ook de 'Attention-Aware Functies' op uw telefoon uitgeschakeld, zoals de manier waarop de display dimmen van het display bestuurt.

In de meeste gevallen zal dit werken - het zal zeker voor Ray-Bans van alle kleuren zijn.

Als uw zonnebrillen echter bijzonder groot zijn of uw gezicht onduidelijker maken, moet u mogelijk een 'alternatieve vormgeving' instellen. U kunt dit doen met SettingsFace ID and PasscodeSet Up an Alternative Appearance . Helaas is het creëren van een alternatief uiterlijk alleen niet genoeg om Face ID te laten werken zonder "aandacht vereisen voor gezicht-ID" uit te schakelen.

Welke zonnebril werkt met Face ID?

We hebben deze uitgeprobeerd:

Merk Model Werken Notes
Ray-Ban RB3025 112/93 "Gele flits"
Ray-Ban RB3025 112 / Z2 "Koperen flitser"
Ray-Ban RB3025 112/19 "Groene flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / P9 "Groene flits" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / 4D "Oranje flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112/69 "Oranje flitser" Te donker
Ray-Ban RB3025 112 / 1Q "Cylamen Flash Polarized" Werkt goed verlicht
Ray-Ban RB3025 112 / 4T "Cylamen Flash" Werkt goed verlicht
Ray-Ban RB3025 112 / 4L "Blauwe flits gepolariseerd" Te donker
Ray-Ban RB3025 112/17 "Blauwe flits" Te donker

Hoe te controleren of uw zonnebril Face ID ondersteunt

Onze aanbeveling is dat in plaats van deze functie uit te schakelen, u op zoek gaat naar uw kleuren met uw iPhone en ze uitprobeert met Face ID voordat u koopt.

Een andere test - en het is eerder duister - is om je zonnebril voor de afstandsbediening van je tv te houden wanneer je hem gebruikt. Als het IR-signaal van het besturingselement de lenzen kan doorzenden naar uw tv, werken de brillen waarschijnlijk met Face ID.

Apple geeft hun eigen richtlijnen voor het diagnosticeren van Face ID-problemen , maar zegt niet veel over zonnebrillen, behalve:

Face ID werkt met veel zonnebrillen. Als u een zonnebril draagt die is ontworpen om bepaalde soorten licht te blokkeren, kan uw zonnebril mogelijk het infraroodlicht blokkeren dat wordt gebruikt door de TrueDepth-camera. Probeer Face ID zonder je zonnebril te gebruiken.

Succes!

Over de auteur

Aidan Fitzpatrick richtte in 2008 Reincubate op na het bouwen van 's werelds eerste iPhone-hulpmiddel voor gegevensherstel, iPhone Backup Extractor. Hij heeft bij Google gesproken over ondernemerschap en is afgestudeerd aan de Leadership Academy van de Entrepreneurs 'Organization.