Hoe iPhone-gegevens te beveiligen met paarvergrendeling en toezicht

bijgewerkt

In dit artikel gaan we dieper in op een obscure maar zeer effectieve manier om de veiligheid van je telefoon te vergroten: pair-locking .

Wat is paren?

Koppelen creëert een vertrouwde verbinding tussen je iPhone en een computer. Wanneer u bijvoorbeeld uw iPhone verbindt met een USB-kabel, wordt u gevraagd volledige toegang te verlenen en eenmaal geaccepteerd, vindt het koppelen plaats en wordt een vertrouwde sleutel bewaard voor toekomstige verbindingen. Er wordt een verbinding tot stand gebracht tussen uw iPhone en uw computer, zodat toepassingen zoals iTunes kunnen communiceren met uw apparaat. Het slechte nieuws is dat forensische toepassingen die uw gegevens kunnen verzamelen, dezelfde verbindingssleutel kunnen gebruiken om op afstand met uw iPhone te communiceren.

Zodra een iPhone is gekoppeld met een computer, heeft die computer volledige toegang tot alle persoonlijke informatie die op uw apparaat is opgeslagen. Dit betekent dat de computer toegang heeft tot alle foto's, notities, video's, berichten en - met de juiste kennis - hackers zelfs wachtwoorden van applicaties van derden kunnen breken. Je iPhone is toegankelijk, zelfs als deze is vergrendeld met een pincode.

Wat is pair-locking?

Door je iPhone te paren-vergrendelen, blokkeer je in principe elke forensische toepassing die probeert te communiceren met je iOS-apparaat, door nieuwe koppelingen te voorkomen. Je koppelt hem met een enkele computer - de jouwe - en voorkomt dat hij ooit met een andere wordt gecombineerd.

Is uw iPhone al gekoppeld aan uw computer?

Er wordt een privésleutel gemaakt wanneer uw iPhone wordt gekoppeld. Deze sleutel wordt zowel op uw iPhone als op de computer opgeslagen die u hebt gekoppeld. Je kunt eenvoudig een koppelingsrecord van je apparaat vinden, zoals dit:

• Open op macOS Terminal en plak het volgende: open /var/db/lockdown
  • Als u Windows gebruikt, gaat u naar %ProgramData%/Apple/lockdown in Verkenner

Stappen die u moet nemen om uw iPhone te pair-locken

1. Download Apple Configurator in de App Store op je Mac en open deze

2. Klik op 'Voorbereiden'

Apple Configurator's "Prepare" button
    De knop "Voorbereiden" van Apple Configurator

3. Kies een naam die u wilt en schakel "Supervisie" in

4. Verwijder het vinkje uit het selectievakje 'Apparaten toestaan verbinding te maken met andere Macs'
  5. Maak een nieuw profiel door te klikken op het plusteken onder aan de Apple Configurator

Creating the pairing profile in Apple configurator
    Het koppelprofiel maken in de Apple-configurator

6. U kunt elke gewenste naam voor dit profiel gebruiken, klik vervolgens op "Beperkingen" en op "Configureren"

Restrict your iPhone
    Beperk je iPhone

7. Verwijder het vinkje bij "Sta koppeling met niet-configuratorhosts toe" om koppelen uit te schakelen en klik vervolgens op "Opslaan"

Enable pair-locking for iPhone or iPad
    Paarsblokkering voor iPhone of iPad inschakelen

8. Selecteer uw nieuw profiel en klik op "Voorbereiden"

Sync pair locking profile
    Synchroniseer paar vergrendelingsprofiel

9. Vul de organisatiegegevens in: alleen het naamveld is vereist en u kunt alles invoeren wat u wilt op telefoon, e-mail en adres

10. Verbind je iPhone of iPad en klik op "Klaar"
  11. U krijgt een waarschuwingsbericht waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u deze instellingen op alle aangesloten USB-apparaten wilt toepassen, klikt u op 'Toepassen' en uw apparaat is alleen toegankelijk vanaf de computer die u hebt gekoppeld met

Apply changes to USB devices with Apple configurator
    Pas wijzigingen toe op USB-apparaten met de Apple-configurator

Vergeet niet: als u dit doet, kunt u uw iPhone niet met een andere computer synchroniseren of verbinden. Maar ook de slechteriken niet.

Over de auteur

Alexandra Petruş diende een aantal jaren als RePubate's VP of Product en blijft een vriend van het bedrijf. Ze wordt erkend als Google-ontwikkelaarsexpert voor productstrategie en is mede-oprichter van Boekarest AI.