Hoe sms-berichten af te drukken voor gebruik als bewijs

bijgewerkt
Cover image for: Hoe sms-berichten af te drukken voor gebruik als bewijs

In het geval van een geschil, verzekeringsvordering, rechtszaak of juridische kwestie, kan het belangrijk zijn om tekstberichten te documenteren of af te drukken, om aan te tonen dat ze op een bepaald moment zijn verzonden, ontvangen of gelezen. Bewijs uit teksten kan cruciaal zijn in onderzoeken en wordt vaak gezocht tijdens ontdekking. Dit bewijs is even handig bij commerciële of contractuele geschillen tussen bedrijven, of tussen consumenten en online verkopers.

Wat is belangrijk bij het afdrukken van sms-berichten?

Normen van aanvaardbaarheid variëren over de hele wereld. In Massachusetts bijvoorbeeld is het tonen van een naam op tekstberichten niet voldoende om de geldigheid ervan aan te tonen zonder ' omstandigheden te bevestigen ' die ' een redelijke feitenzoeker zouden toestaan te concluderen dat dit bewijsmateriaal is wat zijn voorstander beweert te zijn [.. .en dat ...] noch een deskundigenverklaring noch exclusieve toegang nodig is om de bron te authenticeren ". Daarom is het belangrijk om het goed te doen.

Gezonde weergave van berichten als bewijs suggereert dat je moet zorgen dat je het volgende hebt:

• Een duidelijk overzicht van tijd en datums in een eenduidig formaat, met informatie over de tijdzone waarin de berichten zich bevonden en of de zomertijd invloed heeft op sommige of alle tijdstempels
  • De datum en tijd zijn ontvangen en gelezen, indien beschikbaar (hoewel veel berichtensystemen deze gegevens niet bewaren, zie hieronder)
  • Nauwkeurige weergave van bijlagen en speciale tekens, zoals emoji, tekeningen, locaties en memoji
  • Duidelijke details van de afzender en / of ontvanger (s) van het bericht, niet alleen een alias
  • Gepresenteerd op een fraudebestendige manier die moeilijk te veranderen of te vervalsen is

Hoe een bewijs te bewijzen werd gelezen - of ontvangen

Het kan moeilijk zijn om te bewijzen of een bericht is ontvangen, afhankelijk van het berichtensysteem dat wordt gebruikt. SMS-systemen waren niet ontworpen om effectief te volgen of een bericht werd afgeleverd of niet, en het mechanisme voor "leesbevestiging" is afhankelijk van zowel de afzender als de ontvanger die van tevoren heeft gekozen.

Sommige netwerken implementeren hun eigen rapportage voor het bijhouden van levering. In Groot-Brittannië laten de meeste netwerken bijvoorbeeld gebruikers de levering van sms-berichten controleren als ze *0# aan het begin van het bericht. Dit is natuurlijk niet handig als u het bericht al hebt verzonden en het zal u alleen vertellen of het netwerk het bericht heeft afgeleverd - wat niet hetzelfde is als dat de mobiele telefoon van de ontvanger het heeft ontvangen. (Deze methode zal ertoe leiden dat de afzender een sms-bericht ontvangt van zijn netwerk dat de levering van zijn tekst bevestigt.)

Gezien deze zwakke punten in het SMS-netwerk, hebben zowel Apple als Google hun eigen uitbreidingen voor het leveren en verzenden van tracking. Apps van derden die berichten verwerken - zoals WhatsApp en Facebook Messenger - hebben ook hun eigen volgmechanismen gebouwd, en we zullen deze hieronder bekijken.

Er zijn verschillende duidelijke stappen in het berichtenproces die de meeste systemen gebruiken, en het is handig om in meer detail te kijken naar welke informatie wordt geregistreerd en waar. Kortheidshalve, we zijn een aantal van deze stappen aan het afronden in de onderstaande samenvatting:

1. De afzender klikt op verzenden in het bericht
  2. Het apparaat van de verzender draagt het bericht met succes over naar zijn netwerk
  3. Het netwerk van de verzender distribueert het met succes naar het apparaat van de ontvanger
  4. Het apparaat van de ontvanger slaat het bericht met succes op en waarschuwt de ontvanger
  5. Ontvanger leest het bericht

Als u toegang heeft tot de gegevens van de ontvanger - u bent bijvoorbeeld een wetshandhavingsfunctionaris die een bevel heeft uitgevoerd om een apparaat te beveiligen - dan is het mogelijk om gegevens te krijgen over het lezen van een bericht met de onderstaande tips. Anders, als u alleen toegang hebt tot de gegevens van de afzender, is het volgende van toepassing:

Systeem Verzonden gegevens Geleverd via netwerk Gelezen door ontvanger
sms Ja Nee Alleen als bonnen van tevoren door de afzender zijn aangevraagd, door de ontvanger zijn ingeschakeld en het ontvangstbericht werd bewaard
iMessage Ja Nee Als iMessage leesbevestigingen ingeschakeld door ontvanger
RCS / joyn via Android-berichten Ja Ja Indien ingeschakeld door ontvanger

Opties voor het behoud van de berichtgeschiedenis van een telefoon

Laten we eens kijken naar de beste manieren om sms-berichten te bewaren voor gebruik als bewijs.

Schermafbeeldingen van een telefoon gebruiken

De eenvoudigste benadering is om een screenshot of foto te maken van uw apparaat waarop de teksten worden weergegeven. Dit is vrij eenvoudig: op een iPhone houd je de startknop ingedrukt en tik je op de aan / uit-knop, of op een iPhone zonder een startknop houd je het volume hoger en tik je op de aan / uit-knop. Die screenshot kan dan worden afgedrukt of gemaild.

Schermafbeeldingen zijn niet geschikt als krachtige vormen van bewijs. Ze hebben veel problemen:

• Ze kunnen eenvoudig worden gefingeerd. Een screenshot is slechts een foto: iedereen kan een afbeelding tekenen en er tekst op plaatsen.
  • Het kan vele schermafbeeldingen vragen om een volledige berichtengeschiedenis te tonen, en er is geen duidelijkheid of er hiaten zijn tussen die schermafbeeldingen.
  • Berichtenapps geven geen expliciete tijdzone of zomertijdinformatie (DST) weer.
  • Berichtenapps hebben de neiging om datums te verbergen. Uw telefoon kan zeggen dat een bericht 'gisteren' is verzonden. Dat is niet handig als je het een week later afdrukt en aan iemand laat zien!
  • Berichten-apps hebben de neiging om berichten samen te groeperen. Als je verschillende iMessages dicht bij elkaar verzendt, laat je iPhone je alleen zien wanneer de eerste is verzonden.

Dit is bijvoorbeeld een screenshot van een eenvoudige berichtenthread van een iPhone:

A printable screenshot of messages on iOS
Een afdrukbare schermafbeelding van berichten op iOS

Je kunt zien dat "Claudia" op een bericht heeft gereageerd. Maar naar welk nummer antwoordde ze? En wanneer antwoordde ze? Werd het bericht om 12:50 uur verzonden op zaterdag of om 12:50 uur? Is dat in zomertijd, in een lokale tijdzone of in UTC ? Geen van deze vragen wordt beantwoord door die screenshot - het roept alleen meer vragen op.

Een telefoon- of berichten-app gebruiken om berichten rechtstreeks af te drukken

Naast het feit dat het niet effectief is, is het verrassend moeilijk om berichten rechtstreeks van de meeste telefoons af te drukken. Een iPhone kan het bijvoorbeeld niet. Als je je iPhone via je iCloud-account koppelt met je Mac en ze berichten laat synchroniseren, kun je je SMS- en iMessage-geschiedenis bekijken in de Berichten-app van de Mac. U kunt hier lezen , rechtstreeks van Apple .

Het opslaan van gegevens uit de Berichten-app is minder effectief dan het gebruik van een screenshot van een iPhone of iPad: het heeft dezelfde nadelen die schermafbeeldingen hebben - en meer.

Hier is dezelfde vraagdraad van boven, maar deze keer weergegeven in de berichten-app van een Mac:

A printable screenshot of messages on macOS
Een afdrukbare schermafbeelding van berichten op macOS

Dit rapport toont veel van dezelfde problemen. 12:50 uur of uur? Welke tijdzone? Wanneer antwoordde Claudia?

Verschillende berichttypen worden niet aangegeven. Uw telefoon geeft bijvoorbeeld het verschil weer tussen SMS, MMS en iMessage door verschillende kleuren te gebruiken, maar de app Berichten toont ze allemaal als grijs en bevat niet altijd alle sms-berichten in een tekstgesprek.

Het afdrukken van gegevens uit Berichten introduceert een ander probleem: de datum wordt weergegeven als "29/12/2018". Als die datum werd weergegeven als "5/12/2018", zou het niet mogelijk zijn om te zeggen of het in Europees formaat (5 december) of in de VS (12 mei) was. De meeste Amerikaanse gebruikers zouden aannemen dat de boodschap zeven maanden ouder was dan het leek te zijn. Een eenduidig te gebruiken indeling is "2018-12-29".

Er is een ander, duidelijker probleem. Mijn verzonden bericht heeft een rood uitroepteken en 'Niet afgeleverd' wordt ernaast geschreven. Dit is duidelijk niet het geval: immers, antwoordde Claudia. Maar dat is wat de berichten-gegevens ons vertellen. Het is volkomen onjuist, zou zeer misleidend zijn als bewijs, en wijst op de echte waarheid die geen van beide methoden heeft getoond: ik stuurde twee berichten, waarvan de eerste verzuimde te verzenden, en de tweede werkt. Dit wetende roept meer vragen op.

Druk tekstberichten af van een telefoonnetwerkprovider

Sommige mobiele netwerken bieden online-hulpmiddelen voor het bekijken van berichtgeschiedenissen van de kant van het netwerk, maar deze zijn op zijn best onvolledig. Verizon heeft een " View Texts Messages " -service voor Amerikaanse abonnees, maar deze bevat slechts een kleine hoeveelheid gegevens en heeft geen bijlagen, rich media, verwijderingsstatus, leestijd en heeft dezelfde valkuilen met ontbrekende en dubbelzinnige data.

Verizon’s “View Text Messages” service
Verizons service "Bekijk tekstberichten"

Het probleem met deze systemen is dat ze gewoon niet over de gegevens beschikken. Ze leveren sms-berichten en hebben als zodanig basisgegevens over hen, maar ze weten niets over iMessages, RCS-berichten (die moderne Android-apparaten gebruiken) en ze kennen geen apparaatgerelateerde gegevens, zoals leestijden of ondersteuning voor bijlagen of ingesloten gegevens. Deze netwerkdiensten hebben vaak moeite met Unicode-tekens waarbij niet-Engelse talen worden gebruikt.

Dat wil niet zeggen dat deze gegevens nutteloos zijn: het is een ander bewijs om aan te tonen dat een compleet gedrukte record van een andere bron correct is en dat wetshandhaving ervoor zorgt dat providers dit voor dit doel doen.

De iPhone Backup Extractor gebruiken voor een nauwkeurig, forensisch rapport van sms-berichten

In 2008 verloor ik de gegevens van mijn telefoon en moest ik deze terughalen. Dat heeft ertoe geleid dat ik iPhone Backup Extractor heb gebouwd, de gouden standaard voor het herstellen van iPhone-gegevens.

De iTunes-software van Apple is gratis voor alle gebruikers en kan worden gebruikt om snel een forensisch geluidsarchief van de inhoud van een iPhone te maken. iPhone Backup Extractor kan vervolgens - met een enkele klik - een volledig accuraat rapport van berichtgeschiedenissen van een iPhone of iPod genereren. Niet alleen dat, maar het ondersteunt een breed scala aan extra berichten-apps, zoals WhatsApp, kan verwijderde berichten beter herstellen dan gespecialiseerde forensische tools , en heeft een gratis versie beschikbaar om rapporten te genereren van threads met vier of minder berichten.

iPhone Backup Extractor is gebruikt in juridische procedures en geschillen over de hele wereld. De FBI? District Advocaten? Cybercriminaliteitscentra en elite anti-corruptie politie? Ze hebben allemaal onze software gelicenseerd en we zijn zelfs door de koningin van Engeland goedgekeurd voor onze technologie.

Het opslaan van uw SMS-geschiedenis in een draagbaar, afdrukbaar formaat is eenvoudig met iPhone Backup Extractor. Download en voer het uit. Open het dialoogvenster "Voorkeuren" en zorg ervoor dat "Forensics-modus" is aangevinkt. Het geeft je een samenvatting van het aantal berichten dat je in elk van je berichten-apps hebt. Als u vervolgens op het pictogram van de berichten-app klikt, genereert iPhone Backup Extractor een PDF van uw berichtgeschiedenissen - met verwijderde berichten - in een duidelijk, onweerlegbaar formaat.

Niet alleen dat, maar ons ondersteuningsteam zal zijn best doen om u door het proces te helpen en zelfs op een scherm-share met u te springen om u er doorheen te begeleiden als u vastloopt.

Vergelijking van technieken voor het afdrukken van tekstberichten

Hier is een handige vergelijkingstabel van onze aanpak voor het afdrukken van teksten:

Nodig hebben Telefoon screenshot Berichten-app Netwerk iPhone Backup Extractor
Ondubbelzinnige tijden
Ontvangen & leestijden Indien beschikbaar
Bijlagen, speciale tekens en niet-Engels
Gegevens afzender en ontvanger wissen
Fraudebestendig formaat Indien verkregen met garantie
Berichten van derden (WhatsApp, enz.)
Draagbaar, afdrukbaar PDF-formaat

We kunnen ook verklaringen afleggen aan juridische professionals over het proces dat wordt gebruikt om de gegevens te herstellen en presenteren, en om een record van berichten onafhankelijk te verifiëren, en dat hebben we in veel gevallen ook gedaan.

Meer informatie over het afdrukken van sms-berichten en de wet

Zoals we eerder benadrukten: Reincubate is geen advocatenkantoor en we kunnen geen juridisch advies geven. Daarvoor zou je een advocaat moeten raadplegen. Er zijn een paar bronnen rond online die heel nuttig kunnen zijn voor het oppikken van een beetje achtergrondinformatie en om je te helpen de juiste vragen te stellen.

Als u in een geschil zit, moeten beide partijen zich ervan bewust zijn dat het wissen van een telefoon of het verwijderen van teksten voorafgaand aan een juridische hoorzitting tot een misdrijf in de VS kan leiden en soortgelijke problemen in het VK kan veroorzaken.

Als u vastloopt of hulp nodig hebt bij het uitpakken en afdrukken van uw teksten, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam. We zullen u graag helpen.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 7:35 AM GMT.