Toegang krijgen tot bestanden van beëindigde of niet-beschikbare iOS-apps

bijgewerkt

Elke nieuwe versie van iOS en een nieuwe release van Apple-hardware kunnen ertoe leiden dat apps achterblijven en werken niet langer op recente apparaten. In het bijzonder zijn er enkele veelvoorkomende oorzaken hiervan:

• App-ontwikkelaars kunnen op elk gewenst moment apps uit de App Store verwijderen
  • 32-bits apps draaiden op de meeste Apple-apparaten tot iOS 11, maar hadden vanaf iOS 12 een 64-bits versie nodig
  • De iPhone 5C kan geen versies van iOS uitvoeren die nieuwer zijn dan 10.3.3, en voor sommige apps is een nieuwe versie vereist
  • Gebruikers kunnen overschakelen van een iPhone naar een iPad en omgekeerd

Dus wat doe je als je gegevens in een van deze apps stonden en je er toegang toe wilt hebben? Er zijn twee benaderingen om bestanden van stopgezette apps op te halen: door "Bestandsdeling" te gebruiken voor directe toegang op het iOS-apparaat, en door te rooten via een iOS-back-up.

Gebruik Bestandsdeling om bestanden op een iOS-apparaat te onderzoeken

Niet elke app ondersteunt bestandsdeling, maar app-ontwikkelaars die hun gebruikers gemakkelijker toegang tot hun gegevens willen bieden, hebben de neiging om dit in te schakelen.

Hoe toegang krijgen tot bestanden van iOS-apps met Bestanden delen:

1. Laad iTunes (of Finder op iOS 10.15+) en sluit uw iOS-apparaat aan.
  2. Navigeer naar uw apparaat in de interface. (Je ziet linksboven een afbeelding van het apparaat.)
  3. Klik op File Sharing .
  4. Kies de app waarvan u bestanden wilt ophalen.
  5. Selecteer de bestanden die u wilt uitpakken en klik op Save .

iTunes' File Sharing interface
Bestandsdelingsinterface van iTunes

Als de betreffende app veel bestanden bevat, is het eenvoudiger om ze allemaal te exporteren en ze op uw computer te doorzoeken, in plaats van via deze interface.

De interface voor bestandsdeling geeft geen bestanden weer van elke app op uw apparaat: alleen de apps die bestandsdeling ondersteunen. Als de app die je nodig hebt hier geen bestanden laat zien, is er nog een andere optie: een back-up bekijken.

Toegang tot bestanden van beëindigde apps met een iOS-back-up

Door door de back-up van een iPhone of iPad te bladeren, kunnen gebruikers alle bestanden zien die een iOS-app bevat.

1. Maak een back-up van uw iPhone of iPad als u er nog geen hebt.
  2. Download en voer iPhone Backup Extractor uit ; het zal uw back-ups automatisch vinden en weergeven.
  3. Selecteer uw back-up aan de linkerkant van de app en kies App view om een lijst met alle apps op te halen.
  4. Selecteer de betreffende app in de lijst met apps en klik op Extract all .

Dat zal automatisch alle app-bestanden van uw back-up herstellen en ze op uw computer opslaan, waar u ze op uw gemak kunt bekijken.

WhatsApp's files shown in App view mode
WhatsApp-bestanden getoond in App view

Als je hulp nodig hebt bij het herstellen van bestanden van een bepaalde app, neem dan contact met ons op. We zullen ons best doen om je te helpen. Vergeet niet om de handleidingen in onze ondersteuningssectie over het herstellen van bestanden van een aantal specifieke apps te bekijken.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 4:22 PM GMT.