Hoe te importeren naar Android

bijgewerkt

Het is mogelijk om eenvoudig veel van de gegevens van uw iPhone of iPad naar een Android-apparaat te importeren, en het proces verschilt afhankelijk van het type gegevens.

We delen onderstaande instructies voor het migreren van elk van de veelvoorkomende soorten gegevens.

• Berichten (iMessage, SMS, MMS)
  • WhatsApp-berichten
  • Contacten
  • Foto's en video's

Laten we beginnen.

Import van berichten en belgeschiedenis van iOS naar Android

Als u de berichten (iMessage, SMS of MMS) of belgeschiedenis van iOS naar Android wilt importeren, moet u eerst het databasebestand Berichten en belgeschiedenis uit uw iTunes- of iCloud-back-up halen. Als u al een iTunes-back-up hebt, downloadt en installeert u iPhone Backup Extractor van onze website. Het zal deze back-up automatisch detecteren en u zou het moeten zien vermeld op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

Start vervolgens iPhone Backup Extractor, selecteer de back-up vanaf het linkerscherm en ga naar tabblad Expert-modus.

• Om de SMS-database uit te pakken, vouw je HomeLibrarySMS en extraheer je het sms.db bestand, zoals in deze afbeelding:

Extracting sms.db with iPhone Backup Extractor
Uitpakken van sms.db met iPhone Backup Extractor

• Om de Call History-database te halen, uit te breiden HomeLibraryCallHistoryDB → uitpakt en CallHistory.storedata bestand, zoals in deze afbeelding:

Extracting CallHistory.storedata with iPhone Backup Extractor
CallHistory.storedata extraheren met iPhone Backup Extractor

Nadat u dit bestand hebt opgehaald, geeft u het de naam van CallHistory.storedata in CallHistory.db

Kopieer de bestanden die u naar uw Android-telefoon wilt importeren. Je kunt elke gewenste overdrachtsmethode gebruiken, bij voorkeur USB, maar Dropbox, e-mail, enz. Zullen ook werken.

Installeer vervolgens een gratis hulpprogramma met de naam iSMS2droid op uw Android-apparaat, beschikbaar om te downloaden via Google Play en volg de instructies van hun website.

Vergeet niet dat als u migreert van iOS naar Android, u iMessage wellicht wilt uitschakelen op uw nummer. U kunt dit doen op de Apple-site .

WhatsApp-import van iOS naar Android

Het is mogelijk om de WhatsApp-berichten over te zetten van een iOS-back-up naar een Android-apparaat met iPhone Backup Extractor en een Android-app van derden genaamd WazzapMigrator .

• Ten eerste hebt u een back-up van uw iPhone nodig. Als je al een iTunes-back-up hebt, open dan gewoon iPhone Backup Extractor, het zal deze back-up automatisch detecteren en je zou het moeten zien staan op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

• Selecteer uw back-up, ga vervolgens naar tabblad Expert-modus en vouw Applications Groupnet.Whatsapp.Whatsapp.shared → selecteer het bestand ChatStorage.sqlite en pak het ChatStorage.sqlite , zoals in deze afbeelding:

Extracting ChatStorage.sqlite with iPhone Backup Extractor
ChatStorage.sqlite uitpakken met iPhone Backup Extractor

• Als u ook de mediabestanden wilt uitpakken, vouwt u vanuit hetzelfde tabblad Expert-modus Applicationsnet.whatsapp.WhatsAppLibraryMedia selecteer deze map en klik op Uitpakken, zoals in deze afbeelding:

Extracting WhatsApp media with iPhone Backup Extractor
WhatsApp-media extraheren met iPhone Backup Extractor

Na het uitpakken van het WhatsApp-archief van je iPhone (de map ChatStorage.sqlite en Media ) moet je het naar je nieuwe Android-apparaat verplaatsen . U moet het in de map WazzapMigrator (automatisch aangemaakt) plaatsen. Als u de automatisch aangemaakte WazzapMigrator-map niet kunt zien, start u uw telefoon opnieuw op.

Contacten importeren van iOS naar Android

Als u in een mum van tijd zit en uw contacten snel van iOS naar uw Android-apparaat moet overbrengen, kunt u iPhone Backup Extractor gebruiken en de onderstaande stappen volgen.

• Ten eerste hebt u een back-up van uw iPhone nodig. Als je al een iTunes-back-up hebt, open dan gewoon iPhone Backup Extractor, het zal deze back-up automatisch detecteren en je zou het moeten zien staan op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

• Selecteer uw back-up en klik vervolgens op de knop Extract Contacts extraheren op het tabblad Overzicht, zoals in deze afbeelding:

Extracting contacts with iPhone Backup Extractor
Contacten extraheren met iPhone Backup Extractor

• Open de extractiemap en zoek naar het bestand Contacts.vcf en e-mail het bestand naar uzelf.
  • Open de e-mail, klik op de bijlage Contacts.vcf en kies de optie om de contactpersonen te importeren. Dat is het!

Foto's en video's importeren van iOS naar Android

Als u foto's en video's van iOS wilt overbrengen naar uw Android-apparaat, kunt u iPhone Backup Extractor gebruiken en de onderstaande stappen volgen.

• Ten eerste hebt u een back-up van uw iPhone nodig. Als je al een iTunes-back-up hebt, open dan gewoon iPhone Backup Extractor, het zal deze back-up automatisch detecteren en je zou het moeten zien staan op het linkerscherm, onder de apparatensectie, zoals in deze afbeelding:

iPhone Backup Extractor showing a backup
iPhone Backup Extractor met een back-up

• Selecteer uw back-up en klik vervolgens op de knop Extract Photos and Extract Videos op het tabblad Overview, zoals in deze afbeelding:

Extracting photos and videos with iPhone Backup Extractor
Foto's en video's extraheren met iPhone Backup Extractor

• Zodra u uw bestanden hebt uitgepakt, kopieert u de bestanden die u naar uw Android-telefoon wilt importeren. Je kunt elke gewenste overdrachtsmethode gebruiken, bij voorkeur USB, maar Dropbox, e-mail, enz. Zullen ook werken.

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur GMT. De tijd is momenteel 11:16 PM GMT.