Hoe een BlackBerry te optimaliseren

Andy Coles

Door Andy Coles

Zie hoe ik gekwalificeerd ben om dit artikel te schrijven

Waarom vertraagt mijn BlackBerry?

Is het je ooit opgevallen dat je BlackBerry-telefoon of PlayBook langzaam werkt? Als er veel applicaties op uw BlackBerry zijn geïnstalleerd, kunt u het geheugen van uw apparaat opeten. Dit is met name het geval wanneer u tegelijkertijd veel apps tegelijkertijd uitvoert.

Verwijder onnodige bestanden / applicaties

Wanneer u een gloednieuwe BlackBerry-telefoon koopt, wordt deze geleverd met vooraf geïnstalleerde bestanden en apps waarmee u kunt spelen om de functies ervan uit te proberen. Deze omvatten voorbeeldmedia zoals vooraf geladen audio- en videobestanden. Tenzij je graag naar deze bestanden luistert en ze afspeelt, zijn ze niet nodig op je Blackberry. Meestal zitten ze daar en gebruiken ze een deel van het geheugen van je apparaat, dat anders kan worden gebruikt voor een andere app. Hetzelfde geldt voor apps die je niet gebruikt.

Ongebruikte apps verwijderen is net zo eenvoudig: ga naar OptionsAdvanced Options en selecteer vervolgens Applications . Dat zou alle toepassingen moeten vermelden die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Om te verwijderen, kiest u gewoon de specifieke applicatie, ga naar Menu vervolgens Delete . Er verschijnt een bericht waarin u wordt gevraagd de actie te bevestigen. Kies Yes om de app volledig te verwijderen.

Sluit actieve applicaties

Zodra u de ongewenste toepassingen hebt verwijderd, moet u onthouden dat u zich moet sluiten bij de programma's die u hebt bewaard. Als er te veel apps worden geopend, kan het beschikbare geheugen op uw apparaat worden verminderd. Als u wilt controleren welke toepassingen momenteel open zijn, houdt u de knop Menu ingedrukt. Hierin worden alle apps weergegeven die momenteel zijn geopend: selecteer een app die niet hoeft te worden geopend en gesloten vanuit de app zelf met behulp van sluiten of opties afsluiten.

Verwijder oude berichten

Je hoeft niet elke boodschap die je in je Inbox krijgt te bewaren, want deze kleine tonen eten veel ruimte als ze zich opstapelen. Afhankelijk van uw configuratie, provider en telefoon, is het mogelijk dat verwijderde berichten, e-mail en sms-berichten op uw apparaat blijven staan. Dit komt minder vaak voor, maar het verwijderen van gegevens op het apparaat betekent niet altijd dat de informatie volledig wordt verwijderd - dus controleer de Purge mappen.

Telefoonlog wissen

De details van mensen die u bellen via uw BlackBerry-toestel worden ook opgeslagen in het "Telefoonlog". Als u het niet gebruikt, bouwen ze een deel van het geheugen van uw BlackBerry op en nemen ze deze in beslag.

Automatische geheugenreiniging

Je Blackberry heeft waarschijnlijk een automatische functie voor het opschonen van geheugen, een optie waarvan je waarschijnlijk niet weet dat hij bestaat. Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar het kan helpen om slecht beheerd geheugen terug te winnen dat verloren is gegaan door inefficiënte of buggy-apps op uw apparaat. De meeste applicaties - indien correct geschreven - zouden het geheugen op de achtergrond moeten beheren en moeten worden gerecycled wanneer ze zijn voltooid, maar dit is niet altijd het geval.

Hier leest u hoe u de functie op uw BlackBerry kunt inschakelen

• Klik op uw BlackBerry- Menu om al uw menu's en optiepictogrammen te openen
  • Kies Options (meestal het sleutelpictogram)
  • Blader naar Security Options en kies het
  • Klik op Advanced Security Options
  • Blader naar beneden en selecteer Memory Cleaning
  • In het menu Memory Cleaning hoogstwaarschijnlijk Disabled , dus klik en kies Enable en er worden nu verschillende menu's weergegeven
  • Verlaat de eerste twee opties als Yes en pas de Idle Timeout optie aan tot 5 minuten of minder
  • De laatste optie Show Icon on Home Screen betekent precies dit - het kan u de optie bieden om het geheugen handmatig te reinigen
  • Sluit af en Save vervolgens de wijzigingen op

Versleutelde bestanden

Versleuteling is belangrijk omdat uw bestanden veilig zijn. BlackBerry OS is goed in het beschermen van gegevens, maar deze beveiliging betekent dat het opslaan en openen van bestanden veel trager kan zijn. Sommige bestanden die u gebruikt, hebben mogelijk geen codering nodig. Dit is de voorkeur en kan worden gewijzigd, maar wees voorzichtig: we raden af om de codering te verwijderen. Het is beter om ongewenste bestanden te verwijderen die ook uw apparaat vertragen dan om deze instellingen op te heffen.

Over de auteur

Andy Coles has been building and documenting iPhone Backup Extractor since it was first released. He's made a number of discoveries in the field of data recovery, most notably techniques for transferring data between iPhone backups.

Reincubate's CEO bij Buckingham Palace

Hierboven zijn de leden van Reincubate's team te zien die HM Queen Elizabeth Ⅱ bij Buckingham Palace ontmoeten, nadat ze de UK's hoogste zakelijke prijs hebben ontvangen voor ons werk met Apple-technologie. Lees ons standpunt over privacy, veiligheid en beveiliging .

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.