Hoe een back-up van uw BlackBerry te maken

Alexandra Petruș

By Alexandra Petruș

See how I'm qualified to write this article

Een BlackBerry-back-up maken met BlackBerry Desktop Manager

Een back-up is nodig om uw apparaat naar de vorige staat te herstellen, mocht er iets misgaan.

Een back-up maken van gegevens van uw BlackBerry is vrij eenvoudig. U hebt BlackBerry Desktop Manager (BDM) op uw computer nodig om back-ups te maken en de toepassing is gratis.

Volg onze eenvoudige handleiding om een back-up te maken:

• Verbind je telefoon met je computer via een USB-kabel
  • Open BlackBerry Desktop Manager, zodat uw BlacBberry kan synchroniseren
  • Selecteer Backup and Restore op de hoofdpagina: u krijgt dan verschillende back-upopties te zien
  • Als u niet zeker weet welke optie u moet kiezen, raden we u aan Full (All device data and settings) . Hiermee wordt een back-up gemaakt van alles wat op uw telefoon is opgeslagen. Onthoud dat dit geen gegevens bevat die zijn opgeslagen op een geheugenkaart of daadwerkelijke toepassingen .
  • U hebt de mogelijkheid om de bestandsnaam en de locatie van de back-up te bewerken. Het is standaard ingesteld op \My Documents\BlackBerry\Backup . We raden u aan BDM dit voor u te laten beheren, maar noteer de bestandsnaam en locatie.
  • Klik op de knop Back up
  • Blackberry Desktop Manager maakt vervolgens een back-up van de gegevens met een IPD bestand. Dit is een standaardbestand dat de BlackBerry gebruikt voor alle apparaatbackups

Een BlackBerry-back-up maken met BlackBerry Link

BlackBerry-back-ups bestaan om uw gegevens te beveiligen en te voorkomen dat u belangrijke contacten, sms-berichten, foto's of video's kwijtraakt. De back-up- en herstelfuncties die eerder door BlackBerry Desktop Manager werden afgehandeld, zijn nu aanwezig in de Blackberry Link- software en zijn er nog steeds om u te helpen 's nachts te slapen.

A BlackBerry Z10 showing BlackBerry Hub
Een BlackBerry Z10 met BlackBerry Hub

BlackBerry-back-ups gemaakt met BlackBerry Link zijn voldoende om gegevens veilig te houden. BlackBerry-back-ups gemaakt met BlackBerry Link kunnen selectief zijn (u kunt ervoor kiezen om alleen contactpersonen, documenten, applicaties of media zoals foto's en video's te back-uppen) of ze kunnen volledige back-ups van uw BlackBerry zijn. Op dezelfde manier kunt u een volledig apparaat of slechts een deel van de gegevens herstellen.

• Download Blackberry Link voor Windows of Mac
  • Open BlackBerry Link op uw computer
  • Verbind uw apparaat met uw computer via een USB-kabel
  • Selecteer uw apparaat onderaan het scherm
  • Klik op het pictogram "Instellingen" in de rechterbovenhoek en klik in het linkerdeelvenster op "Nu een back-up maken"
  • Selecteer welke gegevens u in uw back-upbestanden wilt opnemen
  • OF klik naast uw apparaat onder aan uw scherm en selecteer "Back-up"

Om uw apparaat te herstellen naar een vorige back-up:

• Open BlackBerry Link
  • Klik onderaan op het apparaat
  • Klik op het pictogram "Instellingen" (rechtsboven)
  • Klik op "Apparaatgegevens terugzetten"
  • Selecteer "Herstellen van back-upbestand"
  • Selecteer de gegevens die u wilt herstellen
  • Klik op "Herstellen"

Een back-up maken van contactpersonen en groepen van BlackBerry Messenger

BlackBerry Messenger-contactpersonen en -groepen zijn sinds versie 7.0 van BlackBerry Messenger aan de BlackBerry ID gekoppeld. Dit betekent dat een oude BlackBerry Desktop Manager-back-up deze contacten niet bevat en dat deze automatisch de nieuwe Z10 vullen als u zich aanmeldt met uw BlackBerry ID. Heel makkelijk! Hoe u uw BlackBerry Messenger-contacten terug kunt krijgen:

• Als u van apparaat wisselt, kunt u de functie Device Switch gebruiken in BlackBerry Link
  • Als u een BlackBerry ID hebt, hoeft u alleen in te loggen op uw nieuwe telefoon en de contacten worden overgedragen
  • Als u overschakelt van een oude BlackBerry met Link en een of meer contactgroepen in uw adresboek hebt , worden de groepen niet overgezet naar uw nieuwe BlackBerry 10-smartphone

BlackBerry Link kan ook worden gebruikt om media van uw computer naar uw BlackBerry Z10 te synchroniseren en om BlackbBerry 10-apparaten te beheren. Dropbox is nu ook beschikbaar op BlackBerry 10 , dus u kunt ook gegevens in de cloud opslaan als er iets misgaat.

Wat te doen als BB Link de BlackBerry Z10-back-up niet voltooit?

Zoals met alle nieuwe releases, zullen er problemen zijn met het maken van back-ups met de BlackBerry Link-software . Gebruikers melden dat "Backup niet voltooid" is wanneer ze proberen een back-up van hun BlackBerry Z10 te maken. Zoals we hebben geleerd van onze BlackBerry-gebruikers, zijn er enkele oplossingen die nuttig kunnen zijn in deze situatie, dus zorg ervoor dat:

• Probeer de BlackBerry Z10 opnieuw op te starten en probeer vervolgens een nieuwe back-up
  • Probeer de massale USB-opslagmodus op de BlackBerry Z10 uit te schakelen en voer de back-up nogmaals uit: ga op het pictogram Settings naar Storage and Access en USB mass storage
  • Voer een selectieve back-up uit met alleen "Toepassingen" en kijk of de back-up is voltooid. Als dit het geval is, maakt u een andere door een ander item aan de back-uplijst toe te voegen. Als de fout opnieuw verschijnt bij het opnemen van een item, betekent dit dat er mogelijk corrupte bestanden in die categorie zijn en moet u deze uitsluiten van de back-up
  • Als u een groot aantal toepassingen hebt en de "Toepassingsgegevens" een groot formaat bereiken, kunt u de optie voor het maken van back-uptoepassingen uitschakelen en controleren of de back-up is voltooid.
  • Als niets werkt, raden we u aan contact op te nemen met uw serviceprovider

Een back-up maken van een BlackBerry PlayBook-tablet

Hier is een handleiding voor het maken van een back-up van je PlayBook .

About the author

Alexandra Petruș served as Reincubate's VP of Product for a number of years and remains a friend of the company. She's recognised as a Google Developer Expert for Product Strategy, and is a co-founder of Bucharest AI.

Reincubate's CEO at Buckingham Palace

Pictured above are members of Reincubate’s team meeting HM Queen Elizabeth Ⅱ at Buckingham Palace, after being awarded the UK’s highest business award for our work with Apple technology. Read our position on privacy, safety and security.

Can we improve this article?

We love hearing from users: why not drop us an email, leave a comment, or tweet @reincubate?

Hoe kunnen we helpen?

Ons ondersteuningsteam is er om u te helpen!

Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur GMT.

We streven ernaar om alle berichten binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op › Ons geweldige ondersteuningsteam

© 2008 - 2019 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Registered in England and Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® is a registered trademark. Privacy en voorwaarden. Wij bevelen 2FA aan. Gebouwd met in Londen.