Sharing music in isolation: how Happy Traum uses Camo

Gepubliceerd bijgewerkt
Cover image for: Sharing music in isolation: how Happy Traum uses Camo

Happy Traum werkt al meer dan 50 jaar in de muziekindustrie en speelde met muzikanten als Bob Dylan, Phil Ochs en Pete Seeger, en gaf ook video-muzikale instructie via zijn bedrijf, Homespun Tapes . We spraken met Happy over zijn ervaring met Camo en de impact van COVID19 op de muziekindustrie.

“Ik kwam Camo tegen in een artikel, en ik vond het er cool uitzien, dus besloot ik het te proberen. Ik neem video's op voor YouTube en mijn website, en ik dacht dat Camo me zou kunnen helpen om het uiterlijk ervan te verbeteren. Daarvoor nam ik voornamelijk video's rechtstreeks vanaf mijn iPad op. Ik gebruikte de selfie-camera zodat ik kon zien wat ik aan het doen was, dus de kwaliteit van de video was niet zo goed als het had kunnen zijn.

“Sinds ik Camo gebruik, heb ik een enorme kwaliteitsverbetering opgemerkt in mijn videogesprekken en opnames. Ik heb Camo voornamelijk met OBS gebruikt. Het werkte goed als een recorder, het is echt mooie software. De documentatie op de website is erg goed en ik was erg onder de indruk van de steun die ik kreeg van Lucian en de rest van het team. Ik heb veel mensen laten reageren op de kwaliteit van mijn video in Zoom-vergaderingen.

“Ik denk dat de meeste mensen niet genoeg aandacht besteden aan hun videokwaliteit. Ik zit al heel lang in de videobranche en maak instructievideo's. We doen het sinds de vroegste VHS-banden, tot dvd's, en nu met online video's en streaming, dus ik ben me erg bewust van het uiterlijk van de dingen, en het geluid natuurlijk, als muzikant, maar ik denk dat video kwaliteit is belangrijk voor muzikanten om te overwegen, en ze denken er vaak niet over na.

“Elke muzikant die ik ken, doet nu online dingen. Ik heb online samengewerkt met andere muzikanten met behulp van apps zoals Camo en Acapella. Zoveel mensen die ik nu ken, doen dingen online, zoals concerten of gitaarlessen; Ik leidde onlangs een gitaarles met 150 studenten! Veel van de foto's die mensen op dit moment verzenden, zijn echt waardeloos, ik denk dat het iets is waar veel muzikanten niet echt over nadenken. Met internet zijn er veel meer mogelijkheden voor muzikanten, en het is gemakkelijker voor hen om zichzelf daar buiten te plaatsen. Tegelijkertijd is er ook meer concurrentie dan ooit tevoren. Ik denk echt dat een goede camera en een goede opname-instelling je een voorsprong kunnen geven op de rest. Hoe beter de presentatie, hoe meer mensen zullen waarderen wat je doet.

"Jarenlang hebben mijn vrouw en ik mensen hier naar mijn huis in Woodstock gehaald om op te nemen, dat kunnen we nu duidelijk niet, dus ik heb geprobeerd muzikanten aan te moedigen om vanuit hun eigen huis op te nemen, en ik denk dat zoiets als Camo daar echt nuttig zal zijn, om hen te helpen de kwaliteit van de video's die ze maken te verbeteren. "

Je kunt meer video's van Happy vinden op zijn YouTube-kanaal en zijn website .

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2024 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® en Camo® zijn geregistreerde handelsmerken. Privacybeleid & termen.