Ongeloof opschorten: hoe Theo Camo gebruikt

Gepubliceerd bijgewerkt
Cover image for: Ongeloof opschorten: hoe Theo Camo gebruikt

Theo en zijn vrouw, Jannine, hebben Hidden Jazz Club in 2017 opgericht. We spraken met Theo over hoe ze Camo gebruiken om te blijven optreden tijdens lockdown.

Mijn vrouw en ik hebben de Hidden Jazz Club opgericht als een manier om muziek te spelen voor kleine groepen mensen op afgelegen locaties over de hele wereld. Voordat de pandemie toesloeg, hadden we een groot aantal shows voor het jaar opgesteld; in het VK, New York, Parijs. Gezien het huidige klimaat hebben ze natuurlijk niet kunnen gebeuren, dus dit jaar hebben we onze aanpak moeten veranderen.

We zijn begonnen met het live streamen van jazzavonden in plaats van onze persoonlijke shows. We hebben geprobeerd de intieme sfeer te behouden die we hadden gecreëerd met de Hidden Jazz Club, dus we beperken de livestreams tot 20 mensen, en we proberen persoonlijk met iedereen in contact te komen tijdens de show, net zoals we deden toen we er allemaal waren. dezelfde kamer.

Na ongeveer anderhalve maand van deze online shows te hebben gedaan, had ik in goede audioapparatuur geïnvesteerd, maar ik kon geen webcam krijgen voor liefde of geld. Mensen kochten kaartjes voor de show 一 we deden ze niet gratis 一 dus ik had het gevoel dat we ze in ruil daarvoor een betere videokwaliteit moesten geven, maar ik kon gewoon niets vinden dat er redelijk uitzag online.

Ik leerde Camo voor het eerst kennen via mijn vrouw, ze liet me een artikel zien over deze nieuwe app die was uitgebracht. Toen ik de recensie las, klonk het alsof het misschien een beetje rauw was, maar ik was verrast toen ik het kwam gebruiken dat het erg gepolijst was. Het was zo ongeveer 'plugin and go', het kostte geen tijd om op te zetten. Ik waardeer een snelle installatie en probeer de tijd die ik aan dat soort dingen besteed zoveel mogelijk te beperken, anders vreet het mijn tijd met mijn gezin op. Met Camo gebruik ik elke keer de automatische instellingen, ik hoef niets te veranderen.

Sinds ik Camo heb gebruikt, heb ik gemerkt dat het voor ons gemakkelijker is om verbindingen te leggen met de mensen die erop afstemmen, met duidelijkere beelden aan beide kanten is wat dat mogelijk maakt. Het is als een opschorting van ongeloof, als de beeldkwaliteit super helder is, is het bijna alsof we weer samen zijn, in dezelfde kamer. Het is moeilijk om je zo te voelen met een heel korrelige foto.

Sinds we Camo hebben gebruikt, is de feedback die we krijgen van de shows tot dusver zeker positiever geweest, en ik weet dat het te maken heeft met de verbetering van de videokwaliteit.

Aanvankelijk voelde de overgang naar online shows een beetje beperkt. Vreemd genoeg hebben we sindsdien ontdekt dat het gemakkelijker is geworden om rechtstreeks online met het publiek in contact te komen dan in een zittend publiek. Tijdens een videogesprek kan ik ieders gezichten duidelijk zien, ik kan ze beter horen dan ik had kunnen doen als ze achter in de kamer hadden gezeten.

Ik weet niet wanneer de dingen weer normaal zullen worden, en ik weet niet hoe mensen zullen reageren op dingen als muziekoptredens als we daar toch weer op terugkomen; het hebben van deze faciliteit kalmeert zeker een deel van die zorgen. Ik heb het geluk dat ik ondanks het huidige klimaat nog steeds kan doen waar ik van hou. Als muzikanten is optreden zo'n groot deel van ons leven.

Sinds we met Theo hebben gesproken, is Hidden Jazz Club weer begonnen met het boeken van liveshows. U kunt kaarten kopen voor hun live en online shows hier .

Kunnen we dit artikel verbeteren?

We horen graag van gebruikers: Stuur ons een e-mail, laat een reactie achter of stuur een tweet @reincubate?

© 2008 - 2024 Reincubate Ltd. Alle rechten voorbehouden. Geregistreerd in Engeland en Wales #5189175, VAT GB151788978. Reincubate® en Camo® zijn geregistreerde handelsmerken. Privacybeleid & termen.